Rashugun
последния пост е отпреди 7 години
И няма нищо общо с Акира

.
Сюжетът - бая сложен и многопластов е...ако му обърнеш истинско внимание (да на говорим за мангата, от която анимето е кратка извадка)...огромно количество герои, всеки със своята beck-story...терористи, delinquent-и, корумпирани политици, хора с трудно контролируеми psy способности, фашисти, религиозни екстремисти и пр. и пр.
За дизайна и анимациите - да страшно old school са (мен си ме кефят, защото имам голяма слабост по ретро арт)...ама то и самото аниме си е бая дърто.
Това трябва да се има в предвид при гледане.
Заглавието е бая ground breaking...но за времето си...малко не е справедливо да го мериш със съвременни аршини.
Ако вземеш и извадиш оригиналните идеи, както и да игнорираш овехтелите неща, ще видиш че Акира е фрашкано с толкова креативна енергия, колкото не може да откриеш в никое съвременно аниме.
Един технически въпрос.
С какво качество го гледаш? Подобно на The Castle of Cagliostro (и може би The Wings of Honneamise) - красотата на цветовите палитри и детайлите от beckground-а няма да си проличат освен ако не го гледаш на 1080p или поне 720p.
Това се филми предвидени за голям екран и разни дърти DivX-ки от VHS, лазерен диск или DVD може тотално да ти провалят впечатлението.