а) ние не ходим на детски филми (или ако ходим го правим тайно, за да не ни се смеят после);
б) филмът е тъп;
в) съм гледал/а 100 други версии на това;
г) за бога, да не съм луд да гледам това като някакъв гей, при положение, че мога да ида на New Moon.
Значи, след снощния IMAX да обобщя:
- кошмарен филм, който трябва да се забрани за деца под 10;
- ужасен Джим Кери със смотаните му акценти;
- CG на нивото на Полярния (на места и под) <-- това да се чете "къде ми е пушката да си пръсна тиквата";
- страшно претупана трансформация на Скрудж (който почва да обича Коледата, просто щото последните два призрака го посират от страх);
- изумително неадекватен Силвестри, който вече скапва втори земекисов филм подред;
- песен... на АНДРЕА БОЧЕЛИ... за финални надписи... в която се пее god bless everyone.

- много, прекалено МНОГО летене, хвърчене, падане, ставане и пр. ненужни глупости (но пак, добре поне, че е по-малко, отколкото трейлърът предполагаше);
- иначе, разбира се, изкъртваща 3D презентация... (и, не, Аватар няма да е по-зрелищен от това, повярвайте);
- страшни шотове (понякога траещи по 15 мин)...
- просто ужасяващи сцени, които могат да накарат възрастен да получи инфаркт (евала за топките - поне тук ги има)...
И май тва беше. Ебати фрийкшоуто, честно. Това нещо може да се приеме само като някаква зловеща подигравка с хората, които откачат по разни смотани празници. Обаче много силно се съмнявам, че това е била идеята. Въпреки че Жълтата подводница ще сцепи през 2012, на Земекис някой трябва да му изтръгне тая играчка от ръцете, защото не се диша вече.