Абе знам, че това все някой го е казвал...

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Moridin
Global Moderator

Абе знам, че това все някой го е казвал...

Post by Moridin » Sun Sep 26, 2004 11:21 am

... ама случвало ли ви се е (не на Рол, на него постоянно му се случва) да искате да си купите някоя книга, която изобщо не я щете, само щото изглежда яко. В частност - и без това съм се излъгал да си купя вече Дюновете, че съм ги и прочел и whats done cannot be undone, etc. Мнението ми, както знаем, за всички без първата варира между почти незаинтересованото 'потресаващо зле' и изпълненото с яростна омраза 'невъобразимо досадни претенциозни боклуци'.
Обаче гледам ги ся тия бардските (не се смейте, не съм ходил отдавна къмто светия площад, случва се и в най-добрите семейства) и погледнете я ква е красивичка егати :( ся да ме е яд, че съм си ги купил преди, а не сега. Ми не е честно. По принцип книжният фетишизъм ми е ачовешки чужд, обаче тази наистина е много красива. Ма пък от принципност не искам да си ги купувам, мразя ги. А най-гадното е, че всъщност една ми липсва. Impasse :(
This is it. Ground zero.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sun Sep 26, 2004 11:36 am

Случвало се е, разбира се. И аз съм купувал какви ли не боклуци, само защото корицата ме е грабнала, или пък за да си попълня някоя серия или поредица (то май това им е целта на поредиците - да събудят колекционера-балък в човека :P ). "Дюн" наистина не изглежда зле, обаче няма сила на Земята, която да ме накара да си купя тая прехвалена глупотевина, ако ще да е последната фантастика на света, която ми липсва в колекцията. :twisted: 8-)
Last edited by Amos Trask on Sun Sep 26, 2004 11:38 am, edited 1 time in total.
:shark:
Feel the summer!

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Sep 26, 2004 11:36 am

Мда, и аз така. За Дюна специално си имам оправдание да го искам, щото съм чел само първа, но пък, честно казано, другите въобще не ми се четат(а ги имам на инглиш две от тях). Само дето наистина много яко изглеждат, ще са бомба до Фондацията, Одисеите и Землеморията. Скоро пък разгледах двата тома на "Към кулата на зеления ангел" на Тад Уилямс и, макар първата част да ме отврати, нещо вътре се размърда, вика сякаш:"Яяя, гледай колко яки корици, дали пък да не си ги зема". И ако не бях изхарчил маса пари за други книги, които доскоро не бях и чувал, можеше и да си ги купя. Което леко ме плаши, щото от доста време насам купувам книги на поразия, те си се трупат, аз време да ги чета нямам, а имам чувството, че един ден ще се разоря и ще трябва да карам на варени книги :?
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sun Sep 26, 2004 11:43 am

The story of my life... :D
:shark:
Feel the summer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 26, 2004 12:53 pm

Ми аз ся след тва заклеймяване, ако кажа "не, никога не ми се е случвало", ше ли да е много неадекватно? Щото е самата истина. Книги, които да не искам, но заради оформлението да ми се ще да си купя... не се сещам. Непознати заглавия, към които нямам мнение, да, това е редовно. Но не и неща, които знам... А Дюните искам да си ги купя просто. Не съм ги дочел и не са ме отвратили, макар и да не смятам, че някога ще ги прочета...
And you can't dance with a devil on your back...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun Sep 26, 2004 2:01 pm

Май не ми се е случвало да си купя книга, която "изобщо не я ща", най-вече защото повечето книги ги желая в някаква степен като истински фетишист. Иначе книги заради оформлението съм си купувала, но не е било само заради това. В случая с "Дюн" ми е доста лесно, защото всъщност това оформление не ми харесва, и книгата не ми харесва - проблем няма :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Sep 26, 2004 3:14 pm

Не ми се е случвало, на ви:Р Но ми се е случвало да си купя книга, за която всичко живо твърди, че е чудо на чудесата и после да се разочаровам, ма за това не става въпрос тука:)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Sep 26, 2004 4:30 pm

Никога не ми се е случвало да си купувам книга заради корицата. Обикновено въобще не й обръщам внимание.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Sun Sep 26, 2004 4:33 pm

мене пък книгите повече ме радват като не са гланцирани, подвързани и тем подобни ;P
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Kolibri
Sorcerer

Post by Kolibri » Sun Sep 26, 2004 6:34 pm

На мен също не ми се е случвало подобно нещо, но за сметка на това правя друго - започна ли да следя някой автор, купувам си всичко, което излезе от него, независимо, че може последните му книги да са били пълна боза. Просто започна ли дадена поредица да си купувам продължавам до края. Така ми се случи например със Зона 51, която яко ме разочарова някъде към третата книга, но продължавам да си я попълвам съвестно.
Ако падна, искам да знам, че съм скочила, а не, че някой ме е бутнал...

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sun Sep 26, 2004 6:57 pm

На мен ми се е случвало... При това май доста пъти, макар да не искам да си го призная. Особено с разните фентъзита... Шаренки, лъскави... Просто се питам какво ли се крие под корицата. Твърде често нищо, заради което да си струва покупката...
Но може би не е чак толкова лошо. По приницип все пак не купувам книги, които не мисля да чета. Понякога се получават изключения... :)
Любопитство...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Sep 26, 2004 8:38 pm

Вижте сега, това няма НИЩО общо с разисквания от време оно въпрос дали си избирате книгите по кориците. Не става дума за книга, която не знам, става дума за пълна боза, която при това имам (на 90%), но просто ме кефи от колекционерско-естетична гледна точка новото й издание.
This is it. Ground zero.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Sun Sep 26, 2004 8:55 pm

Aми ,не мисля ,че ми се е случвало да си купя книга ,заради корицата. Всъщност ...веднъж, ама това не беше единствената причина да си я купя. Тогава нищо не знаех за книгата. Почти година по-късно все още не знам почти нищо :( .

А за колекционирането и аз го имам тоя проблем ,ама доста контролиран. Горд съм примерно ,че последната Зона и първата Прелюдия не съм си ги купил. Няма и да ги купя. Дръжте се ,отначало по-трудно се удържа човек ,ама като видиш корицата няколко пъти по сергиите и минава зора :lol: .

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Sun Sep 26, 2004 9:21 pm

Случвало ми се е.Кориците на някои книги са супер направени и те канаят да купиш книгата.

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Sun Sep 26, 2004 9:23 pm

Май не ми се е случвало никога... доколкото си спомням ;-) Но иначе се е случвало корицата да ме откаже от купуването на книга, която иначе може би била хубава... Особено като лепнат някоя мадама на корицата, и има декорации от рода на надписа "фентъзи бестселър" на ИК "Елф"... Брррр ;-)
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.