Макар някои да не искаха шоколад в темата
Зад нас са блеснали житата
Moderator: Moridin
Кума Лиса беше стандартно долнопробно шоколадче. От вкусните, но нито нещо уникално (щот един куп западни шоколади имат същия вкус), нито нещо твърде запомнящо се. Изобщо ае стига бутане на светлите детски спомени като Могъщата И Светла Красота На Битието на зрели години, а? Спъва комуникацията, не че нещо...
And you can't dance with a devil on your back...
Морви, що упорстваш в погрешните си спомени, като още вчера ти казах, че си в грешка? Кума Лисата беше ШОКОЛАД, не марципан.Morwen wrote:Не знаех че тва обсъждаме. Ми беше приличен заместител на шоколад, когато не можеш да намериш истински такъв, ма дори Алпен Голд-ът, който в момента е един от доста по-евтините шоколади беше много нива над него.
And you can't dance with a devil on your back...
- Interpreter
- Forsaken
А кока кола и тогава имаше. Струваше 15 ст., а празната бутилка 7 и Лудолф откри, че съотношението пълна/празна е равно на числото пи. Но преди да дойде баща ми горкия вярваше, че е алкохолно питие - имаше карикатури във вестниците с пияни американски войници, с търкалящи се бутилки кола по масата. Помня, че когато Тексим внесоха първата пратка пих и му се похвалих, а той: "Какво? Я ми дъхни!"
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
Ми аз като бях малка колата беше по лев литъра (а един лев тогава беше повече отколкото сега) и се дебнеше в най-добрия случай по седмица кога ще дойде. Имаше и един момент, в който въобще нямаше, де...
Last edited by Morwen on Tue May 29, 2007 11:58 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- Moridin
- Global Moderator
Никога не съм опитвал западен шоколад, който да има уникалния вкус на Кума Лиса, и не, тя не беше никъф марципан. И не са никви светли спомени, казах вече че когат я мерна, си я взимам и сега. За разлика от Алпен Голда, който е съвсем стандартен. Имайте си вашия си сбъркан вкус, капиталистически бозавеляци такива.
This is it. Ground zero.
Мор, идеята за гнилия капитализъм умря заедно с партийните секретари, бтв. Това не е обидна дума, също както република или монархия не е, не й вменявай такова значение.
Едит: Нямаше да продава плод-зеленчук освен ако не е разправял неправилни вицове. Щеше да е горд собственик на Правец 586 на 366 мхц и да се гордее, че притежава най-добрия компютър в квартала.
Едит: Нямаше да продава плод-зеленчук освен ако не е разправял неправилни вицове. Щеше да е горд собственик на Правец 586 на 366 мхц и да се гордее, че притежава най-добрия компютър в квартала.
Last edited by Morwen on Tue May 29, 2007 12:15 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
- Interpreter
- Forsaken
Да, но във Варна тогава имаше едни сокове - мента, лимонада и червен, и правеха "бомба"
И варени скариди даваха в пликчета като семки. А веднъж намерих 5 лева и цял ден на въртележките...
Тогава и сега ще ги запомня с два "бисера" на децата ми.
Тогава: С 4 г. ми син спираме при НДК. Пред нас - милицейски кордон. Обяснявам му: "Ще откриват Двореца на културата". Минават официалните лица - Тодор Живков, Людмила Живкова, Владко Живков... Синът ми се провиква: "Тате, това културата на двореца ли е?"
Сега: С 4 г. ми дъщеря спираме при пл. "Народно събрание". Пред нас - полицейски кордон. Обяснявам й: "Ще посрещат Бил Клинтън". Дъщеря ми се провиква: "Тате, а той кого е бил?"
Иначе... като в брадатия виц: Сега човек за човека е вълк, а преди беше обратното
Тогава и сега ще ги запомня с два "бисера" на децата ми.
Тогава: С 4 г. ми син спираме при НДК. Пред нас - милицейски кордон. Обяснявам му: "Ще откриват Двореца на културата". Минават официалните лица - Тодор Живков, Людмила Живкова, Владко Живков... Синът ми се провиква: "Тате, това културата на двореца ли е?"
Сега: С 4 г. ми дъщеря спираме при пл. "Народно събрание". Пред нас - полицейски кордон. Обяснявам й: "Ще посрещат Бил Клинтън". Дъщеря ми се провиква: "Тате, а той кого е бил?"
Иначе... като в брадатия виц: Сега човек за човека е вълк, а преди беше обратното
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."