Емо не е от IT - отдела. Той е от моя отдел, дето е няква хипергига комбинация, наречена справочнобиблиографскирегионалнаисторияиинформационенцентър. Основната му фукнция е да се прави на шеф, да търси кусури на хората, да краде картинки от нета, с които да прави календарчета, да муфти цигари от хората* и да чака шефката да го напои и нахрани.
А тази, колкото и да се опитвам да освободя съзнанието си, наистина не мога. Няма такъв човек. Искам да се изповядвам, че аз може би дотук съм почти единствения човек (без тоз Емо, само дето мен не ме пои и не ме храни), с който не се държи _чак_толкова_лошо_. При все това благодарение на нея една колежка се разболя от пневмония (дълго е за обясняване), редовно разреваваше момичето, дето работеше при нея и въобще. А в момента наистина, ама съвсем наистина не мога да се разбера. Провеждам си in-depth-scan, за да открия причината, поради която се чувствам гузна. Защо съм гузна? Ако не бяхме питали никого и се бяхме разбрали с колежката коя да бъде втора смяна, съществуваше реалната възможност да ни посерат, че сме решили самосиндикално толкова важен въпрос, без да се допитаме. Ако я бяхме питали (сиреч се бяхме набутали и бяхме й звъннали), щеше да ни изнесе нечленоразделна, но затова пък излишно дълга реч на тема кви сме тъпи, та не мож се опрай сами и да питаме Радка. Кат питахме Радка, се оказа, че не бивало така и защо сме я питали, ами не сме й звъннали...
Е аз къде съм виновна? Може би съм виновна в това, че необмислено се подведох и отговорих на някаква провокация, заявявайки, че държанието й снощи беше извън орбита. Ми извинявай, това е петдесетгодишна пъстърма! Що за поведение да загърбва колегите си и да прави нелепи демонстрации, дето дори дечицата в яслите знаят, че са неприлични?! Ма то на човек му писва... Ако само си седя и никога не реагирам, какво ще постигна? Ще стане ясно, че всеки може да ми сяда на главата и да ме гласи как си иска. Не е ли тъй?! Какво ужасно има в това, да идеш да питаш шефката на отдела, с който работим в комбина, дали има някаква договорка някоя от тях да поеме втората смяна?! Ей на, пример: отивам на работа в понеделник, едната от същия тоз отдел ми седи на мястото долу. Шефките били решили още миналата седмица, че през цялата нова седмица ще работя горе. Някой да ми каже? Не. Оказах се последния човек в схемата, който знае къде ще работи цяла седмица... Не е ли логично в тоя случай да си помисля, че има и някаква договорка, след като Мамин Златен™ го няма да си поеме смяната, някоя от тез да го замести?
Аз наистина ужасно съжалявам, че не съм в състояние да предам случилото се в ясен вид, но наистина не мога. Аз го питам закво просто не е казала кой къде да замести при отсъствието на половината й отдел, то почва да ме пита къде съм била в понеделник след работното си време и що тогава не съм била на работа!!! Къв понеделник?! За кво да съм на работа след края на работното си време?! Ние те питаме за вторник, не за понеделник! После почва да говори, че ние сме знаели за тая й командировка още от преди примерно намсиколко време... Е и?! Хора, заклевам се, няма такова нещо! А! Ами кат се изцепи, че само заради нас си била тръгнала от караокето още в единайсе и половина?! Че да беше казала ние да се махнем, та да не й замърсяваме въздуха, де да знам!
Хора, реве ми се. Честно. Искам да съм непукист. Искам да съм перде. Не искам да се чувствам виновна за някви неща, за които, не знам как да се закълна, не съм виновна! Как се става непукист бе? Искам да съм перде. Не мога, товаря се. Най се вбесявам от хорската простотия, която в конкретния случай е във вид на смахната кукувица с черно под ноктите, олющен лак, несресана коса и гурели в очите (сериозно говоря). Макар че снощи се беше направила прическа и си беше измила лицето, трябва да призная... ИСКАМ ДА СЪМ ПЕРДЕ БЕ!!!!!!! ЧЕСТНО!!!!!!
------------------
*Заради него колегите се приучиха като излизат да пушат, да си вземат само по една цигара у джоба, за да намират извинение, че не могат да го почерпят. В резултат той разви нова стратегия. Известно време преди времето за пушене влиза в кабинетите на тези, дето знае, че ще пушат, и ги муфти за цигари на място.