11. 09. 2001

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Locked
shayhiri
Elder God

11. 09. 2001

Post by shayhiri » Tue Sep 11, 2007 2:07 pm

Шест години оттогава. Темата е обща, защото на тази дата се пресичат повечето от осите на човешката история.

Аз почвам с това:

http://dnes.dir.bg/2007/09/11/news20901 ... #sepultura
Eксперти отново: Кулите-близнаци отвътре взривени
11 септември 2007 / News.dir.bg
Анализ на колапса на световния търговски център в Манхатан отново повдигна версията за конспирация около атентатите на 11 септември, съобщи BBC.
Според 130 инженери и архитекти, включително и от университета в Кембридж срутването на кулите-близнаци е било „подготвен демонтаж” с използване на взривни вещества, а не пряко следствие от тарана срещу сградите на два самолета с терористи-самоубийци. Експертите потвърждават своите сензационни изводи с подробен анализ на фото и видеоматериали, многобройни свидетелства на очевидци. Според тях сградата се е срутила вертикално вместо да се люлее, като всеки етаж е събарял следващия под него. Ясно, че засегнатите части на сградата са падали надолу, но не е известно защо здравите са се срутили без да оказват почти никаква съпротива. Очевидно това е бил професионален демонтаж с използване на взривни вещества, твърди Ричард Гейдж от американския институт на архитектите, цитиран от Комсомольская правда и БГНЕС. „На всички е известно, че подобна операция изисква сложна система на миниране. Предвид съществувалата в Търговския център система за контрол и безопасност е трудно да си представим, че всички тези работи терористите са могли да извършат безпрепятствено. Така стигаме до ужасния извод: терористичният акт може би е бил „режисиран” от правителствени кръгове в САЩ”, казва инженерът. Проучване, проведено неотдавна от „Ню Йорк Таймс” сочи, че трима от всеки четирима американци подозират, че правителството на САЩ крие истината за 9/11. Ясно е още, че 91% очакват нов атентат от Ал Кайда.
Горното естествено не е новина за никой мислещ човек. Още повече, че във форума вече няма бушисти. Новината е, че почва сериозно да се разчува. Та в един момент може да им излязат криви сметките, въпреки че Буш си вкара двата мандата като пич.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Sep 11, 2007 2:31 pm

Какво по дяволите значи, че се пресичат повечето оси на човешката история?
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Sep 11, 2007 2:33 pm

Може би просто иска да каже, че събитието е било достатъчно голямо и неясно, че да може да минат всякакви хипотези, за всяка от тях да могат да бъдат намирани аргументи, а и против всяка от тях да могат да бъдат намирани аргументи и да може да бъде осмивана с презрение - ако човек реши да отделя време за това :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Sep 11, 2007 2:36 pm

Ако е имал това предвид, най-вероятно не знае български език :roll:
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 11, 2007 2:48 pm

Аз не съм бушист, но ще съм несъгласен с теорията за умишлен вътрешен атентат докато не се появят необорими доказателства и не станат масово достояние.
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Sep 11, 2007 2:50 pm

Абе то почти има такива... е сега "необорими" е много разтегливо понятие.. няма 100%-ови вероятно, в смисъл дори Ръмпсфелд и Буш да си признаят, пак няма да е 100%ово...
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 11, 2007 2:52 pm

Ми мен "нам кой си твърди, че" не ми е доказателство за нищо, като опре до толкова важно обвинение.
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Sep 11, 2007 2:53 pm

Roamer wrote:Може би просто иска да каже, че събитието е било достатъчно голямо и неясно, че да може да минат всякакви хипотези, за всяка от тях да могат да бъдат намирани аргументи, а и против всяка от тях да могат да бъдат намирани аргументи и да може да бъде осмивана с презрение - ако човек реши да отделя време за това :)
Ни най-малко Роумър. :)

Означава, Мор, че прекрасно илюстрира основните принципи, които движат хората откакто ги има:

* От война се печели. Много.

* Тълпата се държи в положение на постоянна зависимост и дисбаланс (ипотеки и т.н.).

* Ако много им порасне работата, ги вкарваш във война. Или поне ги плашиш с такава.

* Религията също винаги помага.

* Целта винаги оправдава средствата. Абсолютно всичко е позволено.

И т.н. Дори не говоря за сблъсъка на култури (запад/ислям), както би могъл да помислиш.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Sep 11, 2007 2:54 pm

Всичките ти точки са горе-долу по една "ос", та пак не разбрах как "всички оси на човешката история" (която има много повече измерения от начините за контрол на масите) се пресичат в този пример, ма както и да е.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Sep 11, 2007 2:58 pm

Ако под "се пресичат повечето от осите на човешката история" си имал предвид
* От война се печели. Много.

* Тълпата се държи в положение на постоянна зависимост и дисбаланс (ипотеки и т.н.).

* Ако много им порасне работата, ги вкарваш във война. Или поне ги плашиш с такава.

* Религията също винаги помага.

* Целта винаги оправдава средствата. Абсолютно всичко е позволено.
то наистина не знаеш български, ще ме прощаваш. :lol: Толкова завързано изказване с такива изводи и от Симеон Сакскобурготски не бях чувала. :mrgreen:

А по темата съм съгласна с Роланд.
Last edited by Morwen on Tue Sep 11, 2007 2:59 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Sep 11, 2007 2:59 pm

Абе той Шайха си е любител на теориите на конспирациите, така че едва ли ще го убедиш :) Аз също не съм привърженик на Буш, но и аз бих искал да получа доказателства, че кулите са били съборени от американците (или операцията е била насочвана от администрацията на Буш). Виж, че нападнаха Ирак под лъжлив предтекст, това си стана ясно - макар че сега много ми е забавно как оправдават войната с морални ценности и налагане на демокрацията. Много хубаво, ама можеха да си го кажат от самото начало, нали ...
This signature is not yet rated

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Sep 11, 2007 3:01 pm

Moridin wrote:Всичките ти точки са горе-долу по една "ос", та пак не разбрах как "всички оси на човешката история" (която има много повече измерения от начините за контрол на масите) се пресичат в този пример, ма както и да е.
Ми то контролът на масите си е основното. Смисълът на живота.

Добави и сблъсъка на култури, айде. И кво остава?

Говорех за историята, а не за духовността или науката.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Sep 11, 2007 3:04 pm

Те ви ново двайсе, осите на историята били контролът на тълпата и сблъсъкът на културите.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Sep 11, 2007 3:06 pm

Всичко остава. Историята бтв ВКЛЮЧВА духовното и науката. Изобщо некви дивотии плямпаш, ма така и така са извън темата.

Аз лично съм едно 70% убеден в участието на администрацията на Буш в атентата. Гледал съм поне няколко репортажа с доказателствени материали, а не съм дори чувал някой някога да ги е оборил с контраргументи. Ако някой знае такъв източник на информация?
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Sep 11, 2007 3:07 pm

Morwen wrote:Те ви ново двайсе, осите на историята били контролът на тълпата и сблъсъкът на културите.
Назови друго като се сетиш. :)

И ако наистина искате доказателства (в което се съмнявам, така ви е добре), мръднете си г*зините и вижте в нета. Да не искате Буш да излезе по CNN и сам да си признае? :roll: