Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 08, 2007 10:44 pm

Какато казах, двете правят едно цяло. Точно при тези книги ЯВНО няма да имам предвид сюжетно, нали? :roll: Допълват се, но добрите автори не се повтарят.
And you can't dance with a devil on your back...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Oct 09, 2007 2:36 pm

Преди втората част от сагата на Ендер, не можах да изтърпя на изкушението и започнах Darwin's Radio на Greg Bear. :D Уж само щях да хвърля едно око, преди да започна другата книга. Но не можах да удържа, застанала на ръба(?) й и се търкулнах вътре. :oops:
Доста интересен мед-трилър, в сферата на генетиката. Със скрити ретровируси и всякакви подобни инетреснотийки!
Зариби ме! :mrgreen:

ПП: Отркрих че Орсън С. Кард е практикуващ мормон!!! :shock: Някой да има повече биографични данни, че не ми пасва много как мормон може да пише научна фантастика. В интерес на истината, тази дреболийка ме кара да го уважа повече, като писател.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Oct 11, 2007 2:25 pm

Извинения за двойното постване!
Вчера свърших Радиото... и много ми хареса. И също съм почти към края на 2ª книга от Сагата на Е. и е също толкова прекрасна колкото и първата.
ПП: Така на бързо изгълтвам само книги които ми харесват много. Но освен това, не знам какво повече да кажа понеже е, най-вече, въпрос на личен вкус. А и не си падам чак по литературни, обширни коментари. Но много "остро" препоръчвам първата книга!! :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Thu Oct 11, 2007 2:46 pm

Отвориха тъкмо новата голяма русенска книжарничка, където си намерих и купих доста книжки от ИСФ, които отдавна искам, но не намирам. "Диамантената Ера" чета сега, а след това ще дойде реда на "Многоръкия бог на Далайна". Ще съм благодарен ако някой сподели мнение за творчеството на Майкъл Маршал Смит, защото доста ми го похвалиха, но винаги е хубаво да се чуе и второ мнение, а и фактът че името му не ми говори абсолютно нищо леко ме гложди.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Oct 11, 2007 2:49 pm

Darkling wrote:Отвориха тъкмо новата голяма русенска книжарничка, където си намерих и купих доста книжки от ИСФ, които отдавна искам, но не намирам. "Диамантената Ера" чета сега, а след това ще дойде реда на "Многоръкия бог на Далайна". Ще съм благодарен ако някой сподели мнение за творчеството на Майкъл Маршал Смит, защото доста ми го похвалиха, но винаги е хубаво да се чуе и второ мнение, а и фактът че името му не ми говори абсолютно нищо леко ме гложди.
На мен книгите на Смит ми харесват много. Съжалявам само че на български съм намерил само три (от тях няма нито една слаба). :mrgreen:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 11, 2007 2:52 pm

Той само три има. Останалото му са трилъри, един даже е издаван тук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Oct 11, 2007 5:35 pm

Пипнах новичката на Пратчет - MAKING MONEY. Ру-ли-ра!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

K'RUL
Farmer

Post by K'RUL » Thu Oct 11, 2007 5:42 pm

Радвам се на "Свещеният Крал" :)
His old enemies aren't sure whether they want to kill him, or talk to him and then kill him...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Oct 11, 2007 6:20 pm

Гледам за Ремарк сте си говорили - много го обичам. И определено препоръчвам Черният Обелиск. Според мен тя му е най-добрата - черен хумор, много цинизъм и жестока любовна история.
От тези, които не сте споменали, мога да препоръчам Искрица живот и Триумфалната арка. Искрицата я четох последна и бая ме впечатли. Трябва да седна да ги препрочета тия книги. Нали съм плиткопаметна - всичко съм забравила, а Ремарк специално искам да си го спомням :)

Иначе, върнах се към Малазан-а със страшна сила и вече наближавам края на томчето. Ериксън събра героите на едно място и взе да става все по-динамично и интересно. Съсредоточавам се по-лесно - може би му свикнах с логореята :D
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Fri Oct 12, 2007 10:03 pm

Като си говорим за нещо старичко, препрочетох днес Играта на стъклени перли. Въпрос-закачка към Рол: Фентъзи или не? :wink:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Oct 12, 2007 10:05 pm

Хмм, нищо не ми говори тая книга :oops:

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Oct 12, 2007 10:07 pm

В подкрепа на горния въпрос - напоследък гледам руския сериал по "Майстора и Маргарита", четох я преди сто години. Фентъзи ли е?

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Fri Oct 12, 2007 10:11 pm

Roland wrote:Хмм, нищо не ми говори тая книга :oops:
Херман Хесе. Ако ти се намира някой ден малко време да й хвърлиш едно око, ще останеш изумен колко отдавна хора, които не са и подозирали, че ще има такъв жанр, са писали неща, които сега биха могли да минат и за нещо такова :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Oct 12, 2007 10:27 pm

На Хесе бях захванал Степния Вълк - много ми харесваше, импонираше ми жестоко в тоя момент...

.... и просто не мога да си обясня защо тогава така и не я завърших :shock:

Иначе сега минах на седмия Потър, че ми писна всички да знаят повече от мен :) Доволно ме радва за момента, изобщо не ми е развлачен и почти ми мина идеята да си взема в някакъв момент бокссет, ако не беше толкова скъп...
Last edited by Moridin on Fri Oct 12, 2007 10:33 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Fri Oct 12, 2007 10:31 pm

Еее, Вълкът е як, но въз мрачен.

Иначе, що се отнася до Потър, боя се, че съм срамно боса - приключих само първия :oops: