Гледано напоследък, Part II

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Locked
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun May 06, 2007 8:47 pm

Рол, последното от мен очевидно беше (само)ирония. Use your Spidey sense. :wink:

Жалко, че не ти е харесал филмът (Спайди). Знам, че притежаваш най-малкото приемливо ниво на емпатия (макар че мнението ти за тук обсъждания филм ме накара да се усъмня), така че не ще да е липсата й причината. Освен да пробваш като мен абстрахиране от глупостите и търсене на "диаманта в калта" - на точния, специфичен ъгъл, от който трябва да се гледа всеки филм. :D Много добра работа ми върши, както и в живота.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue May 08, 2007 4:20 pm

shayhiri wrote:Някой гледал ли е Eternal Sunshine of the Spotless Mind? И ако да (надявам се), как ви подейства? :shock:
Малко късно отговарям, но: аз го гледах преди време и ме разби. Финалът беше едно от тия изживявания, които за съжаление се случват само веднъж. Съвсем не съм съгласна с Рол за този филм :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Jen
Paragon

Post by Jen » Tue May 08, 2007 6:01 pm

И аз много харесвам “Блясъка”.
Чарли Кауфман умее да пише истории, които са едновременно меланхолични и забавни. А в този филм успява някак и да е хем циничен, хем сантиментален.
При цялата шантавия, характерите бяха органични и истински. Дори Джим Кери, когото никак не харесвам, удържа така присъщата си олигофрения и е адски убедителен (затова пък Илайджа Ууд добре компенсира в обратната посока).
Въпреки противоположните мнения, филмът най-малко си заслужава вниманието.

А това за снобарския претенциозно-кух сюжет беше забавно.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Sm00th
Farmer

Post by Sm00th » Thu May 10, 2007 12:53 pm

Снощи гледах Hogfather (Тери Пратчет) и чесно казано не ми хареса.......
От доста време се канех да го гледам и наскоро видях тук един топик за него.....
Незнам кой как си е представял героите, но това което аз си представям и това което видях не съвпадаше никак даже....
За пореден път се убеждавам че филм по книга (особенно ако си чел доста на автора) само ме разочарова...
Магьосниците са доста скучни (а за мен са едни от най-големите фенове в Diskworld)
Смърт и Сюзън амииии не са изобразени така както аз си ги представях...
Това което най-много ми хареса във Филма беше че поне един от любимите ми герой са го направили както трябва-Смърт на Мишките ей тоя мъник направо ме кара да припадам от смях четейки книгите и снощи ме изкефи...
Snoop Dogg as Captain Mack: Ladies and Gentlemen, we have reached our cruising altitude of 33 thousand feet... 33 THOUSAND FEET? Oh shit, man! We fuckin' higher than Redman at the Source Awards!

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun May 13, 2007 8:23 pm

Ех, тия американци и европейци не гледат, а има какво да научат от Азия. Най-малкото да видят как трябва да изглежда един епос, как да се вкара драматизъм, а не да е сълзливо.
С други думи, изгледах туй - Musa, http://www.imdb.com/title/tt0275083/ и филма просто троши.
Героите са разнообразни и истински, няма чисто добри и лоши, колкото и странно да звучи, всъщност лошковеца, поне в американски филм, този герой би трябвало да се разглежда като такъв, е доста симпатичен като образ, а и представен с достойнство. При, нека ги наречем, "добрите" работата е друга, просто те са развити доста повече и има страшно много нюанси в характерите.
Битките са с малко хора, но са доста дълги с перфектна хореография, като филма едновремено е брутален, стилен и няма да е гнусен на никого. Като кръвта е прокарана на точните места. Няма летене и глупости, чиста епика, малко по дух напомня Конан, но е по-добър, въпреки че Конан ми е страшно любим филм, напомня и седмте самурая, но и от него ми хареса повече :wink:
Отличен филм, който харесва битки, яки герои, без сълзливи мелодрами, перфектен в техническо отношение филм, а да, и актьорите играят перфектно. Химията е осезаема, диалога е малко, нищо че филма е близо 3 часа, но пък изразява страшно много, само с един поглед и зрителя вече знае всичко - перфектен филм, няма спадове, нито разтакаване, действието не спира и за миг :wink:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun May 13, 2007 8:44 pm

Мда. Жалко, че няма повече като него. Бях гледал страхотните битки на компа и даже ходих да го гледам в Люмиер на единствената му прожекция преди година-две, но скапаното прожекционно апаратче не ме израдва особено.

Има и слабости, разбира се. Героите са ходещи клишета, но в този жанр това е почти неизбежно и дори предоставя плюсове. Също, на първо гледане ми се стори развлачен и с доста необмислени решения на героите, но сега като се замислих, съвсем не беше толкова зле. Все пак имайте предвид, че краят е от типичните за азиатското кино, както стана въпрос в темата за Златното цвете, и едва ли ще е по вкуса на повечето западняци.

Но пък е с Жан Зъй. :wink:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon May 14, 2007 12:53 am

С Гибли гледахме Kingdom of Heaven Director's Cut
и се убедихме колко е добър всъщност филмът.

Баси в киноверсията всъщност е отрязана ЦЯЛАТА основна сюжетна линия, която обяснява ЗАЩО се случиха важните неща. 49 минути, които си е престъпление да липсват.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon May 14, 2007 1:15 am

За мен и театралната версия си беше 10/10. Любимият ми филм след ЛОТР. Но е грехота какво са му сторили. Поне идиотщината на продуцента му е излязла през носа с минус 200 милиона, щото още толкова щеше да изкара в кината филмът ако не се беше (почти) провалил. Следващият път ще се замисли, нещастникът.

Няма гаранция, че това щеше да помогне, де. Според мен основната причина за провала си остава представянето на арабите като добри, кръстоносците като лоши, а главният герой като пухльо. Това е абсолютно непростимо за американците.

Режисьорската версия сигурно пооправя образа на Бейлиън, но расистките и културологични проблеми си остават. И са напълно в състояние да провалят дори и най-добрия филм с най-добрите режисьор, сценарист и актьори, както се убедихме.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon May 14, 2007 1:17 am

Всъщност режисьорската версия пооправя филма, давайки му липсващия иначе сюжет.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon May 14, 2007 1:23 am

Така чувам. По западните форуми масово му дават 10/10 хора, които преди това изобщо не са го харесали. Можем само да съжаляваме, че са ни лишили от пълната версия в кината.

Но наистина се съмнявам, че щеше да помогне много на представянето му - което мен лично ме вълнува и засяга, предвид общата тематика с нещата, които правя.

http://www.boxofficemojo.com/movies/?id ... heaven.htm

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon May 14, 2007 1:19 pm

Тук аз съм съгласен с Ян - просто това са два напълно различни филма, като театрална версия е нещо толкова нещастно, съпоставено с пълната, или режисьорска версия. Не знам доколко политическата коректност играе роля, все пак Ридли Скот се придържа доста близко до основните исторически сведения. Освен това Саладин се описва като изключително благороден султан от не един европейски източник. А и в крайна сметка и в театралната версия ми се струва, че се наблягаше на това, че кръстоносците навремето са превзели града, като не са оставили жива душа по улиците, а арабите един век по-късно пускат всички да си вървят.

Според мен причината за орязването е далеч по-тривиална, а именно че въпросната версия е дълга около три часа и половина, което е изключително непродаваемо за повечето американци, които искат нещо, на което два часа на ядат пуканки, и толкова. Kingdom of Heaven далеч не е първия филм, който е бил орязан по такъв начин, и далеч няма да е последния.
This signature is not yet rated

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon May 14, 2007 1:53 pm

Отдавна се каня да гледам режисьорската версия, взема да се прежаля най-накрая, въпреки Орльо. ;)

Има ли я във видеотеките или пак ще трябва да прибягвам да свободните онлайн магазини? ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon May 14, 2007 1:54 pm

Ами аз преди време гледах филма за първи път изобщо и го гледах в режисьорската версия. Така че лоши впечатления нямам, напротив, само много хубави :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Fri May 18, 2007 1:28 am

Гледах Epic Movie. :cry: Началото на филма беше бозаво,но си мислех,че ще се оправи поне по средата.Стигна и средата,но все така хуморът беше предсказуем или го нямаше(в повечето случаи просто го нямаше). Към края вече осъзнах,че е абсошибанолютна боза и ми идваше да се пребия,че съм дал пари за кино,но както и да е.Не можеше да мине без няколко поне малко забавни моменти.Примерно това с Punk'd и къщурки(не мога да си спомня как беше на англ :) .) беше забавно,но остатъка си беше доста зле. :?

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri May 18, 2007 1:35 am

Ми ние затова тук предупреждаваме. :) Сори, че си се прецакал, ама общо взето сам си си виновен.