Аз съм буквално без думи. Значи от това, което говориш, излиза, че метафората като такава не би могла да съществува, докато някой в действителност не я е нарекъл метафора. Както и простият факт, че тя се състои от tenor & vehicle не е правило...Amelia wrote:Баце, доживях да ме обидят на жена.![]()
![]()
Иначе ще се въртим в кръгче, докато не си изясним нещата, което ще отнеме време, щото аз говоря на патагонски, а ти - на таджикистански или докато на някоя от страните не й писне окончателно.
Науката не създава неща, а обяснява вече налични такива в природата, затова и правилата, формулирани в нея не са като в изкуството.
Примерно, гравитацията е съществувала и преди Нютон да я забележи и да формулира законите си.
В изкуството, щом нещо е правено по няколко различни начина в различни времеви епохи, значи нямаме абсолютно правило, а мода. Мода има и в науката бтв, но аз не говоря за нея. Говоря доколко е длъжно да се придържаме към едно правило, ако то не е "абсолютно" и доколко нарушаването му може да се счита за Зло във всеки един контекст. Бтв и на мен ми писна да се повтарям. Не знам дали е от твоите или моите полови характеристики обаче.
Иначе, обичам да споря, факт, но има хора, с които отказвам да го правя. Повярвайте ми, не искате да сте от тях.

Всъщност, аз от спора не съм уморена, честно казано..просто взе да става много еднотипно някак.
Пък за сюжетите, че са само определен брой в комерсиалното кино да не отпочваме темата. (внушенията също са, бтв)