Гледано напоследък, Part II

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Locked
Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Jul 04, 2007 12:10 pm

Едно от малкото неща, които почти спасиха втория Евидент Резил за мен, беше обстановката, в която го гледах - от 23:30 в една от по-малките зали на Арена, имаше само още двама души освен мен, бяхме разпръснати* по редовете... и една от вратите на салона не беше съвсем затворена, та баш в ключовите моменти, когато от екрана се носи тишина и напрежение, се чуваше едно "скръ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ц!"

И все пак... дори и това успя едва почти да го спаси :neutral:

* чудя се какво ли би трябвало да значи за настроението ми днес това, че като пиша за Resident Evil, първоначално тая дума я бях написал като "разпръсТнати"...
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Kanidrya
Smallfolk

Post by Kanidrya » Wed Jul 04, 2007 12:31 pm

Аз вчера гледах Фантастичната четворка 2 и мисля,че като за продължение си беше супер :wink:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Jul 06, 2007 2:56 pm

Аз пък се прецаках (доброволно) с втората част на Хостел. И съвсем добронамерено ви съветвам да заобикаляте и пресичате на другия тротоар пред кината където го дават! :ninja: Особено на любителите на жанра, разбира се. Останалите не вярвам да се пробват! :thumbsup:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Jul 06, 2007 5:51 pm

BaYa wrote:Аз пък се прецаках (доброволно) с втората част на Хостел. И съвсем добронамерено ви съветвам да заобикаляте и пресичате на другия тротоар пред кината където го дават! :ninja: Особено на любителите на жанра, разбира се. Останалите не вярвам да се пробват! :thumbsup:
Аз и първата част не съм гледал още. Именно заради такива приятелски съвети. Ама сега май ще я сваля на компа да и хвърля едно око. :lol:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Jul 06, 2007 6:08 pm

DEL, може би да си изпуснал вече оригиналноста на първата тогава. Понеже тя беше някак новост. Но сега вече е изтъркана и изхабена. А втората е направо боклук.
Пример: аз много си падам по хорър, ама не карантиени точно. И всичките си ги гледам с възглавница под ръка, та да има къде да се крия! :blush:
Гледах първата част като малък компромис към първият филм на Аменабар - Тесис, в който става дума за снъф-индустрията, но нищо не се вижда (и си ме държа яко под напрежение). Та от вторият Хостел изобщо не ме хавана страх, само малко гадене! Хич не разбирам що тея феминистки вдигнаха толкоз гирлотия. Лафовете са плоски. Не разбирам от ква файда Тинто Браз има камео; по-добре да бяха поканили Джес Франко (ако се досещаш какво искам да кажа, та да не спойля). А Ели Рот си е баш тъп американски селяндур, за мен. Чекнато от тъпите лафове за Европа и европейците в Хостел 2! :thumbsup:

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Fri Jul 06, 2007 10:23 pm

Съгласна за Рот, аз и Cabin Fever не харесах, не можах да разбера моите другарчета от хорър-сайтовете какво толкова изпоприпадаха от кеф на този филм. :roll: И Hostel не ми хареса - никаква емоция, никакъв страх. Hostel2 определено не мисля да го гледам.
Надявам се новият хорър с Камерън Диас, The Box, да излезе наистина това, за което го представят и ако ефекта му ще е като на The Others ... направо нямам търпение.
pulled out

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 09, 2007 7:20 pm

Ахам! Ами да, Хостел е голяма бозичка. И двете части, но особенно втората. :devil:
А ако си падате по такъв сорт филмчета, този плаши много повече. И е доста по-гадничък, гаврейки се с доста "болезнени" теми за човешката част от всеки нас.
Аз иначе по карантиен хорър не си падам много, но всичко останало доста ме привлича, макар и да гледам през чаршаф понякога. :blush:
На лаптопа ме чакат Дъ Месънджър и хорърчето с Хилари Суанк (извинявам се но помня оригиналното име). :smug:

Edit: Докато се ровичках из нета за повече инфомция, намерих този интересен сайт за европейско кино!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Jul 10, 2007 1:35 pm

Най-първо се извинявам за дублиране на постовете!
Но трябваше да си кажа. Вчера най-после успях да гледам Bagdad Rap и е прекрасен документален филм за испанските бригадисти които отидаха в Багдад точно преди началото на американското нападение през март 2003. Не е прекалено дълъг и има много добър саундтрак, с някой от най-добрите испански "раперос"!
"Остро" го препоръчвам, дори и да го няма с английски субтитри, защото една голяма част, и без това си е на английски! Честно, след този филм Майкъл Мур трева да пасе - с много по-малко патардия и париччни средства, хората са направили нещо много добро! Има страшно тежки сцени, но които не стават неприятни защото се "надушва" че не е със сензационална цел.
Много, много добър и разтърсващ филм (за час и петнайсет минутки)!!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jul 11, 2007 8:49 pm

Изгледах Breach с Райън Филип и Крис Купър. Шпионски трилър, по истински случай, за залавянето на американски агент, който 22 години предавал сведения на руснаците. Заради което и малко постен откъм динамика, но иначе ми хареса много, от Добрия Пастир насам не е имало нещо подобно. Купър от Американски Прелести насам си ми е любимец, но тук просто е велиК! Не е за кино, така че не съветвам да пренебрегвате хубавия двд-рип.

Дали не съм луд с триредовите си изречения със силна концентрация на запетайки? :lol:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jul 12, 2007 1:45 pm

Изгледах ето това: http://imdb.com/title/tt0308055/. Филмът е страхотен, като Сблъсъци и Магнолия е, но тази концепция тук въобще не ме подразни като във Вавилон.

Особено горещо го препоръчвам, най-малкото заради астрономическото количество убийствени актьори - варират от ЕЛ РЕЙ до Антъни Хопкинс през Хелън Хънт и Йлайджа Ууд. Да не говорим, че историята за убийството на сенатора ме трогна на максимум. The cruel and evil bastard that I supposedly am.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Jul 12, 2007 2:48 pm

Добре че го написа това, филмът ми стои на хард диска вече 2-3 месеца, може би, и още не съм се наканил да го гледам, а и аз бях чул много добри неща, така че смятам да поправя пропуска.
This signature is not yet rated

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Jul 15, 2007 1:35 pm

Най-сетне усмирих достойнството си и почнах да свалям филми от Арената. :shock: :evil: :roll: 8-) :oops: :twisted:

Поводът беше дублажът на Сърф'с Ап. Бях твърдо решен да чуя оригинала. После, нали знаете кво става като провлачи човек крак? :lol:

Оттук-нататък смятам да гледам на компа всеки добър пропуснат филм или такъв, който няма никакъв шанс да видя на голям екран - логично. :roll: Както и, честно казано, филмите, които с нищо не заслужават гледането си в кино (зрелищна визия, саундтрек и т.н). Промяна на политиката - за тях или филмотечно, или на компа.

Това по никакъв начин няма да повлияе на кинопрактиката ми иначе, разбира се. Продължавам да смятам, че гледането на зрелищни филми извън хубаво кино е абсурдно самопрецакване (освен ако човек няма пари за хляб, разбира се). Въпросният Сърф'с Ап си го гледах 2 пъти на кино, макар че не съдържаше кой знае колко визия и екшън (но пък беше адски смешен). Да не говорим пък и че беше дублиран. Но в пиратското копие пък, всичко друго настрана, нощните сцени изобщо не се виждаха. Дано не е принципен проблем.

Заредил съм:
28 days later 8-)
Requiem for a dream :shock:
и търся насам-натам Run Lola run (чиято единствена прожекция в Дома на киното тоя понеделник уви изпуснах), щот го няма в Арената :roll:
Last edited by shayhiri on Sun Jul 15, 2007 1:45 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jul 15, 2007 1:44 pm

А какво стана със Сайлънт Хил?
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Jul 15, 2007 1:49 pm

Той е следващият. :)

Имаше го в Матрицата, където досега чат-пат прехвърлях филми, но там не мога да се съсредоточа и често ги "превъртам" напред, дори да не го заслужават. Така че тези, които заслужават сериозно гледане, ше си ги свалям. Дано го има в Арената, шот май само за там имам достъп и базов опит.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Mon Jul 16, 2007 12:13 am

Гледах Batman Begins преди малко и останах много доволен.За разлика от предишните части не беше типичния комиксов екшън, а качествен филм с добри актьори и дори (изненада!) реалистичност.Направих си труда да прочета ревютата на филма и тъпотията на двете негативни такива направо ме притесни, бисерите преобладават.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".