Това за умиращата екосистема по мои спомени беше защото Джагутите се защитаваха с лед срещу геноцида, който им провеждаха Имасите.
Не само. Също и защото изчерпват прекалено много ресурси с войната, от които няма да имат нужда, ако се подложат на ритуала.
Пък и все пак по-добре глад, отколкото живот като зомби, бих казал аз.
Аз също, но в случая беше не глад, а смърт, при това за целия свят (в случая континент, но положението е сходно навсякъде, както се разбира).
И те наистина са си патили от Джагутите много, но пак недостатъчно, за да оправдае такъв драстичен акт като ритуала на Телан.
Ерм, извинявам се много, но аз бих казал, че хилядолетия, в които злобното божество се гаври с целия ти народ, при това не веднъж, а десетки пъти (колко хиляди години станаха?), та бих казал значи, че това е едно донейде приемливо оправдание за геноцид.
Препрочети си пролога на МоИ, ясно е оттам, че и преди Ритуала, Имасите се справят доста добре във войната(цял континент е вече прочистен от Джагути и т.н.).
Нищо подобно. Там става ясно, че с цената на огромни и катастрофални загуби Имасите са изтребили Джагутите на целия континент, но те самите са пострадали толкова бясно, че не са в състояние да потеглят към другите континенти. Ако си спомняш, за една джагутка се бяха наточили цяла огромна хайка с маса боункастъри в нея.
Освено това неведнъж се казва, че само единици от Джагутите са били Tyrants, останалите не са атакували Имасите.Някак си е доста грубо и гадно заради единици да избиеш методично цяла раса.
Както вече написах, Джагутите раждат Тираните. Тираните държат поколения Имаси в животинско робство. Няма Джагути - няма Тирани.
And you can't dance with a devil on your back...