Приятелство между мъж и жена

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Jaar
Mistborn

Приятелство между мъж и жена

Post by Jaar » Mon May 10, 2004 8:04 pm

Споменахме за него във "feelings", но реших, че си заслужава своя тема. Предполагам, всеки ще се съгласи, че такова приятелство е възможно. И според мен е много ценно. Проблемът е, когато приятелството прерастне в нещо повече, но само от едната страна.
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 10, 2004 8:31 pm

Аз няма да се съглася. Няма чисто приятелство между мъж и жена без физическото привличане да играе роля, независимо дали е двустранно, или не. Винаги го има и е като бариера, ОСОБЕНО ако единият или и двамата са mated. Не че няма приятелство, но не може да се сравни като дълбочина и близост с това между еднакви полове, да не говорим за разликите в мирогледа, които неизбежно ги има. Че можеш да искаш съвети примерно от другия пол, е разбираемо, именно заради другата гледна точка. Но наистина близко приятелство - никога :)
And you can't dance with a devil on your back...

Kolibri
Sorcerer

Post by Kolibri » Mon May 10, 2004 8:47 pm

Мен ме привлича като идея да си имам мъж за много добър приятел. За съжаление досега не се е получавало, а и винаги пред очите ми са примери на много добри приятели от един и същи пол, което, опасявам се, ще ме накара да се съглася с Рол.
Ако падна, искам да знам, че съм скочила, а не, че някой ме е бутнал...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon May 10, 2004 10:23 pm

Аз не мисля, че любовта отменя по някакъв начин приятелството - on the contrary, it's its ultimate limit. Всъщност не по същия начин разбира се, но си е приятелство и то дълбоко.

Дори когато не е споделена, всъщност. Тежи, разбира се. А дори и без любов, сексуалното привличане също е, както Рол се изрази, бариера, но... не го прави втора категория.. просто различно...

Всъщност има две жени, които са ми много добри приятелки. По съвсем различен начин. Различен и от мъжкото приятелство. Това по никакъв начин не ми пречи да съм ужасно щастлив, че ги имам :)
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon May 10, 2004 10:38 pm

Рол - въможно е. Просто на този свят има хора които безумно те кефят, а не искаш да правиш секс с тях. И обратното - имам точно такива две приятелки.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Clio
Moderator

Post by Clio » Mon May 10, 2004 10:40 pm

Аз пък си имам, да, така че с чиста съвест си заявявам - възможно е. И е едно от най-хубавите неща, които си имам, пък ;р

Мне, наистина не вдявам защо да не е възможно... просто напълно си зависи от конкретните хора. Ако характерите си паснат в точно тези аспекти, които са необходими за едно такова приятелство, то си става... Независимо от всички фактори, като привличане и т.н., които биха могли да попречат. А любовта... за едно истинско приятелство тя е неизбежна :) Въпросът е да намериш баланса - сложно, но съвсем не невъзможно :)
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Random
Ascendent

Post by Random » Mon May 10, 2004 10:53 pm

Рядко се случва да няма сексуално привличане, наистина, много рядко. Сега като се замисля, само за едно подобно момиче се сещам. Много добро приятелка, един от най-добрите ми приятели въобще.

Съгласен съм с Мор - не пречи да има и привличане, и приятелство. Познавам хора, между които хвърчат искри секс оу дъ тайм, но нямат и намерение да престъпват прага. Същите са почти неразделни.

Друг е въпросът, че е много по-трудно да се разберат представители на двата пола. То не е въпросът в АйКюто или пък интересите, просто усещане за живота. Както казаваше Ранд ...ъъ ... нещо, че женският мозък все чертаел кръгове, пък мъжкият - квадрати ... някаква подобна глупотия :?
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon May 10, 2004 11:01 pm

Рол, физическото привличане... Всъщност играе някаква роля, да. Сигурно все някой път ще се замислиш дали между вас двамата не би могло да се получи нещо и т.н. Обаче това се превъзмогва (или пък не и тръгвате заедно, но това вече е друга история...) и не оставя особено трайна диря. И дори да се привличате, това не ограничава нещата чак толкова. Да, може би не бих могла примерно да се събличам пред приятел момче с чиста съвест както пред приятелки, обаче не е голяма загуба за отношенията, нали... Същото се отнася и за различните интереси - може би няма да можете да говорите за козметика или швейцарски ножчета, но това не вреди особено на приятелството.
Освен това, като сме почнали, какво пречи да сте гаджета и да сте най-добри приятели?
Не казвам, че спънките за приятелството между мъж и жена не са повече, но това не го прави невъзможно.
И съм имала приятели момчета. В един момент един от двамата ми най-добри приятели беше момче. И дори го чуствах по-близък от най-добрата си приятелка.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Mon May 10, 2004 11:34 pm

Рандъм, за кръговете и квадратите не знам, но съм чувал, че зоната за секс в мозъка на мъжа е много по-голяма от тази в мозъка на жената. :oops: :roll: :lol: (Но пък със зоната на парите е обратното :wink: ).

Клио, с теб явно сме щастливци, че имаме такива приятели. :D

Приятелството ми с различни хора, на които държа много, се изразаява по различен начин. Аспектите се менят според човека отсреща.
Once you find them

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon May 10, 2004 11:40 pm

Сигурно все някой път ще се замислиш дали между вас двамата не би могло да се получи нещо и т.н.
Странно гледаш на въпроса. Става дума по-скоро за постоянното присъствие на мисълта за тялото й в главата ти, за вечната нотка на оценка в погледа ти, за задъхването в близостта й - в повечето случаи неизбежно, дори тя да не изглежда особено впечатляващо. Неизказаният полъх на напрежение, който не трябва да се изказва. Такива работи...
Last edited by Moridin on Mon May 10, 2004 11:41 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.

Random
Ascendent

Post by Random » Mon May 10, 2004 11:40 pm

Вярно ще да е това, Jaar. Не са нужни изследвания, за да потвърдя 8-)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Mon May 10, 2004 11:49 pm

Рандъм: То, че вярно никой не го оспорва. Най-малкото ние. Пък и предполагам, че жените също са доволни.

Веднъж ми се случи приятелството ми с едно момиче да прерастне в любов, но тя си остана несподелена. А от това отношенията ни загубиха много. Все още се водим приятели, но бавно се отчуждаваме един от друг. И което би било немислимо за мен преди време - нямам нищо против.
Once you find them

celibat
Merchant

Post by celibat » Mon May 10, 2004 11:56 pm

Хъм да,
специално си светнах лаппата, за да постна с пияния ми почерк:)
Много ме изкефи този пост, congratulations jaar, (колко съм ловък с превключването:)
Имам точно една приятелка, с която мога да споделя много неща, макар че по-скоро тя споделя повече с мен. Тя е много привлекателна. И аз си признавам, че ми се е искало на моменти да правя разни работи с нея. За съжаление веднъж ударих греда, след като се опитах да изразя чувства, но от тогава мина една петилетка.
хауевар, както обича да се изразява бъдещият български Паганини:)
Девойката, която на повечето от вас сигурно се пада лека какичка, винаги е готова да ме изслуша. Не че се случва толкоз често, че да прибягвам до нея, но в интерес на истината в един много тежък за мн момент ми даде подходящия съвет. По същия начи и тя ми се доверява и без да се кривя доста по често ми се обажда за глупости от ежедневието.
Незнам, може би съм късметлия, а може би не, че имам такваз другарка. Взаимните чувства, поне от моя страна не са само приятелски. Дет' се вика чакам само знак и скачам като сом на пастърва:)
"Не знам дали се пропих, защото жена ми ме напусна, или жена ми ме напусна, защото се пропих",
Ben,
Leaving Las Vegas

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue May 11, 2004 11:13 am

Еми, :twisted: факта че е възможно не го прави лесно. Макар че просто така се случва. Еволюционно погледнато, чистото приятелство между двата пола си е девиация :wink:. В крайна сметка кат се започне с приятелство, дори и да мине през период в който и зайците да ви завидят, тънканата е да си останете почти същите приятели. А нито любовта нито приятелството съм забелязал да продължават с еднаква сила с времето. Макар че има жени с които съм си от години прятелче без дори да имам некви сексуални помисли и откровенно казано ги предпочитам пред тъй нареченото истинско мъжко приятелство, което как да се изразя е един ранен етап в развитието на мъжа. Щото от личен опит да си кажа, трае дорде се набърка жена. Е отдавам го тва чистото приятелство с жените на духовно израстване или пък хронично спадане на либидото. :twisted:.

:D Аааа Морви ние нали такова сме си дружки. Тържествено заявявам че съм го превъзмогнал тва с розовите прашки ;ррр
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue May 11, 2004 1:33 pm

Last edited by Tais on Tue Dec 14, 2004 1:57 pm, edited 1 time in total.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar