Гледано напоследък, Part II

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Locked
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jul 16, 2007 9:33 am

Batman Begins е ако не най-добрия филм от франчайза то поне заедно с първия. :mrgreen:
Как съм наточил зъбки за The Dark Knight само. :yay:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 16, 2007 4:25 pm

Интересно съвпадение! Тези събота и неделя, освен The Number 23 и Leprechaun in the Hood, гледах Батман-ът с Вал Килмър. Таааа, подред:
- За 23 и аз съм много изненадана все още, но ми хареса доста. Невероятно за сериозен филм с Джим Карий. Аз дори се бях подготвила за подигравките и т.н., ама ец!! Хич не стана. Филмът ми хареса доста и идеята/послание ми се видя интересна и оригинална.
- Leprechaun, най-голямото недоразумение което съм гледала от доооооста време насам! Мислех че е някой от едноименната поредица, а то излезе нещо необяснимо с думи - трябва да се гледа (който посмее, разбира се). Поне само за да види Айс-Т с грамаааааадна афроприческа, в началото.
- Батман. Мииии, аз не съм голяма почитателка точно на Батман, нито на Джим Карии. Та май ми остана само Томи Лий Джоунс! :hihi:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jul 16, 2007 4:36 pm

Залагам не друго, а мъжкото си достойнство в пълен размер, че #23 по никакъв начин не може да мине за "сериозен филм". Дори и за "сериозен филм с Джим Карий". :roll: :mrgreen: Да не би да го сравняваш с The man on the moon и The Truman show, БаЙа?

Не съм го гледал, разбира се, но не смей да ми противоречиш, защото ответът ми ще те застигне с пълната тежест и авторитет на 2000ият ми пост. 8-)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 16, 2007 4:45 pm

shayhiri, мен хич, ама хич не ме впечатляваш!! Image
И аре, преди да се дърлим, оди наваксай и гледай филма. Който бие маааалко по на сериозно дори от Труман Шоу.
(Ако искаш гледай го 3 пъти! Ще те изчакам!!)
Image

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Mon Jul 16, 2007 4:52 pm

Завърших гледането на Justice League(анимационният сериал, да, напоследък съм на вълна DC) и съм супер горд със себе си. 8-) Hawkgirl & Batman ftw !! :mrgreen:
@това за комикс топика ли беше? хм..

Днес ще си изгледам за втори път Superman returns, че предишния не внимавах много :roll:

На #23 също ще му дойде реда :)

Some offtopic:
@shayhiri по колко пъти на ден си сменяш подписа :shock:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jul 16, 2007 5:04 pm

BaYa wrote:shayhiri, мен хич, ама хич не ме впечатляваш!! Image
И аре, преди да се дърлим, оди наваксай и гледай филма. Който бие маааалко по на сериозно дори от Труман Шоу.
(Ако искаш гледай го 3 пъти! Ще те изчакам!!)
Image
:lol: Ха-ха-ха-ха... :o ха :? ех, БаЙа

Гледай сега. Цъкни ей тоя линк:
http://www.rottentomatoes.com/m/truman_show/ Какво виждаш? 96/100%? Айде сега тоя:
http://www.rottentomatoes.com/m/the_number_23/ Числото е малко по-различно, нали. Не е дори 23, ами, чакай да видя... 8%. :?
Хайде друг път да не сравняваш един от най-добрите с един от най-лошите филми изобщо и да не пращаш хората да гледат втория. Или поне не мен. :wink:
Last edited by shayhiri on Mon Jul 16, 2007 5:09 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jul 16, 2007 5:06 pm

Darkling wrote:Some offtopic:
@shayhiri по колко пъти на ден си сменяш подписа :shock:
Ми като напиша някой нов абзац от романа си "Танц с вятъра" - и го поставям на мястото на предишния. Но тъй като не пиша много бързо, го сменям средно 3-4 пъти на седмица.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jul 16, 2007 5:32 pm

Хехе, рекламни мострички а ;)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jul 16, 2007 5:41 pm

8-) Влачете. Някой ко следи, мое и навърже целата история. :lol:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jul 16, 2007 6:27 pm

shayhiri wrote:Заредил съм:
28 days later 8-)
Requiem for a dream :shock:
Десятки и на двата. Здраво класика. Само дето Реквиемът ме впечатли малко по-малко от очакваното, а Дните - доста повече.

Още първата сцена на Реквиема хваща много здраво, де. А Джаред Лито все едно "играе себе си". :shock: Жалко че за разлика от Килиън не му върви много и така и не е направил още друга голяма роля - а може! Аронофски, обаче, наистина си прави квот иска с наратива, монтажа и сценографията, както и във Фонтана, а това не винаги се харчи.

Дните за мен не са ужас, още по-малко пък зомби. Макар че много хора ги изкарват баси страшния филм. Ако трябва да ги сравня като усещане, ще бъде с "Children of men", разбира се, и с "Blade runner", колкото и да е чудно. Приказен и същевременно много истински филм. Сериозна част от публиката не се кефи на обрата на 2/3 от филма, но това само показва колко разбират. Точно тази врътка прави филма гениален.

Точно същия номер като в Съншайн, пак на Бойл/Гарланд, но тук е много по-добре. Изкушавам се да гледам и Плажът на същата двоица, колкото и да го псуват критиците.

На всички, които се заяждат за визията и историята (кое нали било по-важно) ще дам Дните за пример как с добра история и оригинална визия можеш да направиш шедьовър и с 8мил. бюджет. 8-)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 16, 2007 6:52 pm

shayhiri wrote:Гледай сега. Цъкни ей тоя линк:
http://www.rottentomatoes.com/m/truman_show/ Какво виждаш? 96/100%? Айде сега тоя:
http://www.rottentomatoes.com/m/the_number_23/ Числото е малко по-различно, нали. Не е дори 23, ами, чакай да видя... 8%. :?
Хайде друг път да не сравняваш един от най-добрите с един от най-лошите филми изобщо и да не пращаш хората да гледат втория. Или поне не мен. :wink:
Image
Уфффффффф, изплаши ме ама на сериозно, Шейхири! За малко помислих че ме съветваш да зарежа личното си мнение и да се отсавям да ме влачат за носът най-долнопробните киносайтове из нета, тип Гнили Доматчета!! Image
Сигурно някой вече е опитал да обърне вниманието ти към голямата ти мания за протагонизъм! И сигурно не е имало никакъв ефект! :dash: Ама нали и аз съм твърдоглава, та да повторя: филмът ми хареса на мен. И понеже има интересна морална дилема (не знам дали е правилна думата на БГ), съветвам да се гледа за бъдещи разисквания (и незаангажирващи разговорчета из форума). Не знам дали е добър или лош, мен ме изненада и ми хареса!
А ти си прави каквото щещ, не си задължен (нито дори съветван) да го гледаш! :bigtongue:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jul 16, 2007 7:09 pm

Така по-може.

Кажи я ква е тая морална дилема, можем да я обсъдим и без да съм го гледал.

Протагонизъм определено не е думата, която търсиш. Ако ми пообясниш кво си имала предвид, ще ти помогна чистосърдечно да ми теглиш една - с правилния термин. :lol:

Не поставяй под въпрос Доматите. Сериозно. Ако знаеш как да тълкуваш оценките там, са най-добрият източник на информирано мнение в целия нет.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 16, 2007 7:23 pm

Аз имам по-добър източник от Доматите - моето мнение (за филмите които аз гледам)!
За теб си е точно тая мания - мерак да си годеника на сватба, детето на кръщение и мъртвеца на погребение! Protagonista, на испански е главен герой, от там мания за протагонизъм, по мой кекав превод. А хич нямам мерак да ти тегля нищо; не желая да изкастря най-качественият ми източник на здравословен кикот! :bigtongue: Нито съм толкова невъзпитана.
Търсех добър превод на "дилема", в смисък "трудно решение" или нещо подобно. Който реши да гледа все пак #23, да не чете моля!! Защото съвсем ще си развали преживяването около филма!!!
Spoiler: show
Какво би направил/а ако знаеш че във затвор лежи невинен човек, осъден за убийство което не е извършил? И го знаеш защото току що си ноткрил че ти си убиецът/убийцата!!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jul 16, 2007 7:47 pm

мерак да си годеника на сватба, детето на кръщение и мъртвеца на погребение! Protagonista, на испански е главен герой, от там мания за протагонизъм, по мой кекав превод.
Егоцентрик? На всяка манджа мерудия?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jul 16, 2007 8:29 pm

Morwen wrote:Егоцентрик? На всяка манджа мерудия?
Ма разбира се, може ли да пропуснеш такава възможност? :lol: Благодаря!

БаЙа, аз мислех, че нещо по-така си ми замислила, пък ти... очевидни истини. :) Само да обърна внимание на пропусналите, че съм мерудия само на две манджи - единствените, които съм се научил да готвя:
хубавата история и хубавия се*с

*звездичката заради натякванията на Морви
В отговор на въпроса на БаЙа...
Какво би направил/а ако знаеш че във затвор лежи невинен човек, осъден за убийство което не е извършил? И го знаеш защото току що си ноткрил че ти си убиецът/убийцата!!
Ами, ако въпросният човек беше мой герой, щеше да направи всичко възможно, за да оправи нещата. На каквато и да е цена.

А ако беше протагонистът-престъпник от Делюзиониста, щеше... да направи това, което и направи. Да се кефи колко е хитър, защото самият той е вкарал човечеца вътре като изкупителна жертва. :lol: :roll: