Торенти - къде, как, защо и колко:)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Mon Apr 04, 2005 6:43 pm

Moridin wrote:Е ква приказка е еМулето, аз кат го пусна, ЦЕЛИЯТ ми външен интернет пада на 0. Не приказка, ми кошмарче по-скоро...

Има ли некви опции, дето да съм пропуснал да настроя?
Ами най-простото е ограничението на скоростта. Предполагам, че не си го настроил и така всички теглят от теб с максимална скорост, което ти запълва връзката.

Влизаш в preferences, connection и задаваш download limit и upload limit (между тях има определена връзка). Гледаш, естествено, upload limit да е минимален, а download limit да е достатъчно голям за целите ти.

Моята връзка например е 20 kB/s. Настроил съм download limit на 16, а upload limit на 4 и нямам проблеми! 8-)

.

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Mon Apr 04, 2005 8:13 pm

аз от бая време си точа аниме с торент,просто няма как да се намери иначе...

лично ползвам биткомет,на него съм си свикнал и тва е.освен това,въпросните бъгове че забравя да ти рефрешва статистиките колко си качил не ме бъркат особено,при положение че дърпам от сайтове,които се ъпдейтват ежедневно със нови торенти от други сайтове и не се подържа никва статистика за ъп/даун :)

относно българските торент сайтове....да си е*** майката :x супер много ме дразни !@#$% им системка, чесно. Във всеки един тракър трябва да се регистрираш дори ако искаш само да им разгледаш контента :x супер малоумщина, тва никъде го няма :?
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Apr 05, 2005 8:13 am

Във ВСЕКИ западен торент сайт където има повече потребители се изисква задължителна регистрация. И за това си има много основателни причини.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Apr 05, 2005 10:43 am

Добре, не отричам предимствата на торент сайтовете, но специално българските такива имат доста тъпи изисквания. На практика те толерират само тези, които теглят постоянно и имат Интернет достъп с неограничен трафик. Това всъщност е най-големият проблем - за хора като мен, които теглят големи неща само от време на време и са на ограничен трафик, използването на торент поне в България е на практика безсмислено, защото постоянно трябва да поддържам някакво ниво на сийдване (за незапознатите - това е предоставяне на файлове за теглене от други потребители). Разбирам, че в повечето случаи целта е да се премахнат хилядите акаунти, които се изполват само от време на време, но просто в моя случай торента се оказва безполезен.

По тази причина предпочитам класическите peer-to-peer клиенти, като eMule/eDonkey или DC++. Признавам, че скоростта е значително по-ниска отколкото при торентите, но за мен това е приемливо. Освен това, през DC++ успях да намеря доста редки неща (музика, книги), които като торент се намират сравнително по-трудно. Недостатъкът е, че обикновено се иска сравнително прилично количество файлове за share - поне 5 GB в повечето случаи, дори и 10 GB понякога, но мен ме устройва.
This signature is not yet rated

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Apr 05, 2005 11:31 am

Един баламски въпрос, ако не възразявате:

Тегля си едно аниме (от една седмица сигурно вече) и не мога да установя, защо след като има 1 seeder; 2 peer-а и аз имам Share Rating 2.309, от 10 часа вече само upload-вам и нямам никакъв отчетен download?
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Tue Apr 05, 2005 11:38 am

Възможно е през някои периоди само да ъплоудваш, докато чакаш да се появят липсващите ти парчета. През това време другите пиъри смучат това, което вече е качено.
При Azureus-a има една лента, която показва availability-то на торента - ако стойността е над 1 - значи всички парчета са в наличност. Ако стойността е под 1 - божа работа, трябва да се надяваш да се включи някой сийдър допълнително.
Image

Random
Ascendent

Post by Random » Fri Jun 08, 2007 2:30 pm

Искам да помоля, ако се намира някой добър човек с акаунт в demonoid.com, да ми прати покана на лично, че ми трябват разни неща оттам, пък кой знае кога ще го отворят за свободна регистрация:)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jun 08, 2007 2:38 pm

Бе аз си карам на torrents.to търсачката и неам грижи :twisted:

Тва за Азуреуса че бил дъ бест въобше нема да го коментирам ;) Предпочиам http://www.utorrent.com програмката.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jun 08, 2007 2:42 pm

Аз напоследък ползвам Флаш гет и като торент клиент и развивам ебати скоростите в сравнение с uTorrent, който също имам инсталиран и ползвах преди да открия Флаш Гет като торент клиент. Странно, но ефективно.

За Демоноида - мисля, че Никола има акаунт, но дали може да праща покани не зная.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

shannara
Misting

Post by shannara » Fri Jun 08, 2007 3:13 pm

Демоноида пускат към веднъж месечно свободна регистрация за по 1-4 денонощия. В сряда се регнах успешно, но нямам право на покани засега.
Пробвай да проверяваш всеки ден, за да успееш. Досадно, но ще ти е само за един месец. Хубавото е, че нямат специални изисквания, за да си ъплоудър както в българските торент сайтове. Аз съм се застраховала с една дискография, която така или иначе е на харда ми.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jun 08, 2007 3:19 pm

Не знам дали въобще имат покани - член съм от три години там. Имам качени на терабайт и коефициента ми е 15, а нямам.

shannara
Misting

Post by shannara » Fri Jun 08, 2007 3:27 pm

Добре де, ако аз сваля торента от определен тракер и го изпратя на човек нерегистриран в този тракер, дали той ще може спокойно да си дърпа оттам?

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jun 08, 2007 3:31 pm

Едно време с торенти от Арената това ставаше. Т.е. свалям торент файла, пращам на приятеля и той си дърпа успешно и без регистрация.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jun 08, 2007 3:45 pm

shannara wrote:Добре де, ако аз сваля торента от определен тракер и го изпратя на човек нерегистриран в този тракер, дали той ще може спокойно да си дърпа оттам?
Ако торента е с твоя паскей ти кове коефициента. А някои тракери и не позволяват.

Random
Ascendent

Post by Random » Fri Jun 08, 2007 3:48 pm

Хм, питах понеже си пише, че има някаква врътка с регистрация след покана, но явно е за връзкари:/ Начи ше си чакам, кво да се прави.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.