Български фентъзи писатели

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
andril
Smallfolk

Post by andril » Fri Jul 13, 2007 11:53 am

Лелеел много се изприказвало за тези реклами! :D

Зари, съгласна съм с теб.. Не можеш да си купиш книга само заради корицата, но тя е тази, която те грабва.. Както при хората - лицето е което виждаш преди да видиш съдържанието зад него.. А да си призная често, много пъти съм грабвала някоя книга, чиято корица дълбоко ме е запленила, но тъй като книжките не са хипер евтини, съм си правила труда да прочета рецензията! :wink:

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Fri Jul 13, 2007 11:55 am

Зари, изобщо не става дума за комикс, а за обикновени книги, в случая на Татяна Толстая. :wink: Имах предвид, че чувството, което ти оставя корицата, може да те подготви за това, което е вътре.

zari
Sorcerer

Post by zari » Fri Jul 13, 2007 12:08 pm

Така е,но не е повод,да си купиш самата книга.В смисъл,ако съдържанието не струва.Това е. :wink:

hellside
E'lir

Post by hellside » Fri Jul 13, 2007 12:42 pm

За мен рекламите и антирекламите за книги са основно из форумите.
Да, разбира се, и тук може да се манипулират мненията, и то много, и простото форумното обсъждане да е част от стратегически маркетинг план, в който и черния pr си е реклама като всяка друга, но някак си ми се вижда малко по-истинско от ревю в списание или вестник.
Например ако Рол каже, че една книга не струва, заглавието и веднага го забравям, заклеймявам автора като недорасъл копиращ на поразия безидейник, анатемосвам го поне няколко пъти за стотиците дръвчета паднали в името на неговото словоблудство и си посипвам ритуално главата с пепел, че даже за секунда съм си помислила за тази ужасяващо посредствена книга :wink:
И идваме в позицията, в която аз мислено подръпвам Рол за ръкавчето и с големи воднисти очи, пълни с дълго пазена детска наивност, го питам с копнеж " А в тази книжка елфчета има ли?", за да получа мислено отговор, че елфите са ужасно експлоатирани същества, изключително ограничени образи, възпитаващи неподходящи възприятия у подрастващите, и въобще толкова изтъркани образи, за които ако искам да чета да си ходя в друг форум, където обичат и Паолини, и Станек, и Салваторе, а не седя тук в меката на Малазана и неговите последователи, амин :D
Мда, да си говориш сам е подчертано не-полезно действие, особено ако е придружено с фикционни разговори с н.в. Рол, ама така сме ние феновете :lol:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jul 13, 2007 1:26 pm

hellside wrote:И идваме в позицията, в която аз мислено подръпвам Рол за ръкавчето и с големи воднисти очи, пълни с дълго пазена детска наивност, го питам с копнеж " А в тази книжка елфчета има ли?", за да получа мислено отговор, че елфите са ужасно експлоатирани същества, изключително ограничени образи, възпитаващи неподходящи възприятия у подрастващите, и въобще толкова изтъркани образи, за които ако искам да чета да си ходя в друг форум, където обичат и Паолини, и Станек, и Салваторе, а не седя тук в меката на Малазана и неговите последователи, амин :D
That would be me. :) Рол е сдържан и внимателен в определенията.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

zari
Sorcerer

Post by zari » Fri Jul 13, 2007 1:34 pm

hellside wrote: Например ако Рол каже, че една книга не струва, заглавието и веднага го забравям, заклеймявам автора като недорасъл копиращ на поразия безидейник, анатемосвам го поне няколко пъти за стотиците дръвчета паднали в името на неговото словоблудство и си посипвам ритуално главата с пепел, че даже за секунда съм си помислила за тази ужасяващо посредствена книга :wink:
Леле,сериозно. :shock: защо не дойде на партито за рд-то на Шадол,тогава щеше да се запознаеш със своя идол. :wink:
Симо,ти пък какво имаш против елфите?

hellside
E'lir

Post by hellside » Fri Jul 13, 2007 2:19 pm

zari wrote: Леле,сериозно. :shock: защо не дойде на партито за рд-то на Шадол,тогава щеше да се запознаеш със своя идол. :wink:
Ами може би, защото съм си класически интровертен меланхоличен асоциален тип например, или може би не искам да развалям ореола на моите "идоли", виждайки ги да пият, да се търкалят и да мърсуват по коридорите :D
Или наистина няма да се впиша в картинката с моите вечни бизнес костюм, лаптоп и проклета слушалка забита в ухото, на която говоря на 4 езика по 25 часа на ден за международен транспорт, маркетингови концепции и неуспешен брандинг, и дето чете българско фентъзи между отчетите за разходи на еди-колко си обекта :?
Хич и не питай.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jul 13, 2007 2:25 pm

hellside wrote:или може би не искам да развалям ореола на моите "идоли", виждайки ги да пият, да се търкалят и да мърсуват по коридорите :D
Ха-ха-ха. :lol: Къде го видя това, на снимките? Не им вярвай, компромати. Направо бледнеят пред реалността. :mrgreen:

А как съвместяваш класически интровертен меланхоличен асоциален тип с моите вечни бизнес костюм, лаптоп и проклета слушалка забита в ухото, на която говоря на 4 езика по 25 часа на ден за международен транспорт, маркетингови концепции и неуспешен брандинг само ти си знаеш. :shock:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

hellside
E'lir

Post by hellside » Fri Jul 13, 2007 2:31 pm

Затова и казвам - Хич и не питай :?
Парите са голям стимул да си ачкаш на психологическия профил, в замяна на свежа язва и проблеми с недоспиването на 26 години. Ама избор, така съм го преценила.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Jul 13, 2007 2:44 pm

hellside wrote:Ами може би, защото съм си класически интровертен меланхоличен асоциален тип например, или може би не искам да развалям ореола на моите "идоли", виждайки ги да пият, да се търкалят и да мърсуват по коридорите :D
Или наистина няма да се впиша в картинката с моите вечни бизнес костюм, лаптоп и проклета слушалка забита в ухото, на която говоря на 4 езика по 25 часа на ден за международен транспорт, маркетингови концепции и неуспешен брандинг, и дето чете българско фентъзи между отчетите за разходи на еди-колко си обекта :?
Хич и не питай.
Hellside, вашият автопортрет разбуни гузната ми съвест. Не бях си давал сметка досега, че благородният ми дълг е да разпалвам жарта в тлеещата душа на преуспяващо юпи :oops:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

zari
Sorcerer

Post by zari » Fri Jul 13, 2007 2:54 pm

Hellside,и аз говоря 4 езика,но мразя костюми. :D Но според мен трябваше да дойдеш,нямаше да съжеляваш :mrgreen:

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Tue Aug 07, 2007 7:12 pm

^^
Някъде по-нагоре чух нещо за Юби Софт и няколко хилядарки. Не знам за какво иде реч, но в случая си преддставям следното. ИЗпотяваш се над някакъв проект за игра, например фентъзи и един ден може да стане игра, а ти за труда си като сценарист, автор или художник получаваш няколко хиляди. гадая в момента, но звучи жалко. В момента бачкам в едно хале където вкарвам графики в компютър за рязане на стереопорени блокове. За това получавам по 800 на месец.
Въпроса ми е стрували си да си късам нервите и да си попилявам интелектуалния труд за тези смешни пари? Било то за Артлайн, Юби-Софт или каквото и да е било друго чудо за три дни? Не говоря за себе си, не че не съм се бутал там, говоря по принцип.

Само да добавя - ако за такова нещо (сценари, проект, книга, )някой в България ти даде няколко хиледарки можеш да подскачаш от радост

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Aug 07, 2007 10:09 pm

Ми виж сега, твоят интелект знаем, че е твърде огромен, та за ТВОЯ интелектуален труд сигурно за некви пършиви няколко хилядарки не си струва да го даваш :lol: :lol: :lol:
And you can't dance with a devil on your back...

Dragonsnake
Farmer

Post by Dragonsnake » Fri Aug 24, 2007 12:22 am

проклета слушалка забита в ухото, на която говоря на 4 езика по 25 часа на ден за международен транспорт

hellside
Знаеш ли, можем страхотно да се сработим. Мене международният транспорт ме интересува, с езиците и аз се справям. Искам да си вкарам цигари от Холандиа, кокаин от Испания, МДМА от България, хашиш от Близкия Изток (защото не знам къде е Далечия)..А бе, ако искаш да се сработим - ти дай транспорт,аз сте уредя материала... Дори и костюм няма а носиш след година....с тоя шестцифров доход...

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Fri Aug 24, 2007 12:23 am

Хуморът е под всякаква критика..
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".