Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Feb 17, 2009 9:32 pm

Saiunkoku и ние го чакахме цялото това време и сега като го насъбрахме ще го изгледаме :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Feb 22, 2009 9:24 pm

Отдавна догледах Evangelion-a, но забравих да споделя мнението си, което, както очаквахте, биде напълно формулирано след цялостното изглеждане на всички серии.

Значи като цяло ми хареса, смятам, че беше страхотно измислено и превъзходно изпълнено...до последните две серии, които да, разбрах замисъла им, както и защо са такива, но смятам, че категорично не беше по вкуса ми като изживяване. Освен това, някак си прекалено твърдо отричам главния герой. :shrug: Има достатъчно добре направени неща, за да го считам за истински хубаво нещо, но просто не мога да кажа, че е "моето" нещо.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Untitled
Commoner

Post by Untitled » Thu Feb 26, 2009 5:09 pm

На средата на Mnemosyne съм и трябва да кажа, че съм във възторг. Досега не съм гледала аниме, което се води хорър, но това май ще ми стане любимо. Има си всичко-престрелки, садисти, секс, кървища (не като в Elfen Lied, тези си ги бива), а главната героиня Rin колкото и да я стелят не може да умре. Музиката е хубава, рок на opening-a и -ending-a, избива на джаз между боя...Анимацията не е толкова реалистична, колкото на Death Note или Witch hunter Robin, но е доста по-мрачна от тази на Bleach. E, вероятно ще си изкажа мнението след като изгледам всичките шест епизода, но дотук много ме кефи. Някой друг гледал ли я е?
''За мен това малко момченце, застанало пред бронзовия кораб на пустинята , постепенно започва да се превръща в символ на човека, изправен пред монголоидните очи на вечността. Зад тях, безнадевдна и безкрайна, се сивееше вълнообразната пустиня. Възможно е и ние с вас да сме там някъде!...Не настоявам!''

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Feb 26, 2009 5:29 pm

Аз съм го гледал, но честно казано освен секс, кървища и много любими сеюта друго нещо особено запомнящо се няма. Хич даже и не помня какво стана накрая.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Mar 03, 2009 1:12 am

Cowboy Bebop за n-ти път. Много, много добър.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Wed Mar 04, 2009 2:27 pm

Изведнъж ми се беше пригледало нещо произволно, онгоинг, и изгледах 18-те до този момент епизода от Tytania. Хич не обичам да развалят нещо, което има потенциал, но... това е то. Засега сюжета е стегнат и увлекателен, има интриги, има комични и по-драматични моменти, хубави персонажи, но реализацията е доста слаба. А за да бъдем по-точни - най-слабата, на която съм попадала. Анимацията е зле, музиката също (включая опънинга и ендинга - хм, опънинга леко ми бие на Британия тийм от Коуд Гиас), а от време на време тотално ме облещваха с очевидни режисьорски недомислици.
А можеше да излезе нещо читаво...

А сега се потапям в Hajime no Ippo. Да видим какво пък толкова му се кланяте ;) Не започва зле!
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Apr 03, 2009 6:31 pm

Подхванах ся ей тва http://en.wikipedia.org/wiki/Michiko_to_Hatchin изглежда доста приятно, ма съм в началото.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Apr 16, 2009 6:54 pm

Ебаси, нека изразя възмущението си.
Изгледах цялото ей това (103 еп.!!!)http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=6764, за да видя най-глупавия ендинг евър (който всъщност не е ендинг :? ). И то след малко рисърч се оказа, че мангата всъщност е онгоинг и евентуално по-натам ще има още сезони от него, като съберат материал за 50+ епизода. А идеята и героите много ме изкефиха, даже успяха да ме накарат да се насълзявам на тъжните моменти, което не се беше случвало на сериал от не знам кога :roll: Изтърпях даже и филърите и чиби ситуациите, а вервайте ми те са доста, и за какво - да се окаже, че трябва да чета мангата баси. Мрън, кога ще земат да правят анимета по приключили анимации само :evil:
Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 16, 2009 8:34 pm

Аз мангата я четох преди години (анимето още не беше и планувано даже), но по едно време спря да ми понася и я заебах кардинално.

Иначе, сега пак съм на вълна НхН. Гледам го за 3ти път, вече стигнах до първата ОВА и мисля, че Александър скоро ще се разведе с мен, щото му отказвам секс и съвместно гледане на разни сериали, за да точа лиги пред компа и да се хиля като някъф ритард.

Ок, как може Хисока и Килуа да са толкова яки? Не е честно, баси! Как е възможно някъв пълен урод, който май е хомо или бисексуален и почти със сигурност педофил, да ме докара в състояние на олигавен транс с две появи по хавлия и една по официален костюм??? При това дори на трето гледане като знам какво ще стане. А дори не съм стигнала до голата сцена в реката...
Сигурна съм, че на мъжете дето го гледат това, в тия моменти им се иска да обърнат резбата. Персонаж с толкова зловещ сексуален заряд в някво аниме уж за 12 годишни - ВТФ! :blush:

А Килуа... Искам го това хлапе. Искам да е мое. Искам още поне 4 такива. Двамата с Гон са толкова невероятно сладки. ОМГ, почти ме докарват до състоянието, в което съм като гледам бебета мечки.

Не е честно. :cry:

Някой тук знае ли кво става с мангата бтв? Мина ли убертъпия арк с мравките?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Apr 16, 2009 10:41 pm

herairness wrote:Ебаси, нека изразя възмущението си.
Изгледах цялото ей това (103 еп.!!!)http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=6764, за да видя най-глупавия ендинг евър (който всъщност не е ендинг :? ). И то след малко рисърч се оказа, че мангата всъщност е онгоинг и евентуално по-натам ще има още сезони от него, като съберат материал за 50+ епизода. А идеята и героите много ме изкефиха, даже успяха да ме накарат да се насълзявам на тъжните моменти, което не се беше случвало на сериал от не знам кога :roll: Изтърпях даже и филърите и чиби ситуациите, а вервайте ми те са доста, и за какво - да се окаже, че трябва да чета мангата баси. Мрън, кога ще земат да правят анимета по приключили анимации само :evil:
Ахаха, тотално ме отказа да сядам да го догледам значи, докато не излезе (ако излезе нещо повече) останалото :) Иначе ми беше доста интересно, ама понеже следим в нас по сто сериала едновременно, в един момент го оставихме да се трупа :roll:
По темата - зяпаме в момента One Piece филмите един по един и се попикаваме от смях, особено на едни кратки филмчета за бейзбол, футбол и танци падна голямо хилене :lol:

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Apr 16, 2009 11:11 pm

На 7-ми епизод на Fruits Basket съм. Не съм убедена, че ми харесва...дотук поне.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Apr 16, 2009 11:16 pm

Ах, това ми е едно от любимите анимета :D Кога ли ще седна да го изгледам пак :oops:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Apr 17, 2009 12:41 am

Vivian wrote:На 7-ми епизод на Fruits Basket съм. Не съм убедена, че ми харесва...дотук поне.
И на мен ми е едно от най-любимите ^^ :). То в мангата е силата, но екранизацията е добра, imo. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Apr 17, 2009 1:20 am

Готино е доста анимето, но ако Вивиян търси в него някакви проникновения, дето още не е виждала в "инсърт рандъм снобиш инглиш литръчър", няма да я огрее. :lol:

То си е готино с лежерността си, с хумора, донякъде със зодиакалната идея, но в никакъв случай не е някакъв колос на мисълта и оригиналността.

Персонажите са доста клиширани, драмата също, но някак кефят и аз ненам що.

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Apr 17, 2009 9:04 pm

Забравих да кажа, че с Александър хванахме да гледаме Мичико то Хачин и в началото много му се изкефихме, но после то просто спря и към средата го зарязахме. Мисля да го догледам някой ден, но нещо в момента не мога да се накарам.

Жалко за яката визия.

Oui. Je suis garbage.