Въпрос за издателства

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
so0ccer
Smallfolk

Въпрос за издателства

Post by so0ccer » Sun Jun 17, 2007 10:49 pm

Искам да попитам има как мога да се свържа с дадено издателство и съответно да им предложа да издават моя продукт ( говоря за книга :) )
Ако знаете някое кажете някое ;)

П.П. Издателствата да са от Варна е може и от България ;)

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun Jun 17, 2007 11:05 pm

Това, което на мен ми хрумва, е доста очевидното - да търсиш контакти с издателствата чрез писма, телефонни обаждания и прочие на обявените от тях адреси и телефони, и да пишеш по сайтовете им :) Панаирът на книгата е удобен за целта (и на теория трябва да служи точно за връзка с издателствата), но следващият ще е по Коледа и освен това е в София - не знам дали има издания в други градове.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jun 18, 2007 10:54 am

А най-вече по-добре просто се откажи :) На този етап никой не би издал бг-книга, ако авторът не си я плаща сам. Ако е фантастика, има некъв шанс Квазар или Аргус да ти я пуснат, но пак е малък.
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jun 18, 2007 11:03 am

Това за начинаещ автор. :) Ако е професионален такъв с книги зад гърба си, няма проблем.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.