За главните букви

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Sep 05, 2007 1:18 pm

Е ДА, АМА КРЕЩЕНЕ Е ТОВА, ЕБАТИ! Докато ето ТОВА не е крещене, а наблягане на конкретна дума и определено МОЖЕ да се прави и със съвсем спокоен тон.
Съгласна. Макар че все пак по форуми, където това е възможно аз се стремя да го правя с болд или италик, та да не мяза на ЯДОСАНО наблягане. Но не е болка за умиране.
Но пък ти принципно не можеш да ме понасяш, така че мнението ти не е обективно
Пък тук се изхвърляш.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Sep 05, 2007 1:20 pm

С италик и болд се пише по-бавно и е досадно да търся тъпите скобки, няма да стане, сори.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Sep 05, 2007 1:40 pm

Уф, то малко и "за", и "против" тука... За десет години всякакъв вид online присъствие съм успял да си създам някакъв вид хафтоматична оценка на нещата, писани с главни букви, като ако не крещене, то поне много силно, почти ядно натъртване. Да, от време на време попадам на хора, които не ги разбират така нещата, и ми трябва малко време да свикна - и от време на време се налага съзнателно да си напомням, че според конкретния човек това не е крещене - и в крайна сметка се оказва, че това не е проблем за мен.

Добавено: а иначе през годините са се наложили и други начини за подчертаване, които аз от време на време използвам - примерно *това* или _това_ и други разни такива :)
Last edited by Roamer on Wed Sep 05, 2007 1:42 pm, edited 1 time in total.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Sep 05, 2007 1:40 pm

Никола, за италик и болд си има бутончета в менюто, никой не те кара да го коудваш :shock: , нито пък някой ти е казал нещо, просто приемаме, че принципно си крещиш :lol: .
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Wed Sep 05, 2007 1:50 pm

Roamer wrote: Добавено: а иначе през годините са се наложили и други начини за подчертаване, които аз от време на време използвам - примерно *това* или _това_ и други разни такива :)
Това е добро, но:
Идеята, поне според мен е, че част от хората (включително аз понякога) нямат време да четат постовете подробно и просто погледа им пробягва над тях само за да хване основния смисъл. От тази гледна точка отделните болднати/капснати думи показват основната идея и на какво е наблегнал автора и доста по-лесно се набиват на очи...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Sep 05, 2007 1:51 pm

Morwen wrote:Никола, за италик и болд си има бутончета в менюто, никой не те кара да го коудваш :shock: , нито пък някой ти е казал нещо, просто приемаме, че принципно си крещиш :lol: .
Пак е БАВНО.

Освен това Коруин е прав - често и аз не чета целия пост, няма смис...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Sep 05, 2007 1:54 pm

А според мен главните са излишни, освен в заглавия, в начало на изречение и собствени имена. Форум-езикът обаче явно си налага свои правила. Курсив е нужен понякога, за емоционална оцветка, но ако репликата ти е достатъчно убедителна, защо ти е болд, човек бездруго ще разбере на какво натъртваш. Иначе животът си е достатъчно получерен :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Sep 05, 2007 2:19 pm

А пък аз мисля, че тая тема е буря в чаша вода, ама айде. Иначе и аз НЕ МИСЛЯ, че ако срещна нещо подобно, то е изкрещяно. То си личи когато е крещене де, Рол нагледно е демонстрирал в оня пост, дето и Морвето го цитира.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

shannara
Misting

Post by shannara » Wed Sep 05, 2007 4:02 pm

Стига да не е постоянно на включен CapsLock е ок. И наистина е далеч по-месно да задържиш шифта с ляво кутре, отколкото да си разходиш дланта си до мишката и да натиснеш бутона за курсив.

Малко да разпуснете по темата за главните букви :wink: : http://www.anticapslock.com/

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Sep 06, 2007 9:32 pm

Айде айде, имало е мн по-безсмислени теми ;р

Гибли, абсолютно самоинициативно съм я пуснал и причината е, че мнението ти ме удиви.

Роум, тия просто изглеждат грозно, сори :oops: :oops: :oops:

За протокола, искам да отбележа, че в последната си книга Ники Теллалов използва точно този подход, при това доста успешно :) Критиците може да драснат едно гневно писмо да не крещи толкова на читателите си ;р
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Sep 06, 2007 9:40 pm

Мани го Теллалов. Глей Смърт кви ги прави при Пратчет! :hmpf:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Sep 06, 2007 9:49 pm

Там няма натъртване :)
This is it. Ground zero.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Fri Sep 07, 2007 12:34 am

Има.
Просто натъртва на всичко. :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Killua
Ascendent

Post by Killua » Sun Sep 09, 2007 5:37 pm

Май темата вече се е поизчерпала, но и аз да си кажа, че съм горе-долу на мнението на Гибли. С тая уговорка, че като цяло не ми пречи толкова да се използва капс за подчертаване, но просто напоследък това се прави твърде често във форума, струва ми се.
И като цяло да се подчертават сами по себе си експресивни думички като ИМЕННО, ТВЪРДЕ и тн, го намирам излишно.
Не знам дали се изразих много правилно, ама колкото - толкова :) Аз си предпочитам болд или курсив (като се замисля почти никога не наблягам по какъвто и да било начин като пиша, така че под "предпочитам болд или курсив" имам предвид, че предпочитам другите потребители тях да използват в постовете си) :)
shadow dance nikoga ne luje

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 09, 2007 5:42 pm

Ми навикът се развива при усилено чатене. В кю-то нямаш болд и италик (т.е. имаш, ама е абсурдно да ги ровиш) и в общи линии ти остава само ТОВА.
And you can't dance with a devil on your back...