Е кво общо пък точно аз имам с конспирациите? Морви пусна псевдолунната снимка. Аз само и направих (внимателна) забележка.Matrim wrote:Извинявай, но покрай всички тия теория на конспирацията дето ги ръсиш ни в клин, ни в ръкав, просто трябва да те питам - "Махалото на Фуко" случайно да ти е настолната книга?
And Then There Was Spam
Moderator: Moridin
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Бъзикът не съм го коментирал изобщо. Руското знаме си е евтин фотошоп. Ставаше въпрос, че самата снимка е фалшификат и част от официалната американска конспиративна теория, изкарваща, че (ха-ха) били стъпили на Луната. И защо изобщо да го правят при положение, че толкова по-лесно се оказа да си заснемат "фотодокументацията" в затъмнено студио?
Както и да е. Доказателства за фалшификациите бол, но няма смисъл да ги ровим. Това е като с религията. Вярващият предпочита да не си припомня, че няма бог.

Както и да е. Доказателства за фалшификациите бол, но няма смисъл да ги ровим. Това е като с религията. Вярващият предпочита да не си припомня, че няма бог.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Не.
За мен най-големите конспиративни теории често са точно наглите "официални" версии. Защото няма кой да им държи сметка. И никой не подлага абсурдите им на въпроси, освен хора като мен.
Хм. Ако обаче имаш предвид, че обвинявам властите в конспирация - факт.
Принципно положение е, че единственият случай, в който властимащият би казал истината, е ако му върши по-добра работа от коя да е лъжа - или ако народът не може да се защити.
П.П.: А подписът на Морви е подобаващо на случая фашистки.
P.S.: Въх, ей сега се усетих, че утре сутрин ми е кадидатстудентският изпит по Английски в СУ. Как щях да си изпусна хубавия "първи курс" тая есен...
Лягам, че станало два през нощта.

Хм. Ако обаче имаш предвид, че обвинявам властите в конспирация - факт.

П.П.: А подписът на Морви е подобаващо на случая фашистки.

P.S.: Въх, ей сега се усетих, че утре сутрин ми е кадидатстудентският изпит по Английски в СУ. Как щях да си изпусна хубавия "първи курс" тая есен...

Ае стига си се заяждал с Морви за щяло и нещяло. Доскучава.
А подписът е цитат от Уди Алън, този отявлен фашист, нали. Бтв, говорейки за подписи, пише се "тамбура", а не "танбура".
Успех на изпита и карай по граматиката, дето са ти я спуснали отгоре
А подписът е цитат от Уди Алън, този отявлен фашист, нали. Бтв, говорейки за подписи, пише се "тамбура", а не "танбура".

I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Ама ти сериозно ли? Щото и аз си мислех, че се бъзикаш, ама май наистина си го вярваш ... То по тази логика предполагам, че и Гагарин не е летял в космоса, нали? А пък Международната космическа станция трябва да е огромна схема за пране на пари, защото няма как да сме толкова напреднали в космическите технологии.shayhiri wrote:Ставаше въпрос, че самата снимка е фалшификат и част от официалната американска конспиративна теория, изкарваща, че (ха-ха) били стъпили на Луната.
This signature is not yet rated
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
"Диаманти" като източник на гориво! 
http://www.news.ucdavis.edu/search/news ... so?id=8236
Е, добре де, не точно диаманти
Идеята за fuel cells съвсем не е нова, просто си има известни температурни проблеми - а тук става дума за мъъънички кристалчета, които да бъдат използвани вместо водород и разни други шментики. Циркониевият окис е бил ползван като примерна реализация, и като че ли работи...
...но все пак... мдаааа, вече се появиха коментари като "Е, и какво сега, вече като ми разбиват колата, няма да е заради музиката, а заради диамантите в горивото?"

http://www.news.ucdavis.edu/search/news ... so?id=8236
Е, добре де, не точно диаманти

...но все пак... мдаааа, вече се появиха коментари като "Е, и какво сега, вече като ми разбиват колата, няма да е заради музиката, а заради диамантите в горивото?"

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Е, ста'ат грешки...

А и другите неща от http://worsethanfailure.com/Articles/Yo ... Fails.aspx хич не са лоши - както и цялото Daily WTF де

А и другите неща от http://worsethanfailure.com/Articles/Yo ... Fails.aspx хич не са лоши - както и цялото Daily WTF де

Мерси! Никъв проблем не беше изпитът - освен ранното ставане и досадното чакане. (Англиският ми е като втори роден вече.) По-добре целият изпит да беше 60мин., а не 2 часа и половина + закъсненията и формалностите.Morwen wrote:Бтв, говорейки за подписи, пише се "тамбура", а не "танбура".![]()
Иначе, не се излагай, танбур-ът е древен персийски инструмент в м.р. и няма почти нищо общо с циганския български на тамбура-та.

Живик, всеки може да излезе в орбита.zhivik wrote:Ама ти сериозно ли? Щото и аз си мислех, че се бъзикаш, ама май наистина си го вярваш ... То по тази логика предполагам, че и Гагарин не е летял в космоса, нали? А пък Международната космическа станция трябва да е огромна схема за пране на пари, защото няма как да сме толкова напреднали в космическите технологии.shayhiri wrote:Ставаше въпрос, че самата снимка е фалшификат и част от официалната американска конспиративна теория, изкарваща, че (ха-ха) били стъпили на Луната.

- Roamer
- Ascendent
Мда... всъщност поредният въпрос, по който хората убедително са доказали през последните 40 години - а и продължават да доказват - че могат да намерят много аргументи в полза и на двете мнения... и за пореден път усещаме сериозните социални проблеми, породени от липсата на широкодостъпна технология за пътуване във времето (имам предвид пътуване, различно от придвижването напред със средна скорост 60 секунди в минута), която би ни позволила да се убедим със собствените си очи в... каквото там 

- Daggerstab
- Arcanist
Руснаците са имали лунна програма, но доста по-зле организирана и финансирана. След като американците успяват, управниците им режат кранчето.shayhiri wrote:Живик, всеки може да излезе в орбита.Струва 10мил. $ или много по-малко, ако си с връзки. Откритият космос, виж, и Луната, която е на майната си, са съвсем друга бира. Ако беше толкова лесно, защо руснаците също не се разписаха? И защо американците вече 40 години се правят, че я няма (Луната)?
![]()
Айде моля ти се.
Американците не им пука 40 години за Луната поради същата причина - това е преди всичко publicity stunt, мерене на пишки в глобален мащаб, което гълта непропорционално много пари. След като успяват (и измиват срама от Спутник и Гагарин), няма смисъл да се наливат повече средства. В Сивостен бях изкопал една диаграма с бюджета на НАСА през годините, точно програмата Аполо е като огромен шип...
И айде моля ти се, не ме карай да пиша отново неща, които съм ги писал n пъти другаде...
Дагърстаб. Точка.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Т.е. основният ти аргумент е, че американците не са ходили на Луната, защото след шест кацания са прекратили програмата и не са я възобновили? С твоите думи - айде моля ти се. Основната причина, поради която програмата Аполо е била прекратена, е че приходите са били далеч под разходите от нея. В крайна сметка, на Луната няма кой знае колко полезни минерали, за да има икономически смисъл от експедициите. Освен това, в самата програма има голяма доза романтизъм, тъй като е била започната от Джон Фицджералд Кенеди, така че било немислимо да я прекратят толкова скоро след убийството му.shayhiri wrote:Живик, всеки може да излезе в орбита.Струва 10мил. $ или много по-малко, ако си с връзки. Откритият космос, виж, и Луната, която е на майната си, са съвсем друга бира. Ако беше толкова лесно, защо руснаците също не се разписаха? И защо американците вече 40 години се правят, че я няма (Луната)?
![]()
Айде моля ти се.
Нещо повече, идеята е била да се покаже превъзходство над руснаците, за да се компенсира за неуспеха американец да е първия човек в космоса. Колкото до руснаците, не знам защо така и не са правили опити да пратят човешка експедиция до Луната, все пак те имат успешни пращания на всъдеходи (кодово име "Луна"), явно се е сметнало, че други приоритети са по-важни (като например ядреното въоръжаване). Връщайки се на американците, Джим Лъвъл, командир на "Аполо 13" (изигран от Том Ханкс в едноименния филм), пише в книгата си, че в началото на 70-те е почнала разработката на космически кораби за многократна употреба (родила совалките), поради което кораби от серията "Аполо" били сметнати за безперспективни.
Така че основната причина да няма повече експедиции до Луната е главно финансова. В оглед на мисии от рода "да покажем колко можем", сега целта е Марс, и САЩ, ЕС+Русия, Китай, и Япония отделят значителни средства за да реализириат подобна експедиция. Така че според мен основания от рода "всичките записи и предавания са фалшификат, защото другите не са го направили" доста издишат.
This signature is not yet rated
Ето ви един вид компенсация на негативите в темата за Абсурдистан:
Вече две българки са в топ 10 на най-красивите дупета на света

А по "логиката" на Шайхири щом от 1963 насам не са убили нито един американски президент, ерго и Кенеди не е бил застрелян в Далас и най-вероятно е още жив.
Вече две българки са в топ 10 на най-красивите дупета на света

А по "логиката" на Шайхири щом от 1963 насам не са убили нито един американски президент, ерго и Кенеди не е бил застрелян в Далас и най-вероятно е още жив.

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."