Септември '07

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Sep 19, 2007 8:58 pm

Пардон за офтопика, ама - Благодаря, зари!! :blush:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Wed Sep 19, 2007 10:12 pm

Сега се връщам от Рататуи и определено го препоръчвам на всеки, който има възможност задължително на кино. Филма нямаше някакви брутални смешни лафове, геговете бяха по скоро в лицата и някои действия на героите, а сюжета беше... тъп.

Това което отличава филма от останалите подобни е нечовешкият перфекционизъм във всяко едно отношение. Просто най-добре изпипаната анимация на Пиксар. А това са Пиксар ебаси! Другото е атмосферата на филма. Просто влизаш в него. Час и четиридесет и пет ми се сториха като двадесет минути. А след филма примирах от глад, въпреки че се бях натъпкал точно преди да вляза в залата... :)

И отново, филма си заслужава големия екран, най-вече заради нечовешката актьорска игра...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Sep 19, 2007 10:59 pm

Мдам - и мен ме замъкнаха. :mrgreen: Три гледания в Мола за 6 дни - и едно насилено на компа заради оригиналния звук.

Сега пак ще го пусна. Колкото и добър да е дублажа в случая (много, признавам), оригиналът си остава точно 30 пъти по-добър. Дори само заради акцентите! и неокастрените от превода смешки.

Ето, казаха ви и хората (Никола и Дима също ше се включат нататък) - филмът НЕ Е за изпускане.
Morwen wrote:П.С. Шайхири, грее те дали ще ходя на "Без резервации" същото, което ги грее и останалите колко пъти си ходил на Рататуи, колко си надъхан за поредния рандъм блокбъстър или колко жени си минал (които факти ти все пак държиш да споделиш с форума). Очевидно след коментара ти колко лош трябва да е филма (единствено заради жанра му) аз отговорих, че на мен ми се вижда достатъчно добър. Ако имаш проблем с това някой друг освен теб да се изказва, при това - о, какво нахалство -с различно мнение, това говори много зле за теб.
Морве, ма аз казах, че не ме грее, бе душа - не, че не ми пука. Интересувам се от всяко мнение в подфорума за книги и филми и ми пука за вкуса на всеки от вас. Но това, че ти щастливо ще си гледаш романтичната комедия, само ме прави още по-тъжен от липсата на повод за ходене на кино чак до следващия петък. :(

П.П.: Никъде във форума не съм споделял бройката жени, айде сега, а и на живо си признавам само след настоятелен разпит. :oops:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Sep 19, 2007 11:17 pm

zhivik wrote:Ох Алекс, Алекс, вече сериозно си мисля, че ти доставя някакво перверзно удоволствие да разпалваш страстите по такъв начин, а конректно за този филм не си струваше. Специално се амбицирах, и го изгледах, за да мога да изкажа обосновано мнение. Накратко, Evan Almighty е просто един семеен филм, изтъкващ колко е важно да се цени семейството, да се помага на другите, и да се пази природата. Не разбрах за какво hardcore християнство ми говориш, колкото го имаше в Bruce Almighty, толкова го има и тук. За екологията си налучкал, ама не виждам как екологията противоречи на семейните ценности.

Проблемът на филма е, че историята - зает баща, нямащ време за семейството си, след дълги перипетии осъзнава, че има и по-важни неща от кариерата - сме я гледали хиляди пъти. Номерът можеше да мине, ако комедията беше на ниво, но не е. Повечето от смешките са ниво 7-8 годишни деца, а Морган Фриймън се появява сравнително рядко. Стив Карел може и да е добър комик, но няма възможност да се изяви. Всъщност най-смешното във филма беше след като почнаха финалните надписи, където актьорите танцуват на Snap :)

Всичко това прави филмът скучен, ни повече, ни по-малко. Така че това е основната причина за финансовия му неуспех, а не разни теории за бушисти и небушисти, консервативни християни и либерали, и т.н.
Оле, Живик, дано не си го гледал на кино, че ше ми тежи на съвестта. Иначе има полза за дебата - вече се изразяваш съвсем точно и информирано (преди нещо се бяхме объркали с некви "религиозни гаври" и т.н. :wink: )

Никъде не съм казал, че филмът се е провалил само заради сбърканата тема/таргет аудитория. Това беше само едно от нещата, за които обвиних продуцентите/сценаристите. Но останалите фалове са също по тяхната част. Били те не особено умният сценарий или - най-вече - смешната вяра, че могат да си позволят да изхарчат близо 200 000 000$ за такъв филм. :roll: :lol:

Карел кефи, пак да кажа. :) Един от малкото комици, които са ми хващали вниманието след Кери, а и сериозните части ги праска добре.

ЕДИТ: В оригинала на Рататуи имаме, наред с останалите, Иън Холм и Питър О'Туул (в ролята на злодеите, ест.). В дублажа имаме... Иван Звездев. :)

Струва си да отбележа и защо историята все пак работи добре при всичките ми авансови съмнения. Рататуи е просто находчива версия на класическата Сирано дьо Бержерак. 8-)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Sep 20, 2007 10:23 am

Гледахме го филма :), наистина е невероятен! Страхотно забавлява, увлича и анимацията кефи на максимум. Препоръчвам на всички, няма да се разочаровате, гаранция. :mrgreen:

Бтв, критикът ФТВ, абсолютно великолепен са го направили, до най-малките детайли!

А мене си ме кефеше и Емил, братът на главния герой плъх, който беше едно кръгло рижаво плъхче :P.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Sep 20, 2007 2:42 pm

Мдам, да си кажа и аз за Рататуи :)
Като цяло филмът много ми хареса - да, дори и с българския дублаж :) Очаквах да ми хареса анимацията, очаквах да ми хареса хуморът, очаквах да ми хареса стандартното, но все пак добре поднесено послание, очаквах да ми харесат изненадващите моментчета от време на време... Но имаше две неща, с които филмът успя да ме изненада - и с двете твърде приятно.

Едното бяха първите няколко изречения от статията на критика - не тази за МакДонер/МакДюнер, другата статия - с първите няколко изречения за това колко е лесно и приятно за критиците да ръмжат и плюят с повод и без повод :)

Другото... другото, което наистина много ме изненада и много ми хареса, беше отношението към американската култура. Толкова пълно осмиване и отричане на нЕкои хамириканизми бих очаквал от филм, който е правен от французи за французи, но във филм, правен от хамириканци, успяха да ме развеселят :) Единственото място, където може би се е наложило да внесат мъничък елемент от отвъдгьолската култура, или поне идея, която е възникнала първо там (а ако греша и някой ме поправи, ще бъде само още по-добре), беше използването на ролковите кънки - но там пък просто нямаше друг начин, там си трябваше скорост и маневреност. С изключение на това - е, всеки, който е гледал филма, би трябвало да може да се сети от раз, без да се замисля, за поне четири-пет присмивания.

Ммм... и моля да не бъда разбиран погрешно - не заставам на отявлено анти-американска позиция във всичко - просто не очаквах американци да решат и да успеят да направят каквото всъщност си беше нужно във филм, който все пак е посветен на френската кухня или поне на изкуството на готвенето, френско или другояче, но изкуство :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Sep 20, 2007 3:21 pm

shayhiri wrote: Колкото и добър да е дублажа в случая (много, признавам), оригиналът си остава точно 30 пъти по-добър. Дори само заради акцентите! и неокастрените от превода смешки.
Колкото и да го хвалят всички Рататуи няма да се навия да го гледам дублиран на кино. :mrgreen:
И въпреки всичко много ми се ходи, но определено предпочитам да си спестя сравняването на дублажа и оригиналното озвучаване. :evil:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Sep 20, 2007 3:30 pm

По-кофти ше е да се лишиш от визията и всичко останало, което дава големия екран. Сериозно. Повече ще ни навредят, ако изпускаме добрите анимации, отколкото лишавайки ни от оригиналния звук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Sep 20, 2007 3:31 pm

Мен дублажът ме дразнеше първите десет минути и 2 гега след това. Иначе не хапе.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Sep 20, 2007 3:31 pm

Валка, не се двоуми ама хич. Дублажът се ЗАБРАВЯ точно след 5 минути гледане. А и визията не е за изпускане категорично.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Sep 20, 2007 4:52 pm

Бе ше зема се навия за уикенда май. Ама след това ше чуя оригинала, че иначе съмнително да се фана.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Sep 20, 2007 5:13 pm

Така де, така... и аз имам намерение да си изгледам / изслущам оригинала по някое време, еле па ако успея да се докопам до DVD, че да не го гледам на 15-инчов монитор... но, да, трябва да го видите на кино :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Sep 21, 2007 9:45 am

Еми щом сички му се кефите толкова на филмчето ще се жертвам и аз да го гледам на голям екран. :mrgreen:
Само трябва да намеря време тоя уикенд.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Sep 21, 2007 10:03 am

Неделя?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Sep 21, 2007 10:21 am

Еми не по-скоро, че съм на турнир по Megic през деня. Пък и вечерта ще съм уморен и едва ли ще ми се ходи на кино. :unsure:
Мислех си за петък или събота следобед.