Април '07

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 19, 2007 9:41 am

Саншайн е само за голям екран, имайте предвид. Дотук не е имало ревю да не изтъкне смазващата визия и звук.

Тъкмо си помислих, че и ти може да искаш. :) Обаче в Мола е от 20:00 и после чак от 22:10. Предполагам, че ако някой друг иска да идва, ще е за осем часа. Абе, както се разберете.

Това трябваше да го пусна в темата за уговорките, но някак си бях решил, че никой няма да иска. Аз си знам, че филмът става, ама...
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Apr 22, 2007 9:06 pm

Next идва изненадващо още този петък, заедно със световната премиера. Припомням, че сценарият е по Ф.К. Дик (актуална тема тук), че ефектите биват според мен и че прическата на Никълъс Кейдж е отвратителна както обикновено.

Само да не е за сметка на Саншайн... :roll: Покриха го гадовете и това е. А ако пуснат и него, както би трябвало, ще имаме два премиерни сай-фай трилъра с ефекти! 8-) И след седмица Паяка.

Rol, чекни ревютата за Саншайн, филмът май все пак си заслужава:
http://www.rottentomatoes.com/m/sunshine/
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Apr 23, 2007 10:43 am

Shayhiri стига с тая реклама на Съншайн. Филма ще се гледа определено (поне от мен :lol: ). Просто Дани Бойл не може да направи лош филм. Ама както гледам тея копеленца няма да го пуснат по кината. Дано не съм прав.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 23, 2007 1:28 pm

Rol сметаше, че ше е шит. Въпреки Силиън Мърфи, който му е любимец. Затова.

Естествено, че ще го пуснат. Има добри шансове в боксофиса. Даже го даваха една седмица предпремиера. (Който гледАл - гледАл.) Въпросът е кога. Щото ако сега изчезне, може да е чак септември, когато е в Щатите. Но не ми се вярва.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 23, 2007 9:17 pm

Гледайте Патфайндър. :arrow: Ако се кефите на Конан Варварина. (Макар че трудно мога да си представя, човек - особено тук - който да не.)

Общи черти: убийствена сценография, много малко диалог, елементарен праволинеен сюжет (отмъщение за избитото село), високо ниво на качествено фентъзи (броните, светлината, пейзажите), здрава нон-стоп сеч и никакъв CGI! :mrgreen: Всеки кадър е като картина на Фразета! 8-)

За мен филмът е 8/10, тъй като перфектно постига това, което е тръгнал. Прекрасната визия, която май само аз виждах в трейлъра, е налице във всеки кадър от филма, така че ако държите на тия неща, не пропускайте на голям екран. Двете точки отнемам заради един идиотски сюжетен ход в средата (индианците в ямата) и факта, че сюжетът не е особено вълнуващ.

Но с такава визия просто няма как да не го гледам още веднъж - може би още сега. :) Азбучен пример как се прави добро филмово фентъзи с ограничен бюджет и без CGI.

Естествено в Щатите беше пълен провал, дори съобразно невисокия си бюджет. Създателите са допуснали огромна грешка, която обричаше филма от самото му създаване. Кой среден американец би гледал филм, в който белите викинги-завоеватели са чудовища, а червените мангали - ангелчета? :roll: По-скоро ще гледат още веднъж 300, в който един от най-отвратителните народи в историята, спартанците, размазват арабеските в ролята си на символични пазители на западните ценности.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Apr 24, 2007 12:13 am

Нещо ми е трудно да взема това мнение на сериозно, щом се споменава, че трейлърът на Pathfinder имал прекрасна визия. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Apr 24, 2007 12:16 am

shayhiri wrote:Rol сметаше, че ше е шит. Въпреки Силиън Мърфи, който му е любимец. Затова.

Естествено, че ще го пуснат. Има добри шансове в боксофиса. Даже го даваха една седмица предпремиера. (Който гледАл - гледАл.) Въпросът е кога. Щото ако сега изчезне, може да е чак септември, когато е в Щатите. Но не ми се вярва.
Наистина не знам дали си забелязал, гледайки предимно себе си, но тук НЕ сте само ти и ролича определено. Ще го гледаме съншайн, просто май не на кино.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Apr 24, 2007 12:31 am

Дем, в трейлъра си вижда колко добра би могла да е визията на филма. Трейлърът сам по себе си е безпредметен. А и точно на теб по никакъв начин не бих препоръчал филма. Кога си се кефил на нещо само заради визията? :)

Никола, важността на гледането на кино беше основният акцент в казаното от мен за Саншайн. И както изглежда - ненапразно. :) Не се яж.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Apr 24, 2007 12:33 am

Спамерче. 1166 мнения, в тия моменти разбирам как си ги навъртял...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Apr 24, 2007 12:38 am

Учи се. :mrgreen: Сюрьозно изоставаш. Даже беше тръгнал да си ги триеш с всичкия си акъл.

Но тъй като ако баннат един от двама ни, това няма да си ти, ше можеш да ме настигнеш - все някога. 8-)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Apr 24, 2007 12:41 am

shayhiri wrote:Учи се. :mrgreen: Сюрьозно изоставаш. Даже беше тръгнал да си ги триеш с всичкия си акъл.

Но тъй като ако баннат един от двама ни, това няма да си ти, ше можеш да ме настигнеш - все някога. 8-)
От твоите уста - в админските уши. :twisted:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Apr 24, 2007 12:52 am

I have a limited gift of foresight. 8-) Айде сега позаяждай се още малко, за да мога да им дам и конкретен повод.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Apr 24, 2007 1:22 am

По-леко със спама, ако обичате.

БТВ, аз поне в трейлъра на Pathfinder не видях абсолютно нищо впечатляващо като визия. Generic fantasy look отвсякъде и нищо интересно, оригинално или особено красиво.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 24, 2007 7:56 am

Даже е значително тромав и с доста архаичен изглед, особено края с разни мечове, поляни и глупости.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 24, 2007 9:32 am

Moridin wrote:Даже е значително тромав и с доста архаичен изглед, особено края с разни мечове, поляни и глупости.
+1

Да не кажа откровено грозен. :roll:
And you can't dance with a devil on your back...