Кой какво чете, part II
Moderator: Moridin
- BaYa
- Forsaken
Преди втората част от сагата на Ендер, не можах да изтърпя на изкушението и започнах Darwin's Radio на Greg Bear.
Уж само щях да хвърля едно око, преди да започна другата книга. Но не можах да удържа, застанала на ръба(?) й и се търкулнах вътре.
Доста интересен мед-трилър, в сферата на генетиката. Със скрити ретровируси и всякакви подобни инетреснотийки!
Зариби ме!
ПП: Отркрих че Орсън С. Кард е практикуващ мормон!!!
Някой да има повече биографични данни, че не ми пасва много как мормон може да пише научна фантастика. В интерес на истината, тази дреболийка ме кара да го уважа повече, като писател.

Доста интересен мед-трилър, в сферата на генетиката. Със скрити ретровируси и всякакви подобни инетреснотийки!
Зариби ме!

ПП: Отркрих че Орсън С. Кард е практикуващ мормон!!!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
- BaYa
- Forsaken
Извинения за двойното постване!
Вчера свърших Радиото... и много ми хареса. И също съм почти към края на 2ª книга от Сагата на Е. и е също толкова прекрасна колкото и първата.
ПП: Така на бързо изгълтвам само книги които ми харесват много. Но освен това, не знам какво повече да кажа понеже е, най-вече, въпрос на личен вкус. А и не си падам чак по литературни, обширни коментари. Но много "остро" препоръчвам първата книга!!
Вчера свърших Радиото... и много ми хареса. И също съм почти към края на 2ª книга от Сагата на Е. и е също толкова прекрасна колкото и първата.
ПП: Така на бързо изгълтвам само книги които ми харесват много. Но освен това, не знам какво повече да кажа понеже е, най-вече, въпрос на личен вкус. А и не си падам чак по литературни, обширни коментари. Но много "остро" препоръчвам първата книга!!

Luxury is a matter of having options!!!
Отвориха тъкмо новата голяма русенска книжарничка, където си намерих и купих доста книжки от ИСФ, които отдавна искам, но не намирам. "Диамантената Ера" чета сега, а след това ще дойде реда на "Многоръкия бог на Далайна". Ще съм благодарен ако някой сподели мнение за творчеството на Майкъл Маршал Смит, защото доста ми го похвалиха, но винаги е хубаво да се чуе и второ мнение, а и фактът че името му не ми говори абсолютно нищо леко ме гложди.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
На мен книгите на Смит ми харесват много. Съжалявам само че на български съм намерил само три (от тях няма нито една слаба).Darkling wrote:Отвориха тъкмо новата голяма русенска книжарничка, където си намерих и купих доста книжки от ИСФ, които отдавна искам, но не намирам. "Диамантената Ера" чета сега, а след това ще дойде реда на "Многоръкия бог на Далайна". Ще съм благодарен ако някой сподели мнение за творчеството на Майкъл Маршал Смит, защото доста ми го похвалиха, но винаги е хубаво да се чуе и второ мнение, а и фактът че името му не ми говори абсолютно нищо леко ме гложди.

Пипнах новичката на Пратчет - MAKING MONEY. Ру-ли-ра!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Гледам за Ремарк сте си говорили - много го обичам. И определено препоръчвам Черният Обелиск. Според мен тя му е най-добрата - черен хумор, много цинизъм и жестока любовна история.
От тези, които не сте споменали, мога да препоръчам Искрица живот и Триумфалната арка. Искрицата я четох последна и бая ме впечатли. Трябва да седна да ги препрочета тия книги. Нали съм плиткопаметна - всичко съм забравила, а Ремарк специално искам да си го спомням
Иначе, върнах се към Малазан-а със страшна сила и вече наближавам края на томчето. Ериксън събра героите на едно място и взе да става все по-динамично и интересно. Съсредоточавам се по-лесно - може би му свикнах с логореята
От тези, които не сте споменали, мога да препоръчам Искрица живот и Триумфалната арка. Искрицата я четох последна и бая ме впечатли. Трябва да седна да ги препрочета тия книги. Нали съм плиткопаметна - всичко съм забравила, а Ремарк специално искам да си го спомням

Иначе, върнах се към Малазан-а със страшна сила и вече наближавам края на томчето. Ериксън събра героите на едно място и взе да става все по-динамично и интересно. Съсредоточавам се по-лесно - може би му свикнах с логореята

- Interpreter
- Forsaken
- Moridin
- Global Moderator
На Хесе бях захванал Степния Вълк - много ми харесваше, импонираше ми жестоко в тоя момент...
.... и просто не мога да си обясня защо тогава така и не я завърших
Иначе сега минах на седмия Потър, че ми писна всички да знаят повече от мен
Доволно ме радва за момента, изобщо не ми е развлачен и почти ми мина идеята да си взема в някакъв момент бокссет, ако не беше толкова скъп...
.... и просто не мога да си обясня защо тогава така и не я завърших

Иначе сега минах на седмия Потър, че ми писна всички да знаят повече от мен

Last edited by Moridin on Fri Oct 12, 2007 10:33 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.