Недооценените филми
Интересно е как Gangs of New York го има и в надценените, и в подценените филми:) Бтв, има 7,4 в имдб и 10 номинации за Оскар, не ми се вижда описван като боклук.
Иначе - Brothers Bloom, филм който мина по кината незабележимо и го гледах почти случайно, Беше толкова жизнеутвърждаваш, многожанров и елегеантно неамерикански, въпреки че е холивудски...
Едит Пиаф - животът в розово. За него дадоха Оскар на Марийон Котияр, разбира се, та не е като да е мрял на улицата, но имам чувството, че само заради заглавието си не беше гледан от половината си потенциална аудитория:)
Иначе - Brothers Bloom, филм който мина по кината незабележимо и го гледах почти случайно, Беше толкова жизнеутвърждаваш, многожанров и елегеантно неамерикански, въпреки че е холивудски...
Едит Пиаф - животът в розово. За него дадоха Оскар на Марийон Котияр, разбира се, та не е като да е мрял на улицата, но имам чувството, че само заради заглавието си не беше гледан от половината си потенциална аудитория:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- tigermaster
- Elder God
"The Brothers Bloom" и на мен ми хареса доста, но ми беше леко труден за гледане. Може би защото беше твърде "арт" за моментното ми настроение тогава, а може и по друга причина. Не знам дали бих го гледал отново.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
И аз така. Царството щеше да ми е любимият Ридли Скот, ако в Гладиатор нямаше Хоакин. А пък Екзистенц използва по толкова чудесен начин един герой на Дилейни, че само това му е достатъчно да трябваше да е оценен по-високо, отколкото е.Vivian wrote:
Сърцато подкрепям мнението за Kingdom of Heaven director's cut-a, Ocean's 12, eXistenZ (по-як от The Matrix за мен).
И за The Talented Mr. Ripley също подкрепям.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.
- tigermaster
- Elder God
"Белязан да умре" със Стивън Сегал. Всеки е наясно, че Сегал е абсолютно дърво откъм актьорска игра и нямам намерение да твърдя обратното, обаче конкретно в този филм екранното му присъствие е адски силно. Де да знам, излъчване ли е, какво е, обаче не дразни и дори радва. Пък и това е просто най-добрата и най-бруталната демонстрация на айкидо, записвана на кинолента изобщо, сюжетът, ако и да не е нищо особено, е поне приличен, а и злодеите са доста ефектни. Оценката от 5.2/10 в имдб е напълно несправедлива, при положение, че безумие като "Трансформърс", например, е оценено доста по-високо. Някак съжалявам, че Сегал от едно петнайсет години не е вадил свестен екшън, понеже едно време наистина го биваше. Жалко, че това време отмина отдавна.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Ако зачетеш някои от 'реномираните' критически статии на Variety, Hollywood Reporter, etc. от времето, когато го пуснаха на кино в САЩ или попиташ някой киноман относно мнението му за филма, най-вероятно няма да получиш оценка 7.4, а по-скоро...4.4Morwen wrote:Интересно е как Gangs of New York го има и в надценените, и в подценените филми:) Бтв, има 7,4 в имдб и 10 номинации за Оскар, не ми се вижда описван като боклук.

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Смята се за част от сантименталната вълна 'I LUV NYC', затова и безсмисления акцент върху финалния кадър.Morwen wrote: И какво общо има той с 11 септември?

Но приемам доводите, взимам си бележка и го свалям от списъка си. Просто реално не съм се натъквала на благоприятна реакция спрямо него и сред познати и приятели. Но ако ше го махам от списъка, планирам да махна и Ripley.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Смени си приятелите, филма е як ;р
Бтв, не знам защо не се отдава дължимото на култов филм като Mr. and Mrs. Smith.
Бтв, не знам защо не се отдава дължимото на култов филм като Mr. and Mrs. Smith.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Beowulf - има време за всичко и явно е дошъл часът мнението ми да съвпадне напълно с това на Силвър
А не си чел адекватни мнения защото агресивността на оплюването не оставя на човек много ентусиазъм и желание да обяснява що го харесва.
25th Hour - изненадите не свършват, тук се засичаме и с Вивиан
Не знам подценен ли е или не, но е велик просто.

25th Hour - изненадите не свършват, тук се засичаме и с Вивиан

Я раздуй какъв му е смисълът и многопластовостта, моля, може и в спойлер. Аз също съм го гледала няколко пъти и ми е интересно мнението ти.The Talented Mr. Ripley -отне ми няколко години, за да оценя филма, но веднъж, когато го разбрах, го заобожавах. Ужасно удачно сниман и доволно многопластов. От доброто старо време, когато Мат Деймън правеше истински качествени роли...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- Interpreter
- Forsaken