Upcoming Movies

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue May 29, 2007 2:09 am

Muad_Dib wrote:Бтв напълно сигурен ли си, че Underworld е по World of Darkness, в смисъл - имат си правата и всичко, right?

p.s. Спри да съдиш за филми по трейлъри. АЗ спрях.
Поднасям ги. :) Нали Уайт Улф ги съдиха направо по едно време. Не че съм на страната на ерпегейовете, де. Да копирайтиш най-зверските ходещи клишета (вампири и върколаци) е баси идиотията и нахалството. Но и ако сценаристчетата са чопнали повече от необходимото, пак е тъпо. :roll:

В повечето случаи не може да се съди с точност. Дори аз мога да сгреша. :lol: А сега и няма по кво толкова да съдя.

Но нищо не ми пречи да се надъхвам. 8-) :D
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue May 29, 2007 7:55 am

shayhiri wrote:
Muad_Dib wrote:Бтв напълно сигурен ли си, че Underworld е по World of Darkness, в смисъл - имат си правата и всичко, right?

Поднасям ги. :) Нали Уайт Улф ги съдиха направо по едно време. Не че съм на страната на ерпегейовете, де. Да копирайтиш най-зверските ходещи клишета (вампири и върколаци) е баси идиотията и нахалството. Но и ако сценаристчетата са чопнали повече от необходимото, пак е тъпо. :roll:

В повечето случаи не може да се съди с точност. Дори аз мога да сгреша. :lol: А сега и няма по кво толкова да съдя.

World Of Darkness няма нищо общо с вампирските клишета. Или по-точно има толкова колкото и митологията на Носгот. Има си уникален lore, както и една от най-плътните и въздействащи атмосфери. А освен Werewolf и Vampire си имат и

Mage: The Ascension
Wraith: The Oblivion
Changeling: The Dreaming
Hunter: The Reckoning
Demon: The Fallen
Mummy: The Resurrection
Kindred of the East
Orpheus

.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue May 29, 2007 8:53 am

The Dragon wrote:
shayhiri wrote:

World Of Darkness няма нищо общо с вампирските клишета. Или по-точно има толкова колкото и митологията на Носгот. Има си уникален lore, както и една от най-плътните и въздействащи атмосфери. А освен Werewolf и Vampire си имат и

Mage: The Ascension
Wraith: The Oblivion
Changeling: The Dreaming
Hunter: The Reckoning
Demon: The Fallen
Mummy: The Resurrection
Kindred of the East
Orpheus
Напълно подкрепям, World of Darkness нищо общо няма с клишетата, и е може би колекцията от игри с най-впечатляваща атмосфера. Иначе не знаех, че White Wolf са съдили авторите на Underworld, вярно че има общи черти, поне първия филм, но само при вампирите. Ама то и самият World of Darkness се базира на една купчина митове, легенди, художествена литература, филми, музика и т.н. така че ми се струва малко смешно да се съдят.
This signature is not yet rated

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 29, 2007 10:13 am

Ъм, за атмосферата и всичко - ок, но вампирите в WoD са пълното клише...
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 29, 2007 12:39 pm

Истината е, че (почти съм сигурен) от тук дискутиращите никой не е сериозно сапознат с WoD ИЗВЪН двете игри по Vampire. Така че не виждам за какво се чепкате за нещо, дето 100% не сте го играли/занимавали се активно с него (за Симеон съм сигурен, че е играл само ДнД, сам ми е казвал, за другите го предполагам със страшна сила:) ).

Ако бъркам - извинявам се.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 29, 2007 12:40 pm

Ъм, не става въпрос за игра. За света съм сигурен, че кърти, просто съм чел достатъчно (вкл rulebooks и т.н.), за да знам, че вампирите са остро по клишето. Дори разликите между тях пак са по клишетата, просто обикновено по филми/книги/игри тия качества си ги имат всичките накуп, вместо поотделно в различните кланове.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 29, 2007 12:42 pm

Зависи какво разбираш под клише при Вампирите. Аз на друго място толкова изградена вампирска култура не съм виждал, визирам главно цялото разделение на уникални и своеобразни кланове. Естествено обаче ти си чел и изгледал всичко, Майти Маус, така че може и да си прав :lol: ...за себе си. :wink:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 29, 2007 12:47 pm

Всякак съм изчел повече от теб, Спилбърг :lol:

И естествено, че ще са развити, ебати, тва е РОЛЕВИ СВЯТ. Развитостта и клишираността не си пречат изобщо. То и Форготън Реалмските елфи са брутално подробно развити, ма никой не ги бута за гениална оригиналност, нали?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 29, 2007 12:52 pm

Тва за кой колко е изчел ако ми обясниш каква връзка имаше с темата и ти повярвам - няма да ти правя какъвто и да е хомосексуален намек ПОНЕ 3-4 дни, обещавам.

Иначе - те тва е въпросът, мерси, че ми намери аргумента. Смея да твърдя, че обществената система на вампирите в УоД е гениално оригинална. Всеки един от клановете е уникален и кърти. Кажи ми КЪДЕ другаде има подобна система с множество кланове, всеки един от който е ПЪЛНОКРЪВЕН (ха-ха) преди да ми говориш за клишета.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 29, 2007 12:59 pm

Muad_Dib wrote:Естествено обаче ти си чел и изгледал всичко, Майти Маус, така че може и да си прав :lol: ...за себе си. :wink:
Знам, че е лесно да се оплетеш в собствените си заяждания, затова съм услужлив.

И нищо оригинално няма в системата от кланове. Това е РПГ, затова и всичко е разделено на множество подвидове с различни идеи зад всеки от тях. Което не променя факта, че всяка от тия идеи сме я виждали някъде. Като основата ти е клиширана, в квито и посоки да я разклоняваш и колкото и да я усложняваш, не става по-малко клиширана, дори и никой друг да не я е развивал колкото теб.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 29, 2007 1:03 pm

Като основата ти е клиширана, в квито и посоки да я разклоняваш и колкото и да я усложняваш, не става по-малко клиширана
BS. По тази логика навсякъде където има вампири ще е клише. Което не е така и е абсурдно и сам го усещаш :wink:
Пак те моля - напиши или линкни КЪДЕ другаде е използвана толкова подробна система от подобни кланове/други групировки, просто пак си написал, че нещо сме го виждали някъде, а ние не сме.

п.с. връщам се към облигационното, инъф спам :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 29, 2007 1:21 pm

Трябва ли да се автоцитирам, че ДА, НИКЪДЕ няма толкова подробно развита система, но основите на тая система са клиширани? Извинявай, кажи ми ЕДНО оригинално умение на който и да е клан. Кажи ми една оригинална концепция за съществуването на който и да е клан. Кажи ми ЕДНА оригинална идея зад вампирите в WoD.

Пример за оригинална (за мен) идея - VHD. Там вампирите НЕ СА немъртви, а съвсем реална раса, способна да се възпроизвежда. Освен това ТЕ са носителите на технологичния прогрес, а не хората. Просто пример. И там има много клишета, но има и оригинални неща, при тва ОСНОВНИ оригинални неща. В WoD всичко, свързано с вампирите, си е по западното клише, като почнеш от произхода им, минеш през това КАКВО представляват, през уменията, които имат, та до ролята, която играят в света.

Бтв, оригинални в WoD, от тва, което съм чел за тях (което не е твърде много, щото не ме вълнуват особено), ми изглеждат върколаците.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue May 29, 2007 1:51 pm

Roland wrote:Трябва ли да се автоцитирам, че ДА, НИКЪДЕ няма толкова подробно развита система, но основите на тая система са клиширани? Извинявай, кажи ми ЕДНО оригинално умение на който и да е клан. Кажи ми една оригинална концепция за съществуването на който и да е клан. Кажи ми ЕДНА оригинална идея зад вампирите в WoD.

Пример за оригинална (за мен) идея - VHD. Там вампирите НЕ СА немъртви, а съвсем реална раса, способна да се възпроизвежда. Освен това ТЕ са носителите на технологичния прогрес, а не хората. Просто пример. И там има много клишета, но има и оригинални неща, при тва ОСНОВНИ оригинални неща. В WoD всичко, свързано с вампирите, си е по западното клише, като почнеш от произхода им, минеш през това КАКВО представляват, през уменията, които имат, та до ролята, която играят в света.

Бтв, оригинални в WoD, от тва, което съм чел за тях (което не е твърде много, щото не ме вълнуват особено), ми изглеждат върколаците.
Fleshcrafting,
Malkavian,
Caine.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 29, 2007 1:57 pm

Драгън ме е изпреварил. В момента съм зает, но ще ти кажа само една думичка, при която искрено се надявам да признаеш, че не си напълно прав - Malkavian.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 29, 2007 1:58 pm

Ъм, не знам кво точно искаше да кажеш с това :) Че има ЕДНО умение (бтв, гугълът го намери в още няколко ролеви системи, боя се), ЕДИН клас (луди вампири? чек Ан Райс) и ЕДНА идея (че Кейн е първият вампир? Хардли ориджинъл, сори)? И разбира се ваденето на изключения само потвърждава факта, че са такива ениуей...

Дори да приемем, че концепцията на Малкавианите е по-оригинална от останалите, тва пак е самотна звездичка в мрака от клишета.