Сега по ред на номерата:
Sublime - трилър, който се занася с сънища, психология и други скучновати работи, само че по интересен начин. Нищо, че си гони два часа, а на практика се случва нещо в последните 10 минути и вади един от най-хубавите завършаци от години, а музиката е от онази бесната, типа позната от 2 димящи дула и де що има алтернативно кино. Качествен филм с малък бюджет. А медицинската сестра е сладурана, със страшна татуировка, покриваща целия й гръб. Има и една садистична сцена
Карибските пирати - двата, за кой ли път. Ма си ме кефат. Вярно, че първия е по-добрия, но и втория си ми харесва. Само се надявам да не направят глупостта на матрицата. Първия да си стои някак сам. Дано третите пирати имат коренно различна визия и подход, а не да повтаря визията на втория, тъй като наистина ще изглежда, че третия и втория са от една поредица, а първия някак си на страна.
Апокалипто - това е филм, дето маже. Да, знам, историята не е нищо особено. На пича селото е превзето от сънародници с кофти настроение. Само че нашия хвърля жената и децата в ямата, а за да се върне при тях избива гадовете в Рамбо стайл, като изключиме пукотевицата.
Ама едва ли някой е гледал за историята. Този филм е страшно красив. Всеки кадър е сякаш рисуван. Слагам си го редом, по красота, до "Амели", "Най-дългия годеж", "Слийпи холоу", първия властелин бе има и бая още, но в последните години това са филмите, е, трябва да включиме и първия "Предизвестена смърт" - филмът с най-бесен превод в България за всички времена.
Гибсън е на път да ми стане любим режисьор, само това "Смело сърце" ми бърка в центровката.
Кървав диамант - Зуик и прекрасни актьори и на момент бая скапан диалог, ама той не пречи, екшъна е на ниво, въобще само "Цар на войната" е по-добър, филмите са на сходна тематика - контрабанда, само че в царя, почти липсваше американския момент, а където го имаше, беше реален.
Портокал с часовников механизъм - те т'ва е филма. Няма какво да коментирам. Кубрик в най-добра форма, трябва да се види. А макдауъл е по-изрут и от Калигула. И за два дни ми се събраха толкова филми, колкото гледам за месец