Shadowdance #49
Moderator: Moridin
- BaYa
- Forsaken
И аз останах малко след работа, та да попрочета нещичко.
Та, много хубава статията на Pол за Лак за коса. И май третият Борн ще си го гледам на компютъра.
Статийте за Аквалония и Булгакон също много ми харесаха. Радвам се че прекарах Аквалоня-та във Варна.
И сега ще дочета Мор и Рандъм, с преживяванията им от концерта в Белград.
И после ще потегля за някой концерт (ако спре да ръми), че тук празнуваме до вторник!
Та, много хубава статията на Pол за Лак за коса. И май третият Борн ще си го гледам на компютъра.
Статийте за Аквалония и Булгакон също много ми харесаха. Радвам се че прекарах Аквалоня-та във Варна.
И сега ще дочета Мор и Рандъм, с преживяванията им от концерта в Белград.
И после ще потегля за някой концерт (ако спре да ръми), че тук празнуваме до вторник!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
- JaimeLannister
- Forsaken
Единствената на Хайнлайн, която истински ми хареса, донякъде заедно със "Звездния звяр" /ГлупиЕдинствената книга на Хайнлайн преди Рейнджърите в рубриката е "Луната е наставница сурова"

Иначе браво за броя, макар че аз бих сложил поне осмица на "Странника". Впрочем, краят му е отворен, защото е първа част от планирана трилогия. Втората е излязла на английски, а третата вероятно се пише. Абе като за трилър става, едва ли може да се очакват особено проникновени мисли за Живота, Вселената и Всичко останало

Last edited by passer-by on Thu Sep 27, 2007 10:56 am, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- Bat Garo Still Rots
- Moderator
Страника е част от трилогия? Или нещо не съм разбрал.passer-by wrote:Единствената на Хайнлайн, която истински ми хареса, донякъде заедно със "Звездния звяр" /ГлупиЕдинствената книга на Хайнлайн преди Рейнджърите в рубриката е "Луната е наставница сурова"/. А "Странник в странна страна" я четох преди няколко години и хич не ме впечатли, даже почти не помня за какво ставаше дума. В началото на 60-те години може и да е била страшно авангардна, щом е взела четирите основни награди за фантастика - Хюго, Небюла, Локус и Филип К.Дик, но на мен ми беше бозава. Иначе браво за броя, макар че аз бих сложил поне осмица на "Странника". Впрочем, краят му е отворен, защото е първа част от планирана трилогия. Втората е излязла на английски, а третата вероятно се пише. Абе като за трилър става, едва ли може да се очакват особено проникновени мисли за Живота, Вселената и Всичко останало

А за да няма и друго недоразумение - любимата ми книга на Хайнлайн е "Луната е наставница сурова". Да не излезе, че любимата ми е "Звездни рейнджъри"

Да, знам, не е нещо фундаментално ново, но пък "всяко ново нещо е добре забравено старо", "няма нищо ново под слънцето" и т.н. (добавете друга мъдрост по изборУвлекателно четиво, в което най-интересни са ми частите с техниките за наблюдение и събиране на данни. Немалка част от тях вече са официално разрешени, а друга част са в процес на одобрение. Показателен е художественият(?) пример с промяната на названието от ПИС към АИС (Пълна информационна система -> Антитерористична информационна система![]()
) за по-лесното й приемане в Конгреса. Повод за размисъл дават и разсъждения на автора като "Още смърт и разрушения. Престъпност. Замърсяване. Всички новини ми казваха, че трябва да се страхувам. Всички реклами ми казваха, че трябва да купувам неща, от които нямам нужда". (стр.311) "Хората отчаяно се нуждаят да утолят глада в душите си. Непрекъснато търсят нови обекти на желание и преживявания, които ги задоволяват само за кратко. Голямата машина ни държи недоволни и уплашени. Това е просто начин да ни направи послушни". (стр.313). С нетърпение чакам втората част, която вече е излязла на английски. Предполагам, че третата е в процес на написване, защото вече е обявена "Трилогия за Четвъртия свят".

The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
И аз най-после намерих време на прочета броя. Нямаше нещо особено по-интересно поне за мен (просто защото нямаше силно отличаващи се филми, книги и тн...). Искам да само да отбележа статията на Гаро за Tom Waits. Не се интересувам особено от музика, но според мен чисто като статия е изключително добре написана...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
- Bat Garo Still Rots
- Moderator
- BaYa
- Forsaken
Абе, личи си че ти харесва. И съвсем с право, да добавя аз.
Върти ми се образа му от филм в който беше някакъв християнски, откачен проповедник. Но не сещам кой беше филма, изобщо!

Luxury is a matter of having options!!!