За новите юзъри - кой съм аз и какъв вятър ме довя дотук :)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Akikaze
Smallfolk

Post by Akikaze » Sun Sep 16, 2007 11:05 am

Привет от слънчева София! :) Още малко остана докато небето не се намръщи и не заплаче отново, затова така се радвам на обстановката в момента. Друг е въпросът защо си седя вкъщи?

Казвам се Кристина, на някои от тук съм позната, на други не. ;) Ще бъда първа година студентка в СУ, специалност Кореистика.

Всъщност не намирам смисъл да казвам каквото и да е повече за мен. Ако имате някакви въпроси, задавайте.
Задава се есен. Колко кехлибарено! ... Сезони. Колко сезони? Години. Колко години?... Надежда. Колко надежда?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 16, 2007 11:07 am

Те въпросите си намират отговора в ежедневното общуване ;)

Добре дошла :)
And you can't dance with a devil on your back...

Akikaze
Smallfolk

Post by Akikaze » Sun Sep 16, 2007 11:21 am

Roland wrote:Те въпросите си намират отговора в ежедневното общуване ;)

Добре дошла :)
Благодаря за "приветстването". :) Ежедневното общуване напоследък ми куца.. Настроението ми е .. дъждовно.. от мен капят някакви спомени и правят вадички в душата ми. Дълбоки и кални. Много кал..
Задава се есен. Колко кехлибарено! ... Сезони. Колко сезони? Години. Колко години?... Надежда. Колко надежда?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 16, 2007 11:28 am

Човек може и в калта да види романтика, ако му изнася ;)

Akikaze
Smallfolk

Post by Akikaze » Sun Sep 16, 2007 11:40 am

Романтика. Колко възбуждащо! Спомени и сенки. Колко черно, колко прозрачно и сиво. Бледнее. Празна бутилка от червено вино. Колко самотно!

П.П.: Ако продължаваш да ми отговаряш, това ще се превърне в грандиозен и епичен спам! :?

Акиказе - от японски - есенен вятър.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Sep 16, 2007 11:42 am

Akikaze wrote:Привет от слънчева София! :) Още малко остана докато небето не се намръщи и не заплаче отново, затова така се радвам на обстановката в момента. Друг е въпросът защо си седя вкъщи?

Казвам се Кристина, на някои от тук съм позната, на други не. ;) Ще бъда първа година студентка в СУ, специалност Кореистика.

Всъщност не намирам смисъл да казвам каквото и да е повече за мен. Ако имате някакви въпроси, задавайте.
Аз имам. Кои (фентъзи) автори те кефят и кои са ти смешни? Ето тази тема viewtopic.php?t=2679&start=285 би била подходяща за място за отговора, но можеш да си пуснеш и своя. :)

А, а, и още един! Имате ли уводен курс и почнахте ли го вече? :idea: Вероятно - не, щом използваш бъдеще време.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Akikaze
Smallfolk

Post by Akikaze » Sun Sep 16, 2007 11:57 am

shayhiri wrote:
Akikaze wrote:Привет от слънчева София! :) Още малко остана докато небето не се намръщи и не заплаче отново, затова така се радвам на обстановката в момента. Друг е въпросът защо си седя вкъщи?

Аз имам. Кои (фентъзи) автори те кефят и кои са ти смешни? Ето тази тема viewtopic.php?t=2679&start=285 би била подходяща за място за отговора, но можеш да си пуснеш и своя. :)

А, а, и още един! Имате ли уводен курс и почнахте ли го вече? :idea: Вероятно - не, щом използваш бъдеще време.
Имам любими автори, но те са извън фентъзи жанра. Не мисля да ги споменавам при положение, че въпросът е друг, но Павел Вежинов заслужава внимание! Любим автор! На ръба между реалността и фантазията писателят е изградил един желан и възможен свят като коректив на всичко несъвършено в нашия все още несъвършен свят. И този свят не е фантастичен - той зависи от нашата вяра, от нашите пориви, от нашето човешко доверие. :?

Както и да е, съжалявам, че ще ви разочаровам, но не съм чела толкова много фентъзи, че да имам изграден вкус и предпочитания за автори. :) Но ако ми препоръчате нещо, може би ще попрочета.

Относно уводния курс - не, японисти и кореисти нямат. Слава на Бога, поне по мое мнение. И без това едвам смогвам с работа и другите неща. :?

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Sep 16, 2007 12:04 pm

Нямаме, да. 8-) Японистика, първи курс. Не е като да приритвам да почвам и аз, но все пак ми е интересно. :lol:

И аз не съм чел кой знае колко фентъзи, но това не ми пречи да се заяждам с авторите. Даже ми направиха тема за целта админите.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Akikaze
Smallfolk

Post by Akikaze » Sun Sep 16, 2007 12:16 pm

shayhiri wrote:Нямаме, да. 8-) Японистика, първи курс. Не е като да приритвам да почвам и аз, но все пак ми е интересно. :lol:
На няколко пъти ми се е случвало да си задавам въпроса защо съм момиче и защо на мен, мисля, че последният беше когато видях, че съм първа в Кореистика, 5.20 по немски език. Ако бях момче, щяхме да сме колеги. Преживях го. Факт. А и явно не бива аз да ходя в Япония. На няколко пъти опитвам за държавна японска стипендия, да уча на частно, сега последно Японистика ми беше първо желание. И като се замисля, силно вярвам в съдбата. Определено. Преди години, на курс по английски седях до друга Кристина, която беше Кореистика първи курс и беше кандидатствала с немски език. Тогава си мислех, че трябва да си супер смотан, за да не влезеш Японистика, но после действителността ме премаза и за година и половина всичко се обърна. В много отношения. И пак опираме до пола - не се обърна. Седя си момиче и това е. :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 16, 2007 12:17 pm

Момиче works, не бой се 8-)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Sep 16, 2007 12:47 pm

Хех, здравей! Добре дошла и ако есенния вятър не може да раздуха дъждовните облаци ненам кво друго може ;)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Sep 17, 2007 3:39 pm

Добре дошла, Есенен Вятър!! :mrgreen: Точно търсех някой, който да ги стегне малко тея облаци!! :wink: :lol:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Mon Sep 17, 2007 9:00 pm

Добре дошла, Акиказе :)

Усмихни се и изхвърли празните бутилки вино - дойде сезонът на червеното :D

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Sep 18, 2007 10:22 am

Привет :)
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Sep 20, 2007 6:28 pm

Здравейте, казвам се Христо, на 36 години съм. Чета фантастика и френски комикси откакто се помня, а американски комикси - от 1986 г.

Любими поредици - Promethea by Alan Moore and J.H.Williams III(горещо препоръчвам - завършена поредица в 32 епизода, която за мен е най-доброто съчетание между сценарист и художник, което съм виждал), Fables, Transmetropolitan, 100 Bullets, Sandman (любим епизод засега - #18 "A Dream Of A Thousand Cats"), Y the Last Man, Ex Machina, Midnight Nation, X-Men, New Mutants, Excalibur v.1, X-Factor by Peter David, Fantastic Four, Avengers, Runaways... за тези се сещам в момента.

Следя Shadowdance от няколко години, някъде от 15-ия брой. Та това е засега, другото - по съответните теми. :D :D :D
Last edited by passer-by on Thu Sep 27, 2007 10:55 am, edited 2 times in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)