Жената - главен герой

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Dec 19, 2011 9:45 pm

Не, около нас има Гризли повече...
Ма дивеч за отстрелване има - кози планински поне 3 вида, лосове и прочее едри рогати твари, зайци, пилци, реднеци...
Може дори да не стигнем до бизоните и мечките...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Dec 19, 2011 9:48 pm

Реднеци не ти позволявам да ловиш. Не са екологично чисти и не са биореднеци.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Mon Dec 19, 2011 9:52 pm

Roland wrote:Еми не, щото ти разясни кой кого как третирал, но мен ми е любопитно как възприемаш женските образи, описвани от мъж-гей примерно.

Изобщо, нещо си ми неясен пак...
А-а-а-а, ще трябва да си попреговоря малко материала. :lol:
Но отсега да ти кажа, че никога не съм възприемал автора първо от гледна точка на сексуалните му наклонности. :lol:
Единственият ярък такъв персонаж, за който сега се сещам е Сибила от "Портретът на Дориан Грей". Определено е женски, много добре развит.

Амелио, ей за това съм изгонил три българки и ходих да се женя през девет земи в десета. Може и да има свободни или не съвсем обвързани незаразени с мъжество жени у нас, но щеше ли да ми стигне животът да ги издирвам?
Last edited by Zeiss_optik on Mon Dec 19, 2011 9:58 pm, edited 2 times in total.
Hemos pasado!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Dec 19, 2011 9:54 pm

@Морви: Е, аз само тея дето са тичали на свобода по прерията ще отстрелвам...

цайсе, то е ясно, че ти хванеш ли се с българка, ще бъдеш атомизиран за отрицателно време, та затва си се взел с мюсюлманката, дето са я възпитали копче да не ти каже. Слава богу, повечето български мъже все пак искат човешко същество до себе си, а не кухненски робот с яйчници.
Last edited by Amelia on Mon Dec 19, 2011 10:02 pm, edited 1 time in total.

Oui. Je suis garbage.

bsb
Paragon

Post by bsb » Mon Dec 19, 2011 10:00 pm

Сега се върнах на първата страницата на темата и погледнах едно-две мнения. Споменава се Лоис Макмастър Бюджолд. Което ми напомни как вчера-онзи ден се бях сетил за Honor Harrington ( http://en.wikipedia.org/wiki/Honor_Harrington ). Въобще ми беше направило впечатление как този автор ( http://en.wikipedia.org/wiki/David_Weber ) не се притеснява редовно да поставя жени на ръководни или важни постове, поне в малкото му книги, които съм чел. А всички те бяха военна фантастика, т.е. в никакъв случай не са ориентирани основно към женска аудитория.

Нали имаше един списък със сюжети (ето го - http://en.wikipedia.org/wiki/Aarne%E2%8 ... ion_system - но никога не съм се опитвал да го намеря и поне разгледам)? Би било любопитно да се види в каква част от тях половете на главните герои биха могли да се разменят.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Dec 19, 2011 10:03 pm

Мдам, Стек от свободни реднеци... :mrgreen: Амелио трябва да ти намалят дииптроута, че съвсем си се разглезила... ареее убивайте спама.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Mon Dec 19, 2011 10:37 pm

Amelia wrote: цайсе, то е ясно, че ти хванеш ли се с българка, ще бъдеш атомизиран за отрицателно време, та затва си се взел с мюсюлманката, дето са я възпитали копче да не ти каже.
Разгеле, Амелио - поне една женска черта видях в теб: фантазираш и си вярваш! :) Всъщност и другите избягваха копче да ми казват. Само че хем искаха да си ме имат като свой, личен мъж - хем те самите да са абсолютно суверенни. Ми... гледах, преценявах - накрая теглих извода, че суверенитетът им е по-важен и... им го дадох. И на трите им понесе зле в началото и идваха да ми реват да почваме пак.
Дано да не ти се случва, че сигурно никак не е много приятно.
Hemos pasado!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Dec 19, 2011 10:44 pm

Aaaaa, ПОНЕ едно женско качество си видял в мен викаш... Как мислиш, аз дали съм еманация на мъжки персонаж така като гледаш? :lol:

Иначе, леле не знам верно как са оцелели ония трите без велик мъжкар като теб... Кво, не можеха да намерят пътя към хладилника сами? После кой си фантазира и си вярва... :lol:

Бтв, престани да правиш паралели с теб и мъжа ми и с мен и жена ти, че ми призлява. Ти не разбра ли, че ние сме в различен времепространствен континиум от вашия? Някъде около 6 века пред вас и доста по на Запад...

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Dec 19, 2011 10:46 pm

Добре де, как го разбираш този сувернитет и това да си техен личен мъж?
В смисъл, искали са те да си хойкат по мъже, пък ти да не поглеждаш друга жена или какво?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Mon Dec 19, 2011 10:53 pm

Morwen wrote:Добре де, как го разбираш този сувернитет и това да си техен личен мъж?
В смисъл, искали са те да си хойкат по мъже, пък ти да не поглеждаш друга жена или какво?
Едната - да. Но ако наистина държиш да го знаеш, само ми драсни едно "да" лични - ще ти пиша.
Че не искам да развихрям въображението на Амелия. :)
Hemos pasado!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Dec 20, 2011 3:30 am

Ех, иска ми се и аз да бях толкова желан...
And you can't dance with a devil on your back...

Томек
Scholar

Post by Томек » Tue Dec 20, 2011 9:33 am

Никакъв шанс нямаш, Прероденият дракон е един!
Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем, ни в ясно време, ни в буря. Идем да убиваме под слънце и луна. Какво зората?

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Tue Dec 20, 2011 9:33 am

А, Ницше дава някои добри идеи в тази насока.:lol:
Фройд му приглася.
Hemos pasado!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Dec 20, 2011 12:18 pm

Бахти дори не мога да разбера от къде да я сплитна тази тема да остане нещо смислено.

рофл рофл
http://www.webcafe.bg/id_490345333_Snejanke_mahni_se
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Tue Dec 20, 2011 5:17 pm

Вече и аз не мога. :lol:
Hemos pasado!