Мдаааа... малко по-рано днес във вътрешния пощенски списък developers на FreeBSD.org (мдам, онази откАчена операционна система, с която куп хора по целия свят си правим жувота весел) мина едно съобщенийце от George Neville-Neil, един от по-мрачните принципно, но по-весели като начин на живот разработчици на FreeBSD. Съобщенийцето беше с тема "Is it August yet? Global warming? (A call for peace)" и беше свързано с три разгорещени спора, които в момента вървят в три от публично достъпните пощенски списъци на FreeBSD. Що ли ми се прищя да го покажа на повечко хора... ето един доста бърз, доста нескопосан превод от английски - ако нещо не звучи както трябва, виновен съм аз, Джордж си го е написал прекрасно
Здравейте,
В момента в Токио е 31 градуса по Целзий и е влажно. Какво значение има това за този пощенски списък? Ами значение има, защото напоследък хората изглеждат преуморени от работа и по-опаки от обикновено и се надявам това да е така, защото за повечето хора светът сега е горещ и неудобен. Всички се опитваме да докараме нещата до нова версия на FreeBSD, всички през това време работим за шефовете си, борим се с домашни и семейни проблеми и правим всякакви други разни човешки неща, които трябва да правим, за да ни остане време да си човъркаме операционните системи.
С други думи, може ли хората да опитат да се отнасят един към друг с уважението, което всички бихме искали да видим в нашия проект?
И дали пък не трябва да ви обезпокои това, че баш пък аз, шумният плешивец, съм този, който призовава към малко повече веселие и малко по-малко начумерени физиономии...
Хайде сега оставете огнехвъргачките и ако програмирането / тестването / оправянето на грешки и т.н. ви подлудява, дръпнете се встрани и направете нещо, което ще ви поуспокои. Моля.
Благодаря,
George (Peace is our Profession)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.