11-ти септември

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Sep 11, 2006 4:34 pm

Май не се изразих ясно - виж сега не оправдавам акта, но не го и осъждам. Истината е, че човешкия живот си е човешки живот. Ако всеки ден на света умират по 30000 деца от глад и болести и още сигурно 100000 души от всякакви индустриални натравяния, с извинение защо да ме ебе за някакви си 3000 американци преди 5 години. Или е престъпление да се родиш беден, черен и гъза на шибания свят? Точно това неценене на чуждия живот ме отвращва много. Както казах - след като толкова много се пише за трите хиляди ИСКАМ 100 ПЪТИ ПОВЕЧЕ МЕДИЙНО ПОКРИТИЕ за тристате хиляди които загинаха в Ирак в най-големия терористичен акт в последните 10 години. Докато го няма това всякакво скърбене за жертвите е безсмислено. А понятието невинен не мисля, че може да се отнася за който и да е член на индустриалната цивилизация - не я отричам - направила е много за човечеството, но не се опитвам да се оневиня в груповото унищожение на планетата в което учавствам. Както и, че не правя достатъчно за онези 3.5 милиарда хора които живеят под границата на бедността. И ако някой от тях ми поднесе след години сметката за това, че аз съм изхвърлял леко засъхнал хляб - докато на него детето му е умряло от глад, под формата на 5 кила тротил и шрапнели - е ще си я платя с достойнство.

И не истината е, че за третия свят трябва да направим само няколко неща:
1 етап: Да им помогнем - което значи библиотеки, презервативи и намаляване на защитните мита.
2 етап: Самоконтрол на популацията
3 етап: Да ги признаем за равни.
А не - да ги сържим бедни защото иначе могат да спрат да изнасят природните си ресурси за да купят някакви огризки:(
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

CruelGoblin
E'lir

Post by CruelGoblin » Mon Sep 11, 2006 6:22 pm

Мамицата му! И с живчик съм съгласен и донякъде с дракона. Май не съм достатъчно компетентен по въпроса.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 11, 2006 7:05 pm

Даниеле, логиката ти е толкова изкривена, че няма накъде. Да, избиването на колкото искаш стотици хиляди хора в третия свят е факт. за тях ми е също толкова жал, колкото и за онези 3000. САМО ЧЕ онези измират в ОГРОМНА степен не заради американците и далеч не само американците са виновни за мизерното им съществуване. И дори в случая, когато те са виновни, става дума за доста по-висш ешалон от обикновения данъкоплатец в Ню Йорк. И, както вече казах, никъде, НИКЪДЕ, дори сред стотиците ти хиляди от третия свят, досега не е имало такова целенасочено избиване на толкова много невинни накуп. Съжалявам, ако предпочитам да бъда на първо място човек и чак на второ американофоб, но за мен 11-ти септември е и колосална трагедия (най-вече заради концентрацията си - в едно събитие, станало за по-малко от няколко часа), и символ. Това, че Буш и военната върхушка в Америка извращават този символ, няма НИКАКВО отношение със самия него.
And you can't dance with a devil on your back...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Sep 11, 2006 7:07 pm

Ако мога да запитам, символ на какво?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 11, 2006 7:08 pm

На самоцелното зверство, което един примитивен мозък може да причини на невинни хора от чиста злоба в мирно време. Американците го дъбнаха "световния тероризъм". Ако искаш, сложи му друг етикет.
And you can't dance with a devil on your back...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Sep 11, 2006 7:45 pm

Рол - едно малко въпросче. Ирак не беше ли най-големия терористичен акт на нашето време? Защо всяка година не отбелязваме с всесветовна скръб избитите десетки хиляди цивилни там. Те малко по-низши ли са от редовите нюйоркси данъкоплатци които носят дрехи и обувки произведени в някой sweatshop в Индия? Пич това са 3000 американци. И ужасната трагедия е не че са 3000 нали така, а че са американци. Това е истинския ужас - че третия свят може да постигне същото отношение при бодикаунта както и ние срещу тях.

Syberian
Misting

Post by Syberian » Mon Sep 11, 2006 7:50 pm

На мен пък ми дотегна от предаванията, които всяка година на този ден ни обясняват за трагедията, зверството и прочее... неприятно ми е, задето стават такива неща, но защо трябва да ме интересува? Не съм познавала нито виновните, нито убитите. Стига с тази промивка на мозъците вече ^^

Впрочем, това може да ви е интересно.
You tell me love - tell me where the stars sleep
Tell me why your eyes weep, I really want to know

Belphegor
Farmer

Post by Belphegor » Mon Sep 11, 2006 7:53 pm

@@@
Last edited by Belphegor on Mon Mar 26, 2007 9:46 pm, edited 1 time in total.
@HdlL - Някой ден ще разбереш...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Sep 11, 2006 7:59 pm

Syberian wrote: Впрочем, това може да ви е интересно.
Да не говорим и за Building 7 както и факта, че никаде няма снимка на Боинг разбил се в Пентагона, с само на една дупка. Много интересни въпроси се задават около атентата и никъде не им се отговаря, с надеждата, че тактиката на нашия Симеон 2 за връзки с обществеността ще помогне и там.

Едит: Готино направено и интересно.

http://americasnewstoday.com/americasne ... ities.html
Last edited by The Dragon on Mon Sep 11, 2006 8:28 pm, edited 2 times in total.

CruelGoblin
E'lir

Post by CruelGoblin » Mon Sep 11, 2006 8:01 pm

Дадоха такава гласност на атентата на 11 септември, защото бяха убити хора от Запада. Иначе че почти всяка седмица в Ирак се извършват атентати - голяма работа! Първо казват по новините "Азис направи нов клип." А после - "Имаше едно атентатче в Ирак". Западните медии контролират умовете на простите хора от "цивилизования свят".

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Sep 11, 2006 8:30 pm

Честно казано такива атентати хич не могат да ме трогнат. Умрели били 3000? Какво толкова, всеки ден доста повече хора които човек не познава въобще умират, защо да не тъжим и за тях, да се депресираме до полуда и да се самоубием групово? А преексплоатирането на такива събития пък ми е толкова противно, че направо нямам думи. Мисля, че Драгън доста се поизхвърли с това за груповата отговорност, но пряко или непряко САЩ са виновни за доста повече смъртни случаи отколкото всички терористи на света взети заедно. Това, разбира се, далеч не оправдава терористите, но е прекрасно пропагандно средство за набиране на нови камикадзета. А медийното внимание е разпределено по отвратителен начин. Едно на ръка, че вече и в най-затънтените джунгли на Папуа Нова Гвинея сигурно им е дошло до гуша от този пусти 9/11, ами и всеки мижав терористичен акт се отразява с най-големи подробности включително искания на терористи и т.н. Ами като ги правят прочути за една нощ, дет се вика, много ясно че ще продължават с атентатите. Може 20 години да се бориш в партизанска война срещу диктатора на някоя бананова република и никой да не чуе за теб. Но отвлечеш ли двама туристи от развита страна, или още по-добре гръмнеш едно-две посолства и изведнъж целият свят ти знае и кътните зъби и почва да следи под лупа ситуацията. Но тъй като и двете страни имат полза от терористичната дейност (винаги е полезно да си имаш плашило за електората и някого когото да обвиняваш за всички беди) атентатите сигурно ще стават все по-чести.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Sep 11, 2006 8:47 pm

Съгласна съм с Дракона. Пада им се на американците като си врат гагата навсякъде.
Колко обичам точно такива изказвания... На кои американци? Поименно им се е падало и на 3000-те загинали, така ли? Щото са американци, огромният грях? На теб и близките ти би ли им се падало, понеже и "ние" пратихме батальон в Ирак?
Вижте сега, 11 септември е като... Хари Потър. Хубава детска книжка, от която медиите направиха феномен. Същото стана и с атентатите, бяха общ ужас, от който медиите направиха глобална трагедия, а Буш и администрацията му - локална война. Това обаче не ги прави по-малко кървави и и масови убийства.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon Sep 11, 2006 9:08 pm

Цивилизацията е в упадък :(
Строго научно погледнато, квасните гъбички са ва върха на хранителната пирамида.

Belphegor
Farmer

Post by Belphegor » Mon Sep 11, 2006 9:47 pm

@@@
Last edited by Belphegor on Mon Mar 26, 2007 9:46 pm, edited 1 time in total.
@HdlL - Някой ден ще разбереш...

CruelGoblin
E'lir

Post by CruelGoblin » Mon Sep 11, 2006 10:00 pm

Belphegor wrote:@Morwen

Макар че като си говорим за терористи май няма по-голям терорист от Буш.
true, true...