Абе знам, че това все някой го е казвал...

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Sep 27, 2004 2:29 pm

Moridin wrote:Вижте сега, това няма НИЩО общо с разисквания от време оно въпрос дали си избирате книгите по кориците. Не става дума за книга, която не знам, става дума за пълна боза, която при това имам (на 90%), но просто ме кефи от колекционерско-естетична гледна точка новото й издание.
Аааа...
В такъв случай- не. Не ми се е случвало. Особено с книга, която вече имам. Не намирам никакъв смисъл да я купувам пак и колкото и да е шарена по никакъв начин не ме привлича.... :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Sep 27, 2004 5:17 pm

Мор, ако съм вдянала тоя път правилно, да не питаш дали тук няма хора, които съвестно си купуват всеки възможен излязъл отново екземляр на Властелина примерно, че да ги оставят в наследство на бъдните поколения (както перди време се беше изцепила някаква булка)? А?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Mon Sep 27, 2004 6:49 pm

Ми аз си прекарвам половината време, зяпнал в поредния скъпоструващ хартиен продукт, разкъсван между клептоманията си и...ъъ, ми пак клептоманията си, всъщност. И мога да разкажа много забавни случки с нейно участие, обаче точно в състоянието "Нях-нях-нях, трябва да го притежавам това нещо, въпреки че е пълна и гъста боза, просто защото не мога да гледам книга с толкова бяла хартия, без да си я купя" не съм изпадал. Това вече е болестно състояние, недостижимо за мен :Р

Koruin
E'lir

Post by Koruin » Wed Sep 29, 2004 10:50 am

Ами новото оформление на Легуин, Азимов, "Дюн" вкл. е супер. И мен много ме гризе дали да си ги купя, ама добре, че нямам пари. След толкова години "Бард" най-после изкараха свестни корици, даже красиви. И си заслужава- всичко събрано- въпреки че надали сега ще седна да чета Легуин.

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Wed Sep 29, 2004 10:55 am

Коруин, то не е срамно бре, джанъм... :wink: Повечето от тук присъстващите са чели ЛеГуин, и още я четат - и защо не, жената пише много добре и казва нещата по подходящ начин.

Koruin
E'lir

Post by Koruin » Wed Sep 29, 2004 11:06 am

Не е за срама, просто вече не ми е интересно. Аз съм я чел преди доста години и тогава ми хареса, но преди време я почнах отново и вече не е същото.(Това е от възрастта :D )

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Wed Sep 29, 2004 11:10 am

Еее, там вече не `нам - щом е от ЕГН-то... ( :oops: не че аз нямам какво да кажа по тоя въпрос...) Но явно е и до човека, защото аз пък всеки път, когато я препрочитам, откривам неща, които преди не съм откривал.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Sep 29, 2004 12:58 pm

Сега обмислям дали да си взема преиздадената трета част ан "Тъмната кула" на Кинг заради готината корица, има си я на английски, но там корицата не е нищо особено. 8-)

Това за ле Гуин ще го оставя без коментар, колкото и да ми е трудно. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Regsa
Sorcerer

Post by Regsa » Wed Sep 29, 2004 10:01 pm

Само веднъж ми се е случвало да си купя книга заради хубавата корица и миризмата на току що излязло от печатницата издание. За "Калевала" иде реч. Но този вариант, който имах в къщи нямаше някои страници и беше подлепван.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Sep 30, 2004 1:55 pm

То тази "Калевала" как да не си я купиш :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Sep 30, 2004 4:38 pm

Хмм, аз все още успявам...
And you can't dance with a devil on your back...

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Fri Oct 15, 2004 12:31 am

Ужасно е това. Страшно много книги искам да ги купя и поне да видя какво представляват, ма не мога.. Празният джоб е лек за такива душевни терзания. Гадно ама факт:-))))
Е, като изключим, че половината от парите от бачкането това лято отидоха за Тъмните кули на Кинг - фенщина, кво да се прави:-))))
Останалите отидоха за пиячка... :oops: :cry:
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat Nov 20, 2004 12:35 am

Както казват ,,Луд на цетничко се радва''.И аз много пъти сам се подлъгвал да си купя книга заради корицата(примерно първата книга за WarCraft).Като е видях въобще не знаех,че е за WarCraft и си я купих.После леко съжалявах ама кво да се прави.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Tasselhoff Krakundel
Scholar

Post by Tasselhoff Krakundel » Sat Nov 20, 2004 8:59 pm

ми то с големи букви си пише варцрафт бе. иначе познавам хора разсъждаващи на принципа "тая книга е грозна и няма да си я взема". което е мноо тъпо според мен щото примерно виждали ли сте корицата на Дюн от Галактика. А корицата на Lord Валънтайн. Да не говорим за старата корица на Властелина (първото издание). И всички книги за просто покъртителни. Иначе корицата си е част от приковаването на вниманието след заглавието и автора
My mind has changed! My strength has not!

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat Nov 20, 2004 9:33 pm

С големи букви обаче малка книжка това доста ма разколеба като си я купувах.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In