За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jun 21, 2007 3:20 pm

Меджикът е социално занимание бтв, не антисоциално като ВСЯКА ролева игра ;) Тва е базова разлика. Меджика се играе от всякакви хора, а ролевите игри и ОСОБЕНО ЛАРП-ът - от доста по-тесен кръг такива с доста по-конкретна насоченост.

И още нещо - кой е казал, че има нещо ЛОШО? Обсъждахм в момента съпоставими ли са двете неща. И аз смятам, че не са. Едното е ако щеш игра за интелекта, в която интелигентността и съобразителността са също толкова важни, колкото и опитът и парите, които си излял за картите. Другото е, пак повтарям, леко софистицирана версия на стражари и апаши.
Ghibli wrote:
Roland wrote:Меджикът е БЕЗДЪНЕН кладенец на натрупване на експириънс и осъзнаване.
Вероятно е по-добър и от будизма...

Ей това имах предвид, като казах, че Меджика се играе от точно-толкова-нърдове, колкото и ЛАРП.
Извинявай, саркастична ли си? :lol:

Аз ти говоря за факти. Играта Е сложна, Е изискваща много време, за да станеш наистина добър и изобщо да почнеш да я разбираш, и Е единствената игра с карти, задържала се на върха вече 12 години. Световният турнир по Меджик бтв е с $250 000 награден фонд. Аз лично вече дори не я играя и никога не съм ставал дори бегло добър на нея, така че за кви нърдове си говорим изобщо?
Last edited by Roland on Thu Jun 21, 2007 3:23 pm, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...

shannara
Misting

Post by shannara » Thu Jun 21, 2007 3:20 pm

И преди играта да започне има само още една подробност: изчитането на правилата. С цел играта да бъде удоволствие и да се избегнат нелепи травми, правилата са изградени на принципа за честна и безопасна игра. Не се допускат необезопасени оръжия и снаряжение, както и определени удари и похвати, смятани за опасни. Такива са ударите в главата и слабините, захватите, блоковете, ключовете, хвърлянията и други подобни, които трениращите бойни изкуства доста добре познават. ЛАРП-ът е игра за удоволствие, а не за себедоказване. Уличените в некоректна игра биват отстранени от нея. Така престоят в Мъртвилника се ограничава до предварително определеното игрово време, вместо да настаним в болница повечето от играчите.
Toлкоз за правилата - тези са много разумни бих казала.

Пропускате да отчетете две неща, които ЛАРП-а дава на практикуващите го:

1/ среща с нови хора със същите интереси, когато става дума за срещи на групи от различни клубове и т.н.

2/ възможност за актьорска практика - не всички имаме актьорски талант обаче това е добър начин да се почувстваме като актьори, нали тий? Като кареокето е.

Последно: нямам идея какво значи нърд и нямам намерение да търся дефиницията. Нещо обидно, за което вероятно си има българска дума.

При всички положения ЛАРП ми се вижда по-смислено от кибиченето на PC игрите, най-малкото от гледна точка на здравето.

Super M
Warmage

Post by Super M » Thu Jun 21, 2007 3:25 pm

За страничен наблюдател, който не се занимава с кое да е от двете хобита и двете биха изглеждали еднакво...
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Jun 21, 2007 3:25 pm

@Роланд: специално ЛАРП е именно социална игра. Събират се хора и правят нещо на живо. Интересите им са най-различни, на както и интересите на играещите Меджик обикновено се въртят около едни и същи теми.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jun 21, 2007 3:26 pm

shannara wrote:Пропускате да отчетете две неща, които ЛАРП-а дава на практикуващите го:

1/ среща с нови хора със същите интереси, когато става дума за срещи на групи от различни клубове и т.н.

2/ възможност за актьорска практика - не всички имаме актьорски талант обаче това е добър начин да се почувстваме като актьори, нали тий? Като кареокето е.

Последно: нямам идея какво значи нърд и нямам намерение да търся дефиницията. Нещо обидно, за което вероятно си има българска дума.

При всички положения ЛАРП ми се вижда по-смислено от кибиченето на PC игрите, най-малкото от гледна точка на здравето.
1/ Ей тва в моя експириънс е СИЛНО наценено. В общия случай съм забелязал, че рядко срещам хора "със същите интереси", с които наистина да имам кво да си кажа след първите 10 минути обсъждане на общи любими работи. Доста по-важни са ми хората "със същата нагласа/светоглед" честно казано.

2/ Ъъъъ, тва е предимството и на това като се насвяткаш в бар, да си разхвърляш дрехите и да се разтанцуваш по барплота все пак ;)

За нърд няма бг-аналог, щот е много специфично понятие, бтв струва си да го проучиш, наистина ;)

А за Ларп ВС РС игри - разликата е на ниво сценарий, визия, музика и атмосфера. Игрите са измислени, но са създадени от професионалисти в горните отношения. Живата ролева игра е истинска, ама е... истинска ;)

Ghibli wrote:@Роланд: специално ЛАРП е именно социална игра. Събират се хора и правят нещо на живо. Интересите им са най-различни, на както и интересите на играещите Меджик обикновено се въртят около едни и същи теми.
Ей тва па никога няма да го повярвам...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Jun 21, 2007 3:27 pm

:shock: Това е все едно да твърдиш, че компютърна игра за каране на сърф е по-добра от истинското каране...

Edit: ми ако щеш вярвай.
Last edited by Ghibli on Thu Jun 21, 2007 3:29 pm, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jun 21, 2007 3:28 pm

Не сравнявам реален спорт със симулацията му, а реална фентъзи битка със симулацията й. Айде да видим дали група потни пълнички студенти с пластмасови мечове ше са ти по-реалистични от некст-джен визия с размазващ саундтрак и един тон специални ефекти...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jun 21, 2007 3:30 pm

Глупости, ПЦ игрите са произведение на изкуството (смислените), а вече споменатите стражари и апаши..............................................

Бтв специално от гледна точка на нърдинеса, ЛАРП и Меджик са точно на едно ниво, защото нърд е:

а) Човек, който има слабо популярно сред мнозинството хора хоби, със силно съмнителен социален и личностно-развиващ смисъл

б) Човек, за който това хоби се превръща в стабилен социален момент от съществуването му

в) Човек, който е много пъти по-добре запознат с подробностите за това хоби, от мнозинството хора.

г) Човек, който е склонен да извърши и дори регулярно да извършва често безсмислени и налудничави за останалите хора дейности в името на това хоби (похарчването на хиляди левове за карти).

д) Човек, който не се поддържа и е зле облечен :mrgreen:

Последно, искам да уточня нещо. Да четеш една книга, е начин да обогатиш своя опит и своята личност. Да, фантастичните книги те пренасят в "друг свят", но това става безкрайно много пъти по-истински ЧЕТЯЙКИ, със силата на въображението, отколкото с някакви абсурдни и жалки имитации на въпросния свят в нашия. Ако човек е влюбен в Средната Земя, той няма да се преоблича на елф, а ще търси начини как да бъде като елф в нашия свят. Другото е.. евтино.
This is it. Ground zero.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Jun 21, 2007 3:30 pm

Пак към Роланд: Ами... да? Щото не са пиксели на екран, а са истински?

Мор: произведение на изкуството е чудесно като определение, но не променя факта, че всъщност, докато играеш компютърни игри, ти играеш компютърни игри.
Last edited by Ghibli on Thu Jun 21, 2007 3:32 pm, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jun 21, 2007 3:31 pm

Ghibli wrote:Пак към Роланд: Ами... да? Щото не са пиксели на екран, а са истински?
Да, истински потни пълни студенти с пластмасови мечове...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Jun 21, 2007 3:32 pm

Виж германското видео.

Засега напускам темата, защото имам работа, а ти можеш да постнеш след мен и да останеш доволен, че си ме надприказвал. :arrow: смайли :arrow: :lol:
Last edited by Ghibli on Thu Jun 21, 2007 3:34 pm, edited 1 time in total.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jun 21, 2007 3:33 pm

Ян и (по-скоро) Гибли, мисля, че веднъж ИМАМ основателно право да ви обвиня в изказване без никаква подготовка...Това, че няколко пъти сте си играли Меджик със Симеон и Жоро е толкова далеч от ИСТИНСКИЯ Меджик (т.е. турнирния), колкото е и мастурбацията от секса. А аз и всички които имам предвид, се занимаваме с ТУРНИРЕН МТГ, не с кежуъл игра за убиване на времето и вживяване в роли. И дори когато не играем на турнир ние винаги играем с "tier 1" декове, ПОДГОТВЕНИ за турнир. А този тип Меджик не мисля, че който и да било в този форум освен Коцето, мен, Йоан и донякъде Симеон и Гаро, го е изпитвал наистина.

Каня ви и двамата да дойдете на 7ми юли, когато ще е софийското регионално, за да видите точно колко далече са ЛАРП нърдовете от нас. Няма вживяване, няма клоуни, има просто хъс за победа и ГОЛЯМА нужда от интелект и внимание към детайла.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jun 21, 2007 3:33 pm

Ghibli wrote: Мор: произведение на изкуството е чудесно като определение, но не променя факта, че всъщност, докато играеш компютърни игри, ти играеш компютърни игри.
Missed the point.

Бтв съществената част от мнението ми беше последният абзац.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jun 21, 2007 3:39 pm

Moridin wrote:
Ghibli wrote: Мор: произведение на изкуството е чудесно като определение, но не променя факта, че всъщност, докато играеш компютърни игри, ти играеш компютърни игри.
Missed the point.

Бтв съществената част от мнението ми беше последният абзац.
+ че докато пък играеш ЛАРП, ти играеш ЛАРП. Само дето не е толкова шарено, околните са по-грозни и кръвта е по-малко :)

И Никола е абс прав.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Jun 21, 2007 3:42 pm

Аз само да вметна, че цялата полемика се получи в резултат на една камара непровокирани обидни коментари.

Ся Рол, сори, ама камарата потни студенти и чичковци ги има и на турнирите по Меджик. И въобще тоя тип определения би трябвало да са под нивото на всички пишещи тук.

Live and let live.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.