Death Note
Mangata ne sum q 4el vupreki 4e imam do 55-a glava. Seriala e ubiec, ot mnogo vreme ne me e kefil serial tolkova. A az si padam po action animeta po princip. Be Light me kefi pove4e ot L ina4e 

Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me
Me
Мда, мнооого грубо беше, няма и половината сериал излязъл и пляснаха лиценз. Добре, че има групи, които мислят и за нас, които просто няма как някога да си купим сериала
Така де, днес гледахме на едната група, която почна да събва и не е зле. Да не говорим, че можахме само на лаптопа да гледаме епизода, щото беше с намсиква резолюция. Ама красотааа... Не мога да спра да гледам точно сега, все по-интересно става 

- Borizmeiko
- Misting
Особенно за ДН, все ще се намерят групи да събват, но качеството надали ще е толкова добро, а пък кога ще излизат новите епизоди не се знае. Както и да е наточил съм сега 13 епизод на Аниманда и ще видим как ще го докарат.....
ЕДИТ: Абе докарали са го. Изгледах 13 и не си спомням някакви фрапиращи грешки. Освен това обясниха и
ЕДИТ: Абе докарали са го. Изгледах 13 и не си спомням някакви фрапиращи грешки. Освен това обясниха и
- Spoiler: show
Качих ТУК излезлите епизоди от Animanda, щото Live-Evil дропиха проекта и ако има други, които като мен са се минали да свалят само тях, да започнат начисто 

And you can't dance with a devil on your back...
Абе не особено, то са няколко серии и там.Кикаха wrote:За анимето ясно,а филма хареса ли ви?
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Което ще рече, че японците са ...хм, няма да ги обиждам, обаче нали знаете, че за тях е много много важно да се котират зад граница (да се разбира САЩ), затова е цялата дандания ...бтв, името му така беше писано и в How to Read vol.13, което уж е официален документ
Все едно, аз си го харесвам и като Лайт, защото е адски провокативно и има доста скрит смисъл в него, доста ^^
PP: Даже се чудя, като толкова искат да ги "поамериканчват" имената, как не кръстиха Рюук, Люк примерно
(не примерно, ами то точно така си и звучи
)

Все едно, аз си го харесвам и като Лайт, защото е адски провокативно и има доста скрит смисъл в него, доста ^^
PP: Даже се чудя, като толкова искат да ги "поамериканчват" имената, как не кръстиха Рюук, Люк примерно

За кви фенове става дума тука, въпросът е как се произнася иметоRoland wrote:Хехе, в 14-ти епизод (или 13-ти? не ги следя) най-сетне са заклали всички фенове на "Райто" с едно много ясно написано на латиница "Light"

Иначе Аниманда биват, харесаха ми.. само не разбирам що вечно така правят с оупънинга, че да не може да се разчетат думите на песента овреме

shadow dance nikoga ne luje
Не ги знам последните две имена, но за Алукард - да, понякога го лигавя, но просто ако го произнасям по японския начин, се губи играта в името. Пък ако името безумно много ме затруднява в изговарянето - естествено, нема да се кълча.
Но виж, в някои имена си има страхотен чар да ги произнасяш по японскому
като с Десу Ноото примерите ;р Райто продължавам да го възприемам като смисъл на Лайт, но по-добре ми звучи иначе.. а и в крайна сметка, ако наистина имаше такъв персонаж, щеше да се обърне на Райтооо-сан, а не на Лайт-сан 
Но виж, в някои имена си има страхотен чар да ги произнасяш по японскому

Както и да е, тук цари демокрация - свобода на словото и печата ;р да кажем съм на принципа да си избирам кои имена да произнасям така и кои - онака. Изобщо то всичко зависи от това какви са субтитрите, как си свикнал.. както и от това дали възприемаш името визуално или слухово. За собствения си ник - Килуа, явно съм била на визуалната вълна, но пък като го изговарям, гледам да замазвам л-то..
Се тая, вече свикнах и да съм Мирера, така че сигурно ще да е професионално изкривяване

PS heh, начи тоя от Гънгрейв сигурно ще да е Барадо Баадо Рий..