feeling...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Tue May 11, 2004 8:42 pm

каква пък може да е причината да плачеш насаме?
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Kolibri
Sorcerer

Post by Kolibri » Tue May 11, 2004 8:46 pm

Ех, прозвуча така сякаш го правя по график:Р Искам да кажа, че в много редките случаи, когато ми потекат сълзите, никога не плача пред други.
Ако падна, искам да знам, че съм скочила, а не, че някой ме е бутнал...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 11, 2004 9:47 pm

Аз принципно трудно плача :/ Насаме, за което ми е малко кофти, щото показва недостатъчна емоционалност, и наживо, което все пак ме радва. Имал съм само два случая на почти разплакване пред хора. Единият беше, когато с един съученик се отнесоха зверски некоректно и гадно на един майсторски клас във Варна (съпреживител докрай, that's your Rol), а другият беше една мешавица покрай една среща с приятели, когато се почувствах зверски преебан, несправедливо и незаслужено предаден и изоставен от целия свят. Ма тва да ми е, дето се вика, проблемът...
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 11, 2004 10:07 pm

Мен пък не ми трябва дори реална ситуация, стига ми само да си представя нещо тъжно случващо се и пак мога да заплача. Пред хора също много плачех навремето и се дразнех от което, сега повече мога да се контролирам, но пак ме фаща.. когато си струва, де :р
This is it. Ground zero.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue May 11, 2004 10:13 pm

Аз пък не съм плакал от.... хм... мисля.... мисля... - бе около 7-8 години. А и не мисля да плача бтв. Докато заковат... опа това беше от друг текст.
Сериозно! Наистина не плача. И ми се струва смешно някакъв млад, здрав, прав мъж да реве като добиче на заколение. Може да ме разпънете на кръста за тия думи, да ме опечете жив или пък нещо още по забавно, ама на пък ако се разплача!
Не обичам да показвам чувства (освен когато са фалшиви или пък проявите на неконтролирани емоции (крещене и тичане гол по улиците))......
:)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue May 11, 2004 10:14 pm

Last edited by Tais on Tue Dec 14, 2004 2:06 pm, edited 1 time in total.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Tue May 11, 2004 10:22 pm

Мен пък любимата котка ме кефеше на макс. Защо я смени?

И аз рядко плача. И то не когато трябва - в такива моменти и нещо малко е способно да ме разчувства, сякаш много малки и дори несвързани неща (събития, чувства, настроение, ситуация и още и още) са се оказали на (не)подходящото място в (не)подходящото време.

Според мен няма нищо срамно в това, един мъж да плаче. Не да реве с глас :shock: , а да поплаче! И затова смятам, че плачът при мъжете е най-естествен и най-истински.
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 11, 2004 10:41 pm

JaimeLannister wrote:Сериозно! Наистина не плача. И ми се струва смешно някакъв млад, здрав, прав мъж да реве като добиче на заколение. Може да ме разпънете на кръста за тия думи, да ме опечете жив или пък нещо още по забавно, ама на пък ако се разплача!
Не обичам да показвам чувства (освен когато са фалшиви или пък проявите на неконтролирани емоции (крещене и тичане гол по улиците))......
Мхм, няма да те разпъваме, но никой не говори за "реване като добиче". Има много начини да плачеш, може дори да е съвсем беззвучно. Не, това, че един мъж е млад и здрав с нещо противоречи ли си с това да изпитва чуства? Ся, ако е някаква тъпотия, мен и в момичета може да ме дразни ("пък тогава аз се разплаках и баща ми веднага каза, че ме пуска" както каза една съученичка), но ако ти идва отвътре... Не, наистина мразя, когато се разплача (пък аз трябва да съм издивяла от гняв или мъка за да го направя пред хора обикновено) и съответно някой ме загледа като че ли съм извършила углавно пресъпление... просто не е адекватно отношение някак.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue May 11, 2004 10:50 pm

Аз пък не мога да плача, не че не искам или ме е срам, даже веднъж-дваж съм искал, но не успях.Просто не си спомням някога да съм го правил след съвсем невръстна детска възраст. Въпреки че често съм се чувствал съвсем близо до това да започна да плача.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue May 11, 2004 11:17 pm

Бе то плача си е хубаво нещо, промива очите. Че те мойте кат на аватара ми стават след работния ден/нощ. Особено пък като режа лук как рева не е истина, ма ко да прая обичам го. Иначе в ежедневието грам не рева на живо. Виж кат зяпам някой филм или чета книга може да се просълзя. Иначе обикновено реагирам на почти всичко емоционално смущаващо ме на живо с вълна от студен гняв.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue May 11, 2004 11:20 pm

Морвен.... хм... Ами нищо не му пречи да си изпитва чувства. Обаче плачът е външна изява на тези чувства. Съзнавам, че мнението ми е съвсем субективно и неприложимо за повечето случаи. На първо място, защото да се въздържа човек от изява на чувствата в вредно... Не искам да убеждавам никой, че не трябва да плаче. Просто си признавам, че понякога много се забавлявам на някой, който плаче. Дето имаше един израз- "Плачи, плачи, че по- малко ще пикаеш.".
Ми да, гадно е, гаден съм. Но колкото и да е тъпо, се гордея, че (поне до някаква степен умея да не показвам чувствата си). Знам че е вредно, знам че уж не е срамно да се плаче. Ама не ми пука... За мен това е важно- да не плача. Та ако ще да е за голия принцип. Защото понякога си мисля, че има повече от ядене, спане... многоточие... и смърт...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed May 12, 2004 9:45 am

Особено пък като режа лук как рева не е истина,
Xellos, не знам как си с очите, ама да знаеш как помагат контактните лещи - не е истина просто!!! Можеш да режеш кромид до втръсване :D и сълза да не пророниш :D Освен ако нещо друго не те мъчи в това време, де :) .

А иначе и аз мразя да роня сълзи пред хората. Много лесно се просълзявам, ама тогава включвам самоконтрола с пълна сила. А ми се налага често, защото мога да се просълзя и докато гледам новините.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 12, 2004 10:24 am

"Ривьеш, а, ривьеш! А кифтьенцата одеве по две ги бъцкаше!"

Кхъм! Така де, споко. Ок....

Ми не знам, аз все пак си мисля, че е излишно човек да се сдържа. Има такова нещо като достойнство, мисля си, да не избухваш в рев пред хора, просто този тип емоции са прайвит и няма нужда да ги правиш обществено достояние. Но някоя сълза тук-там в крайна сметка не просто не вреди, а помага, мисля си...
And you can't dance with a devil on your back...

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed May 12, 2004 10:36 am

Така е, ама инатът е слабост човешка, присъща и на почти идеалните :wink: .

Пиша това просто за пояснение - не мисля,че сълза тук или там пречи на достойнството по някакъв начин. Напротив. Вече споменах мнението си по повод изразяването на чувства. Това мнение обхваща и сълзите - насаме или пред хора.

Обаче, да знаеш, как е правилно да се действа, уви, не е гаранция, че ще действаш правилно. Много ирационалност има на тоя свят (инатът е една от тях: :wink: )
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed May 12, 2004 10:38 am

Ами от аз нещо напоследък много чувствителна съм станала:/ Много лесно ми се насълзяват очите, пък и аз мразя да плача пред хората. Обаче вчера например ме обидиха ужасно гадно и даже не се усетиха, та аз едвам успях да се прибера до вкъщи без да се разцивря на улицата. Е, и вкъщи после се удържах, ама не е в това проблема. Нищо лошо му няма на плаченето, стига да не е прекалено и за всяко нещо, разбира се, но пък това за кое ли не важи? Нито е срамно, нито нищо подобно. Тъй като в повечето случаи плачът е израз на някаква болка - било тя душевна или физическа, да се каже, че е срамно човек да плаче е все едно да се каже, че е срамно, дето човек го боли.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.