A Christmas Carol (2009)

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Nov 23, 2009 7:23 pm

Roland wrote:Че не заслужава отделна тема, защото никой тук не го вълнува 3д-технологията, освен теб, а нищо друго в него не подлежи на особено обсъждане?
Кажи ми как точно сметна кой колко го вълнува 3д-технологията?

Вивиан, няма нищо незловещо в този и в предните 2 филма на Земекис. Струва ти се, че вторият е по-зловещ от третия, защото третият на практика е класическия образ на смъртта.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 23, 2009 7:27 pm

Silver wrote:
Roland wrote:Че не заслужава отделна тема, защото никой тук не го вълнува 3д-технологията, освен теб, а нищо друго в него не подлежи на особено обсъждане?
Съдя по това, че също както в Аватар-темата, и тук единственият, който подхваща нещо по въпроса е Вивиан, колкото да не те остави на сухо.
And you can't dance with a devil on your back...

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Nov 23, 2009 7:30 pm

Предположих. Сега вземи предвид това, че болшинството хора в България просто нямат достъп до истинско 3д.

Продължавай де, забавно е да гледам как омаловажаваш нещо, което е революция във филмовото преживяване. :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 23, 2009 7:31 pm

Пич, откровено тъп почна да се изкарваш вече. Говорим за нуждата от ТАЗИ тема в ТОЗИ форум, в който постват хора от ТАЗИ държава, дето няма достъп до истинско 3D. Не омаловажавам нищо, казвам, че никой ТУК не го вълнува. Ебаси акъла на буци, честно...

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Nov 23, 2009 7:41 pm

На хората няма да им стане по-интересно, ако продължават да си нямат представа защо аджеба е важно това 3Д и какво точно представлява то, освен триизмерни картинки.

Тъй че един пост, въвеждащ в цялата работа с 3Д-то би бил далече по от полза.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Nov 23, 2009 7:44 pm

Може ли да се въздържаш от логически противоречия, особено когато в постовете си наблягаш на моята тъпота.

Обясних ти защо ти се струва, че 3д-то не е популярно.

Това, че нещо не е популярно НЕ значи, че няма нужда за него да има тема. Тъкмо обратното - ТАЗИ тема има нужда да бъде на ТОЗИ форум, защото Керъла е едно от малкото неща в момента, които могат да дадат представа за силата на 3д-то (дори и да не е в imax), на хората, които постват в ТОЗИ форум. Щото виждаш, Muad_Dib се скръндзоляви за 12 лева, нищо, че на финала на филма ще му се налага да бърше след себе си.

Айде по-спокойно.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 23, 2009 8:06 pm

Преди малко обясни на Вивиан защо вторият дух й е по-зловещ. Сега пък на мен ми разкриваш, че считам 3D-то за непопулярно. Душице мила, нужно ли е за ВТОРИ път да обясня толкова все пак проста мисъл като твърдението, че тук никой не го вълнува? И наистина ли трябва да падна дотам, че да изтъквам разликата между "3д-то не е популярно" и "в този форум никой не го вълнува".

Тая тема ми изпротивя. Мисля да я локна след малко, ако не се оправи...

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Nov 23, 2009 8:14 pm

1. Вивиан каза какво я вълнува, остави я сама да прецени какво да прави с мнението ми по въпроса, който тя поставя.

2. Можеш да не падаш дотам да ми обясняваш разликата между "3д-то не е популярно" и "в този форум никой не го вълнува", а да приемеш, че ти се струва, че никой на този форум не го вълнува, ЗАЩОТО в момента в мтелския imax дават Облачно, с кюфтета, a.k.a. "3д-то не е популярно".

По-умна идея ще бъде просто да не обръщаш внимание на тази тема и да оставиш хората да преценят сами какво ги вълнува. Аз, например, с удоволствие бих обсъдил с Вивиан темата за creepiness-а в последните филми на Земекис - дали това е следствие от ограниченията на технологията, която използва, дали е артистично решение, дали е нагласа на зрителите, които са spoon-feed-вани през последните години с анимации със завишен cuteness...
Last edited by Silver on Mon Nov 23, 2009 8:19 pm, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 23, 2009 8:19 pm

А по-умно от твоя страна ще е да спреш да държиш на хората сметка какво постват и защо не поствали. Ако искаш да събудиш у някого интерес към нещо, не го биеш по главата що не се интересувал, а гледаш да му го направиш интересно.

Запази достойнство и не ми отговаряй отново, плс.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Nov 23, 2009 8:28 pm

Декларирането на обяснението защо на този форум няма точене на лиги по 3д-то не е равносилно на бой по главата. Мисля, че няколко пъти дадох да се разбере, че до излизането на Аватар (а имам опасения, че и след него) Carol-а е ултимативният начин да прекараш час и половина с поляризационни очила, защото 3д-то там е използвано по същество, т.е. има сцени, чийто импакт 100% се дължи на третото измерение и губят всичко в 2д. Тва, че е коледен филм, тва че историята е екранизирана 100 пъти има точно нулево значение.

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Nov 23, 2009 8:33 pm

На мен точно последното би ми било проблем. Защо да гледам нещо във великолепно 3Д, ако е нещо ТЪПО/екранизирано 100 пъти, във великолепно 3Д?

Има я вероятността и да не ми е тъпо, ама определено няма нулево значение това, за което говориш накрая.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 23, 2009 8:37 pm

Еми мен пък филмът ми хареса ениуей, така че дори с това нямам проблем. И 3д-то определено беше решаващо, не споря, но мен и като атмосфера ми допадна.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Nov 23, 2009 8:39 pm

Въпросът е, че презентацията е толкова впечатляваща, че на повечето хора едва ли би им запукало кой знае колко, каквото и да е качеството на останалото. Тъп (дори Керъла да беше тъп) филм с яки ефекти не е най-учудващото нещо по екраните, но тук става дума за безпрецедентно и много умно използване на формата - нещо, което си личи как е почнало още от сторибордовете, а не е another cool thing през главата на Doug Chiang по пътя за работа.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Mon Nov 23, 2009 9:16 pm

Мен пък ми хареса...сравнително.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Nov 23, 2009 9:17 pm

Silver wrote:

Вивиан, няма нищо незловещо в този и в предните 2 филма на Земекис. Струва ти се, че вторият е по-зловещ от третия, защото третият на практика е класическия образ на смъртта.
Абе не знам, никога не съм възприемала Земекис като човек, който се стреми към създаване на зловещи образи; атмосфере -може би, но образите като такива -unlikely. Предходните му филми не ми бяха зловещи, а просто бездушни, бтв. Всъщност не си ми нацелил мнението за третия -за мен той дори не беше класически, беше просто някак прибързан и недомислен. Все едно през последната 1/4 на филма на Земекис му се беше бързало и му е било все тая като как ще го докара, което беше довело до едно причудливо позоваване на Тим Бъртънови сцени водейки до нездрав ефект. Сякаш ми се иска за момент Земекис да вземе да даде почивка на 3D-то и да направи отново 2D филм, ако и само заради идеята да си припомни как точно се режисира добре.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib