Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Sep 16, 2008 3:19 pm

Филмът наистина е покъртителен, но по своему сладък :mrgreen:

диалозите който ги е писал трябва или много да се е старал или да е терминално тъп принципно
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 16, 2008 3:32 pm

12:10 всъщност.
And you can't dance with a devil on your back...

alex_sultanov

Post by alex_sultanov » Tue Sep 16, 2008 3:43 pm

Верно бе. :oops: Все пак не е ЧАК толкоз кратък.

Тъп съм като SW сценарист. :)

А, да си питам, има ли КЪВТО и да е смисъл от голям екран или си е баш тв анимацийка и "зрелището" е на съответното ниво?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 16, 2008 4:00 pm

Ми на дигиталка за теб по-скоро ще има, да. За мен няма.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Tue Sep 16, 2008 4:28 pm

Roland wrote:Изгледах Star Waras: The Clone Wars току що на дигиталка. Ако се изключат общо 4 минути брутални космически сцени/битки, филмът е спъващо тъп и инфантилен, с най-вбесяващите герои евър и по-малоумни диалози от тия на Бол... Повече - в ревюто ми в новия брой...
Аре ве малкото Джабче беше много яко!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Sep 16, 2008 4:32 pm

Мога ли скромно да предположа, че едно малко Джабче филм не прави...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Sep 16, 2008 4:42 pm

Нито прави, нито беше яко...
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 16, 2008 4:50 pm

Е не, супер сладко беше :) Но не прави, да...

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Tue Sep 16, 2008 10:47 pm

Току-що изгледах The Dark Crystal на Jim Henson и Frank Oz. Много сладурско филмче. Съжалявам, че го гледах чак сега. Отдавна исках да видя нещо различно от 3D мейнстрийма. Не ме разбирайте погрешно - аз съм голям почитател на 3D и CG като цяло, но намирам нещо много очарователно в куклите, раздвижени от хора.
Освен това много се кефя на различните стилове в анимацията - The Corpse Bride на Tim Burton (stop-motion), Renaissance - B/W motion capture 3D, Scanner Darkly - rotoscope ...
Говорейки за кукли и компютърна анимция, дали съществува някаква технология за раздвижване на 3D модели по метода на марионетките - от актьор с помощта на "стандартен" контролер, вместо аниматор и цифрови манупулатори в съответната програма?
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Tue Sep 16, 2008 11:19 pm

"The passenger" на Антониони. Оказа се много по-гледаем и приятен от "Blowup", който едвам изтърпях до края. Темата за смяната на личността много ме заинтригува и се зарадвах, че е развита правилно. Финалът беше просто .. :neutral:

"Sleepers" на Бари Левинсън. Дразнеща драмичка, която като атмосфера и заряд силно ми напомни на "То". Кевин Бейкън е нечовешки гаден просто.

"Blood simple", "The hudsucker proxy" и "The Man Who Wasn't There". Всичките еднакво приятни. Третият сякаш ми хареса най-много. Със сигурност мога да кажа, че това е най-красивият филм, който съм гледал.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Sep 17, 2008 2:05 pm

Опитах се да изгледам Wall-E тази сутрин...
Не го изтърпях... Сигурно съм някъв психопат, но тия роботски истории, които би трябвало да са адски умилителни ултра ме дразнят. Направо ми иде да можех да го напипам тоя робот и да му рендосам канчето с чук например...
Истината е тъжна- аз мразя пиксар :roll:
Пък и Дисни мразя...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 17, 2008 2:07 pm

Още един луд с номера си. Че и на скрийнър. Бтв, има си тема за Уоли, ползвай я.

Пък и за чий се пънеш да зяпаш Дисни, като не го харесваш? :neutral:

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Wed Sep 17, 2008 3:08 pm

gal.eon wrote:Току-що изгледах The Dark Crystal на Jim Henson и Frank Oz. Много сладурско филмче. Съжалявам, че го гледах чак сега. Отдавна исках да видя нещо различно от 3D мейнстрийма. Не ме разбирайте погрешно - аз съм голям почитател на 3D и CG като цяло, но намирам нещо много очарователно в куклите, раздвижени от хора.
Освен това много се кефя на различните стилове в анимацията - The Corpse Bride на Tim Burton (stop-motion), Renaissance - B/W motion capture 3D, Scanner Darkly - rotoscope ...
Говорейки за кукли и компютърна анимция, дали съществува някаква технология за раздвижване на 3D модели по метода на марионетките - от актьор с помощта на "стандартен" контролер, вместо аниматор и цифрови манупулатори в съответната програма?
ако харесваш лабиринт и дарк кристал, може да пробваш сериала the storyteller.
и да не забравяме дефинитивния стоп-моушън - сериите за чебурашка. :)

контролер за движение на 3д кукла е ненужна екстравагантност. а и никой от "стандартните" контролери не предоставя достатъчно контрол, просто щото не достигат контролни параметри за всички нужни стави (камо ли мускули) - дори да се вземат под внимание само сгъвките на ръцете и краката + главата. за сметка на туй, понякога се ползва "контролер" за камера (примерно в ЛотР) - контролерът може да има формата и на истинска камера, което е особено удобно за хора свикнали да работят с такава.

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Wed Sep 17, 2008 4:58 pm

Разбира се, че контролер за раздвижване на 3d модел - такъв, какъвто си го представям - е ненужна екстравагантност. Той не би дал реализма и производителността на моушън-кепчър технологията. Но от друга страна би позволил на актьори-кукловоди да раздвижат един модел по-лесно отколкото аниматори.
Просто ми хрумна и реших да го споделя :D
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Sep 17, 2008 5:08 pm

Roland wrote:Още един луд с номера си. Че и на скрийнър. Бтв, има си тема за Уоли, ползвай я.

Пък и за чий се пънеш да зяпаш Дисни, като не го харесваш? :neutral:
Ем... :roll:
Знам ли.. някаква мътна проява на мазохизъм, пък и след като всеки път като отида на кино ми игърмяват по един трейлър...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image