Formula 1

За най-важните акценти в кърлинга и турнирите по спортно оригване!

Moderator: Moridin

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Sep 17, 2007 3:49 pm

BaYa wrote:И аз съм много доволна! Честно казано, за Ферари не. Но Хамилтън все повече изостава. Явно не е голямо чудо под напрежение!!! :twisted:
Ами нормално, всеки новак би се шашнал при такова положение. Иначе за самото състезание, аз и не очаквах друго, нямаше как цялата афера да не се отрази и на пилотите.
This signature is not yet rated

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Mon Sep 17, 2007 4:06 pm

Е, не е чак такова постижение да стартираш пръв и да завършиш пръв. Добре се справи, но доста пилоти се справят добре при такива условия. Маса трудно можеше да го изпревари в състезателни условия, както и на обратното сме били свидетели вече. Колкото до стратегия - и двамата бяха с твърде сходни тактики, както и съперниците им, които обаче бяха очевидно по-бавни.

Доволна съм от победата. Сега да може всички състезания да завършват така... че и някое малко късметче. Надеждата умира последна, но не бих била доволна при тези условия Хамилтън или Алонсо да спечелят титлата. Не че не са талантливи пилоти или нещо в този дух, но в спорт, в който всичко зависи до огромна степен от техниката, при доказаната злоупотреба с информация, би било леко срамно да спечелят накрая. Отдавна вече никой не гледа толкова общите точки на отборите, а от чий отбор е пилота шампион. Факт.

И нещо в кръга на шегата:
"Алонсо и Хамилтън ми спасиха живота! Щях да умра от радост ако се бяха сблъскали на първия завой."
/коментар на един фен на ферари/
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Sep 17, 2007 5:10 pm

Хахаха, коментарът е просто разбиващ :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Sep 20, 2007 1:46 pm

Таа, понеже се амбицирах да следя историята със шпионажа във Формула 1, ще ви резюмирам това което си изясних (май че де) до тук. Истината е че е много грозно работа и, макар и Фернандо да отпаднеше, лично мисля че трябва да санкционират строго МакЛарън.
Значи, преди известно време двата испанци в МЛ почват да получават мейли с техническа информация. Фернандо се обръща към Рон Денис и преди около месец вече го заплашва че самият той ще се обърне към федерацията, ако Денис не го направи. М/увременнно Берни Екълстон също е предявил някакви запитвания до Денис, но без резултат.
Когато всичко стига до федерацията тя се обръща към Алонсо и Де Ла Роса; и също към Кими, който потвръждава че през сезона 2003/04 МЛ са подслушали систематично радиото на Феррари. Фернандо и Педро предават веднага всичката информация която са събирали!! :twisted:
Федерацията счита за абсолютно безупречно поведението на Фернандо и Педро, но има съмнения относно Хамилтън който само мълчи като гъз! Основно само мънка че той нищо не знаел, понеже дори нямал и-мейл, видите ли!!! :twisted:
Главната последица за Фернандо е, че сега Рон Денис вече е абсолютно решен да го прецака по всички параграфи. Мерцедес Бенц бяха предявили желание да наемат Алонсо. Но след като Денис не им отговори, в продължение на месеци, просто подновиха на тазгодишнията си пилот. Сега Денис ще изчака докато всички отбори си запълнят състава на пилоти (включително Феррари и Рено, които го искаха) и само тогава ще освободи Фернандо! :evil:
След всичко което съм изчела до сега, искренно се надявам МЛ да не спечели (май бих се прежалила само ако печелившият на края е Фернандо)! А пък поетичната справедливост ме кара де желая (мани, мани) победата на Ферари!! :shock:

ПП: Алана, не съм те забравила. Но м/у толкова списания, ми е малко трудно да открия карикатурата! :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Sep 20, 2007 2:23 pm

Тъжно, наистина. Но това затвърждава още повече мнението ми, че най-смисленото наказание беше просто да се извади целия отбор, включително и пилотите, от шампионата. Защото ако идеята е била да се възнагради Алонсо за коректното му поведение, то така му правят по-лоша услуга. Дори и да стане шампион тази година, каква ще му е ползата, ако е в остър конфликт с шефа на отбора си, а във всички други добри отбори няма свободни места?

Само едно нещо искам да добавя - доколко е потвърдено твърдението на Алонсо и Де Ла Роса, че те са искали да се обърнат към федерацията? Все пак, ще се съгласиш, че е напълно в техен интерес да твърдят това, нали? Не ги обвинявам в нищо, но ако единственото основание да не бъдат наказани пилотите са показанията на Алонсо и Де Ла Роса, и това че са предоставили получената информация, когато им е била поискана - ами позволи ми да се усъмня в искрените им намерения. В крайна сметка, напълно е възможно да са знаели, но да са си мълчали, защото им е било удобно. Да не говорим, че предвид характера на Алонсо, е напълно възможно той да си го връща на Денис, разкрасявайки ситуацията.

Много ми е интересно, ако все пак Хамилтън проговори, какво ще каже , и как лесно може да се окаже неговата дума срещу тази на Алонсо ...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Sep 20, 2007 2:32 pm

Това го твърди Екълстон, след разговорите си с Алонсо и препирни с Рон Денис, Живик.
Понеже Денис се биел в гърдите за това че точно той се обърнал към федерацията, Екълстон му затваря устата така! Понеже самият Берни е бил предупредил федерацията (може би след разговор с Фернандо)!
Сигурно могат да се намерят траскрипции от заседанието на федерациата, в париж, миналият четвъртък.

А Хамилтън не говори. От негово име го прави адвоката му - Марк Филипс, който само повтаря като одрана плоча че Хамилтън нищо не знае, че не енаправил нищо лошо. И че напротив, той бил най-добрият пилот на Ф1 и че водел класацията!!! :twisted:

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Sep 20, 2007 2:39 pm

То Барни Екълстоун не е точно добрия самарянин, колко неща се изписаха за подхода му към шампионата навремето. Но да кажем, че е така, оставам си на мнение, че в крайна сметка Алонсо ще загуби повече от това, че го оставиха в шампионата, отколкото ако целият отбор беше отстранен.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Sep 20, 2007 4:16 pm

Берни е Голямо Говедо! :evil: Във Валенсиа си позволи да претендира за нещо повече от мнение в политиката. Беше каза че ако отново спечели националната партия (пиша с малки букви понеже са си най-тривиялните интегристи с франкистки манталитет), следващият сезон Ф1 щяло да има и там! :evil:
Мамка му гадна, манипулантска, фашистка и т.н.!! :devil: Извинявам се, но и него и националните - не мога да ги дишам! :blush:
Но пък имайки предви че той и Денис винаги са били дупе и гащи, свидетелството му изглежа "вярно". Или Денис му е взел гаджето и иска да си отмъсти. :rofl:
И след като МакЛарън остава, се надявам Фернандито да му натрие носа на ония, другия пикльо. Понеже другият сезон може и да го няма, благодарение на Денис! :spank:

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sun Sep 30, 2007 8:06 am

Доста съм възмутена от днешното състезание. Вече 15 обиколки зад кола за сигурност - това е подигравка със зрителите. Или да спрат състезанието или да го пуснат и да оцелява най-пригодения.

Това сега е само гавра с това, което едно състезание от Ф1 се предполага да е. ОК, условията са шит, е и? Те са шит за всички. Нека видим как ще се справят при наистина екстремни условия. Ще има инциденти, но това е което ще направи състезанието наистина вълнуващо.

Но да видим, какво още ще направят.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Mon Oct 01, 2007 3:08 pm

Аз изпуснах половината. Бях забравила да си навия часовника.

И... останах с впечатление за хаос. Маса се оказа с 3 спирания в бокса, Кими с 2, а болшинството пилоти с 0 на онзи етап. Инстински провал за ферари. Може ли да са толкова неподготвени в сравнение с другите, за да си вкарат болидите в бокса по над 2 пъти до средата на състезание?! Изобщо не знам как е станало и нямах никакво време да чета, а и не знам дали състезанието вече го има качено в нета. Не че и имам желание да го гледам :( Мисля, че ще се вбеся повече. Възмутена съм! Толкова много съм възмутена!

Част от възмущението ми идва и от факта, че по време на състезанието (това, което гледах от него) назаха Кубица, задето неумишлено, при ужасно лошите условия закачил великия Хамилтън. Ми... излишно беше!

Туко що, докато пишех, реших да чекна набързо изказванията на ферари. Хм, били решили да тръгнат с интермедиа гуми! И не получили навреме предупрежданието към всички отбори от страна на стюардите, да сложат най-твърдия тип. Странно. Сега ще има спекулации, че стюардите са навредили умишлено на ферари.
(\ /)
(X.x)
(> <)

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Oct 01, 2007 3:27 pm

А какво точно се случи с Алонсо? Аз изпуснах началото, но то не е имало кой знае какво за изпускане. Беше много атрактивно състезание обаче :)

И Хамилтън си спечели заслужено - кара много добре и без грешки. Жалко за Алонсо обаче, не заслужаваше да отпадне.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Oct 01, 2007 3:42 pm

Аз на Фернандито ще мy стискам палци до последната обиколка от последното състезание. Не мога да дишам Хамилтън, гадината му с гадина! :twisted:
А от както се разчу че той копирал реглажите на Фернандо, хич не мога да го понасям!
Не знам какво е станало точно, не мога да гледам състезанията когато няма нито един отворен бар, но преди 3 седмици Екълстон вече е предyпредил федерацията да наблюдава много от близо МкЛарън за да не може да възпрепятсва Алонсо. Понеже на тренировките в Ячпония и Спа се оказало че едната му гума не била добре напомпана и имало проблем с горивната смес.
:twisted:

Ash
Farmer

Post by Ash » Mon Oct 01, 2007 3:47 pm

Alanna wrote: Туко що, докато пишех, реших да чекна набързо изказванията на ферари. Хм, били решили да тръгнат с интермедиа гуми! И не получили навреме предупрежданието към всички отбори от страна на стюардите, да сложат най-твърдия тип. Странно. Сега ще има спекулации, че стюардите са навредили умишлено на ферари.
Да, казали им 7 минути след началото на състезанието, че ако не са с мокри гуми, ще ги дисквалифицират. Ама не ги знам с какъв акъл изобщо са решили да тръгнат и интермедия, такъв дъжд се сипеше...

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Mon Oct 01, 2007 4:41 pm

А нямаше ли в регламентите от тази година условие да старират освен с точно количество гориво и с вида гуми от квалификацията?
(\ /)
(X.x)
(> <)

Ash
Farmer

Post by Ash » Mon Oct 01, 2007 6:08 pm

Не мисля, а дори и да има, би трябвало да се отнася само за типа на гумите /меки, твърди/, не и за сухи/мокри. С неподходящи за условията гуми състезаването е не само невъзможно, но и опасно.
Та идеята ми бе, че Ферари няма на кого да се сърдят, те си го направиха. Че стюардите не са ги предупредили навреме и е трябвало да сменят - ок, не е правилно, ама без тази смяна щяха да завършат в някоя стена и двамата.