Battlestar Galactica - The Official Topic (SPOILERS)

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Lazy
E'lir

Post by Lazy » Tue Jun 17, 2008 9:53 am

zhivik wrote:Който още не е гледал 10-ти епизод (последния от първата половина на сезона) да не чете надолу.

Явно се очертава леко по-клишираната версия за историята на вселената на Battlestar Galactica. В един момент изглежда почти сме се унищожили по един или друг начин (гайгеровия брояч намеква за ядрена война), след което оцелелите са тръгнали да търсят нов дом, стигнали са до Кобол, след което по някаква причина (надявам се да се изясни), са напуснали и тази планета и са основали дванайсетте колонии. И други варианти са възможни, разбира се, и аз се надявам да са измислили нещо по-оригинално. Все пак ми е леко разочароващо след всичко, което преживяха дотук, пак да се налага да се сблъскват с гадости, ама явно продуцентите са решили да прокарват и пацифистко/екологично послание.

Единстевеното тъпо нещо е, че ще разберем какво се случва чак в началото на следващата година ...
И аз това се чудех - кога се развива действието в сериала спрямо нашето време? Твоята версия като че ли леко противоречи на фактите. Ако нещо бъркам, някой да ме поправи, обаче, доколкото си спомням от сериала, всичките 13 колонии произхождат от Кобол - това е родната им планета, оттам са тръгнали към останалите планети, включително и към Земята. Преди 2500-3000 години. А сега Земята е изпелена и радиоактивна. И почти не виждам теория, която да обясни как е възможно това. (Все пак нашата раса съществува в този си вид от 60 000 години, дори и да пренебрегнем милионите години еволюция преди това. Значи няма как да сме заселени от Кобол, освен в далечното минало, но тогава как да си обясним радиоктивната пустиня 3000 г. след заселването?).

Е, възможно е и обратното - да сме заселили Кобол от Земята, но в такъв случай след това трябва да сме го забравили (доколкото си спомням, в сериала изрично се казваше, че родната планета е Кобол. В подкрепа на тази версия са дверногръцките богове - в нашето бъдеще те ще са полузабравени, по-вероятно да са донесени отнякъде в далечното ни минало).

Някой да има идеи по въпроса?

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Jun 17, 2008 12:16 pm

Един-единствен коментар - това, че историята (и по-скоро митологията) на дванадесетте колонии гласи, че човечеството първоначално е възникнало на Кобол, и че Земята е отделна колония, основана по-късно, не означава че непременно е истина. Може би точно до този извод ще стигнат накрая, всъщност това се връзва с онези предсказания, че всичко се е случвало преди, и всичко ще се случи отново, т.е. не за първи път хората по някакъв начин се замесват в ядрена война.

Но ще видим догодина, дано да са измислили подобаващ завършек.
This signature is not yet rated

Lazy
E'lir

Post by Lazy » Tue Jun 17, 2008 12:40 pm

zhivik wrote:Един-единствен коментар - това, че историята (и по-скоро митологията) на дванадесетте колонии гласи, че човечеството първоначално е възникнало на Кобол, и че Земята е отделна колония, основана по-късно, не означава че непременно е истина. Може би точно до този извод ще стигнат накрая, всъщност това се връзва с онези предсказания, че всичко се е случвало преди, и всичко ще се случи отново, т.е. не за първи път хората по някакъв начин се замесват в ядрена война.

Но ще видим догодина, дано да са измислили подобаващ завършек.
Както казах - да, и това е една възможност. Но в такъв случай остава въпросът с древногръцките богове... Много трудно ще е да се намери правдоподобно обяснение на това как сме тръгнали към звездите с тези богове...
Е, ще чакаме да видим какво са измислили, няма как...

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat Jan 17, 2009 10:39 pm

WTF
Spoiler: show
Елън Тай е последния Циклон бахти рандом-а
дет вкараха сценаристите!!!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Surfer
Scholar

Post by Surfer » Wed Jan 21, 2009 12:27 pm

дразнят ме някакви похвати с пътуване във времето, нарушава се причинно следвената връзка мааму, няма ли фантастичен сериал без пътуване във времето? като се почне от стар трек ,вавилон 5, до хироус, 4400,старгейт,терминатор имат.сега и тука
Не сме Декарти, Нютони не сме,
за нас науката е тъмен лес
от чудеса.
А сме нормални астрономи - да!
Ловим звезди по тъмни небеса...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jan 21, 2009 10:47 pm

Surfer wrote:
дразнят ме някакви похвати с пътуване във времето, нарушава се причинно следвената връзка мааму, няма ли фантастичен сериал без пътуване във времето? като се почне от стар трек ,вавилон 5, до хироус, 4400,старгейт,терминатор имат.сега и тука
Ако е добре направено, не виждам какъв е проблемът. Все пак за фантастични сериали говорим.

Изгледах първите осем епизода от 4-и сезон. Отначало ми беше леко разводнено, а и религиозно-мистичният крап на моменти ми идваше в повече. Обаче от седми епизод нещата отново станаха интензивни. Засега съм доволен от последния сезон. Дано си запазя доброто впечатление.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Wed Jan 21, 2009 11:20 pm

Surfer wrote:
ВТФ има
пътуване във времето или тва са някви нови спойлери
??
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'

Surfer
Scholar

Post by Surfer » Thu Jan 22, 2009 12:58 am

Може би спойлер
passer by да за фантастични сериали си говорим ама, мен би ме поблазнило ако обясняваха какво ще стане ако се върна назад във времето и се застрелям.А не сценарии от типа това го правим така, щото иначе няма как какво да обясним цялата глупост която излезе до сега. Ако можеше да се пътува във времето нямаше ли скайнет да изпрати терминатора да убие дядото на Джон Конър.Може би проблема е в мен и в неразбирателсвото ми с времевите парадокси.

Gunslinger в последният епизод Старбък намира изтребиля с който летя в небюлата разбит на земята с нейното тяло вътре, (това се разбира по пръстена на верижката) освен пътуване във времето аз не виждам какво друго предвиждат сценаристите.
от чудеса.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Thu Jan 22, 2009 8:52 am

Surfer wrote:
Gunslinger в последният епизод Старбък намира изтребиля с който летя в небюлата разбит на земята с нейното тяло вътре, (това се разбира по пръстена на верижката) освен пътуване във времето аз не виждам какво друго предвиждат сценаристите.
Винаги има клонинги и циклоно подобни създания!И зли сестри близначки от алтернативни светове!

Surfer
Scholar

Post by Surfer » Thu Jan 22, 2009 12:10 pm

e е да аз рабирам че може да е клонинг, ама трябва ли да и клонират и пръстена с верижката? за паралелен свят не съм се замислял-може
от чудеса.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jan 22, 2009 1:19 pm

Мен цялата тъпа история с клонингите започна малко да ме отблъсква...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jan 22, 2009 1:29 pm

Току-що гледах епизод 410.
Последната минута-две бяха страхотни. Израженията на лицата, постепенното преминаване в общ план, музиката. Чудесен финал на полусезона.

Я сега да видя и 411. Впрочем, казаното в спойлърите не ме смущава. Засега обясненията за ставащото в сериала са ми поне приемливи - е, някои повече от други (религиозно-мистичните моменти все още са ми малко bleh). За по-техническата част - все пак говорим за технологично високоразвит свят, така че бих приел доста варианти.

EДИТ: Видях и 411. Като някои други епизоди - пълнежни дрънканици тук-там, интересни моменти и яка последна минута, която просто ме кара да чакам с нетърпение следващите епизоди. Бива си ги сценаристите.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jan 24, 2009 9:16 pm

Гледах епизод 4х12. Един от най-добрите от сезона до момента. Може би защото е писан и режисиран от Роналд Д. Мур.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jan 31, 2009 11:50 pm

Гледах епизод 4х13.

Задействаните в миналия епизод събития се развихрят със страшна сила.

Най-добрият епизод в сезона до момента и най-добрият завършек на епизод в целия сериал.

Сцената с Кара и морските пехотинци беше уникална. "Follow me. Please". И усмивката й... Жестоко.

Не знам как ще издържа цяла седмица до следващия. Но определено съм все по-оптимист, че този сериал ще приключи качествено.
The Best of Mozart

santana
Smallfolk

Post by santana » Sun Feb 01, 2009 2:26 am

Това ми е любимия сериал. Направо ни разкатаха с паузата от горе-долу година между 410 и 411. Но доживяхме :D .
411 беше уникална, като изключим разговора м/у адмирала и Тай. За Кара според мен тези, които стоят зад колисите (Операта, последните пет, господ и т.н) те са я копирали, за някак ви си техни нужди. Все пак тя ги заведе на Земята с помоща на новичкия си вайпър.
Също така 411 ме обърка още повече за крайния завършек на сериала, а остават само 5-6 серии до края, поне сценаристите обещават, че ще отговорят на що годе всички въпроси.
Само дано накрая да не се окаже някаква голяма постановка тип Биг Брадър...
Дано следващата серия да измислят някаква хубава развръзка, че останахме без 3/4 от главните герои :lol: .
Image
Всичко, което има начало, има и край