Starcraft 2

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Post Reply
Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat May 19, 2007 8:48 pm

Delegat wrote:Само за информация, светът на SC е почти изцяло взаимстван от този на Warhammer 40k.
Само за информация - това просто е безкрайно далеч от реалността :)
And you can't dance with a devil on your back...

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Sat May 19, 2007 8:52 pm

близардските игри никога не са се славили с high-end графика.
кериган, маринки, една шепа размазващи кътсцени, какво повече му трябва на човек. разбира се, с тоя зерглинг ръш на трейлъра корейците вече ни водят 1:0, ма тва е бял кахър :lol:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat May 19, 2007 9:00 pm

AlDim wrote:
Muad_Dib wrote:И откровено казано вселените на С&С и на Уорхамър са една комедия в сравнение с тази на СК - поне за мен.
C&C със сигурност е комедия и то съвсем нарочно. Мен лично ме радва неимоверно.
Иначе какво ще кажеш за Myth примерно?
Got me. Особено Соулблайтър ми е много любим и наистина ме грабна по онзи готин ЛоК начин...Виж тройката не толкова, даже хич.

Симе като говориш за Фейз Призмата си мн як и готин (ТМ), нали? :lol:

Тhe Dragon: Даниеле, осъзнай се, моля те. Сравняваш игра с корабчета (колкото и да е революционен за МЕН това си е хоумуърлд) по емоционален заряд с най-великата сай-фай игра евър???

п.с. новите юнити на всяка раса ще са повечко от 2-3 + бънч ъф промени по старите. Аз лично очаквам многообразието на С&С 3, само дано няма неща като "суперсили" и всичките да си имат приложение.
Last edited by Muad_Dib on Sat May 19, 2007 9:18 pm, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat May 19, 2007 9:13 pm

Muad_Dib wrote:Симе като говориш за Фейз Призмата си мн як и готин (ТМ), нали? :lol:
Благодаря ти, че попита. Всъщност да :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat May 19, 2007 9:17 pm

Muad_Dib wrote:
AlDim wrote:
Muad_Dib wrote:И откровено казано вселените на С&С и на Уорхамър са една комедия в сравнение с тази на СК - поне за мен.
C&C със сигурност е комедия и то съвсем нарочно. Мен лично ме радва неимоверно.
Got me. Особено Соулблайтър ми е много лябим и наистина ме грабна по онзи готин ЛоК начин...Виж тройката не толкова, даже хич.

Тhe Dragon: Даниеле, осъзнай се, моля те. Сравняваш игра с корабчета (колкото и да е революционен за МЕН това си е хоумуърлд) по емоционален заряд с най-великата сай-фай игра евър???
Ми да. Всъщност не само сравнявам. Даже твърдя, че като емоционален заряд Nexus и Homeworld 2 са way beyond СК. Защото емоцията в тях не идва от такива неща като история и яки синематици, а геймплей. Защото ако СК помня само сцената с нюка и бирата. То от последните 2 мога ти ги разкажа мисия по мисия.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat May 19, 2007 9:24 pm

The Dragon wrote:
Muad_Dib wrote:
AlDim wrote: C&C със сигурност е комедия и то съвсем нарочно. Мен лично ме радва неимоверно.
Got me. Особено Соулблайтър ми е много лябим и наистина ме грабна по онзи готин ЛоК начин...Виж тройката не толкова, даже хич.

Ми да. Всъщност не само сравнявам. Даже твърдя, че като емоционален заряд Nexus и Homeworld 2 са way beyond СК. Защото емоцията в тях не идва от такива неща като история и яки синематици, а геймплей. Защото ако СК помня само сцената с нюка и бирата. То от последните 2 мога ти ги разкажа мисия по мисия.
Да, Дани, така е, но:

1)Ти си хардкор сай-фай нърд, само не смей да го отречеш. Неща, които според мен са изцяло НЕчетими от нормален човек (като Алистър Рейнолдс) за теб са много яки. Следователно поне за мен си далеч от представителна извадка.
2)СК далеч не се гради само на синематици и история. То е озвучаване, то е начин на представяне (убиствените брифинги), то са диалози по време на мисиите, то са "режисирани" моменти като оувърръна на теранската база когато Керигън се превръща в КЕРИГЪН, то е тичането на инфестед терана към бункера в последната анимация. Мисии като убийството на Дюк и Феникс или последната мисия на Зерга, където си срещу ВСИЧКИ - никога няма да ги забравя. Геймплеят на СК беше достатъчно интензивен и надъхващ за да се помни също, определено си прав, че не е толкова голям фактор колкото останалото. Ето примерно Гиърс - мен играта ме спечели на ниво геймплей + графика, всичко друго е бледа сянка или просто added gravy като куулнеса на Маркъс.

п.с. на един от скрийновете пише ФЕНИКС. ТОЗИ НЯМА УМИРАНЕ.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat May 19, 2007 9:38 pm

Мне, Феникса е летящата единица горе. Вероятно заместител на Скаута.

Иначе съм съгласен с Никола за геймплея. Извинявам се, но финалната мисия на Протосите от оригиналната игра ме е докарвала (почти) до сълзи. Монолога на Тасадар в края на битката, точно преди да почне анимацията, в която блъсва Гантритор в Оувърмайнда...

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Sat May 19, 2007 10:46 pm

Къде мога да си намеря СК с синематици,че да си призная честно съм минавал само мисиите на терана на оригинала :oops: и искам да поправя грешката си.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat May 19, 2007 11:02 pm

Ми то едва ли има вече версия без синематици :) И за бога, Старкрафт с Бруд Уор оригинален е 30 лева. Кощунство е човек да я няма тая игра оригинална :)

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun May 20, 2007 12:17 am

Delegat wrote:Какато каза някой, хората, които направиха Starcraft вече ги няма в Близард. А от това което виждам, играта ми прилича на клонинг на последната, само че с нов енджин (който не впечетлява с нищо) и една-две нови единици към всяка раса за цвят. И сравненията с Warcraft 3 са неприложими тука, все пак говорим за чистокръвен РТС, а не за такъв с РПГ заемки.
Ми не се знае още. Докато го пуснат може и герои да вкарат.

Впредвид че това което са пуснали като информация ми се вижда крайно оскъдно и незаслужаващо 10 години чакане. SC2 минус новата история, която Крис Метзен естествено трудно ще се въздържи да омаже така, че да обърка половината старкрафтски lore до момента, си е чисто и просто експанжън на SC с нова графика. Впрочем ето този артикъл и цитираните коментари от пресконференцията в Сеул просто ме разкъртиха -> http://www.gamespot.com/news/6171172.ht ... ws;title;1

Особено това
... on the matter of the budget and the schedule, Morhaime simply said, "We don't really have a budget; we'll spend as much time and resources as we need to make this game great."

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun May 20, 2007 12:24 am

Roland wrote:Мне, Феникса е летящата единица горе. Вероятно заместител на Скаута.

Иначе съм съгласен с Никола за геймплея. Извинявам се, но финалната мисия на Протосите от оригиналната игра ме е докарвала (почти) до сълзи. Монолога на Тасадар в края на битката, точно преди да почне анимацията, в която блъсва Гантритор в Оувърмайнда...
Симеоне, понякога просто ме изумяваш...И защо да не е Феникс-а В СКАУТ? (като Артанис) Разбира се има го и варианта, Протосите да са си кръстили единици на един от баш-воините си, също го има. Просто се дразня като демонстрираш някаква супер убеденост, все едно си CEO на Близард... :lol:

Армагедън: ако зависи от мен - и до 2010 да я правят, само и само да е това, което беше първата. Чакахме 10 години, какво са още 3...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 20, 2007 10:24 am

Никола, казали са го на пресконференцията, омг :roll: Пише го по сайтове. И е написано на МЯСТОТО НА ИМЕТО НА ЕДИНИЦАТА, където на другите пише Immortal, Phase Prism и т.н. Феникс си умря кардинално и завинаги.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun May 20, 2007 12:07 pm

Roland wrote:Никола, казали са го на пресконференцията, омг :roll: Пише го по сайтове. И е написано на МЯСТОТО НА ИМЕТО НА ЕДИНИЦАТА, където на другите пише Immortal, Phase Prism и т.н. Феникс си умря кардинално и завинаги.
Ще го върнат, АРЕ ПА ДА ВИДИМ! :twisted:

Баси как ме поунна лошо...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 20, 2007 1:12 pm

Много. В датата има едно филмче:

070519 2007 Blizzard WWI Day 1 - Introducing Starcraft 2 - by oskyloveo.avi

Свали си го, там всичко, което ше намериш в нета, е обяснено на фона на геймплей демо.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 20, 2007 2:18 pm

Ха! Супер! Няма да им суперюнити :) Мадършипът е единствено за Протосите с цел още по-голяма разлика между различните раси :)