Държава, държавност и некои граждански размисли по въпроса
Moderator: Moridin
- JaimeLannister
- Forsaken
Конкретния случай ?
Я се конкретизирай ...
Изцепил се е типа. Не му е за пръв път.
Питам се понякога, обаче, дали друг би се справил по- добре? Или просто щяхме да плюем накой друг.
И има ли смисъл цялото плюене ....
Edit: Всъщност имах предвид, че не би трябвало да оценяваме политиците си по такива изцепки. По- скоро по неща като икономическо развитие. И дали друг би се справил по- добре...
Я се конкретизирай ...
Изцепил се е типа. Не му е за пръв път.
Питам се понякога, обаче, дали друг би се справил по- добре? Или просто щяхме да плюем накой друг.
Edit: Всъщност имах предвид, че не би трябвало да оценяваме политиците си по такива изцепки. По- скоро по неща като икономическо развитие. И дали друг би се справил по- добре...
Last edited by JaimeLannister on Tue Oct 26, 2004 9:01 pm, edited 1 time in total.
В неговия случай по-добре би се справил всеки с коефициент на интелигентност малко над неговата. Което не е особено трудно, предвид, че и фикусът ми отговаря на горепосоченото условие. Човекът е дебил и за мен е обидно просто някой да ме пита дали друг би се справил по-добре от него. В ролята на дебил - с голяма сигурност отговорът е "не".
- Lubimetz13
- Mistborn
Ми лично аз съм предоволен от факта, че нямам премиер! А тъй! Анархията е майка на реда, както се зовеше нейде из софийските улични летописи. Даже във вдъхновението си от великодушната царска постъпка ( освобождението ми от държавно иго, демек ) стигнах до решението, позовавайки се на доста бъдещото си електорално задължение и право, че още на първите избори, които успея да сгащя натясно, ще гласувам за ВМРО, унищожавайки в зародиш всяка възможност да ми бъде прикачен министър-председател!
Съгласен съм, че с политиците не трябва да се обобщата, нито да се изхвърляме в критикарстване за неща, от които, бас ловя, никой от нас не разбира достатъчно, дори тези, на които им е специалност. Не съм съгласен и с Марфа, че Монюшко е дебил. Обаче пък той още с встъпването си в длъжност показа ясно и недвусмислено, че няма да е политик и няма да води политика. Защо, аджеба, да не го плюем тогава?
And you can't dance with a devil on your back...
- armageddon
- Forsaken
Ебаси. Не че въпроса "Имам ли министър прецедател, след като не съм гласувал за него" ме вълнува повече от въпроса "Кой е минустур-председател въобще" но това на г-н Сакскобурготски е направо ... престъпно. Вместо да си седне на задника и да свърши нещо, той ми тръгнал да дава малоумни интервиеу-та или квот там е правел г-на, когато е направил това "дъбокомислено" изказване, щот не ми стана особено ясно при какви обстоятелства е било направено.
Anyway, ако му "верваме", а пък ние го правим, тогава аз не съм българин, не трябва да плащам данъци/здравни осигуровки и тем подобни, и понеже и така и така съм в постоянно живящ в чужбина, мога съвсем съвестно да подам молба за немско гражданство още сега, вместо да се тормозя догодина дали ще ми пуснат още година - две удължение на визата.
ПС - напълно одобрявам намерението на Любимец да гласува за ВМРО. На последните избори, когато някои от нас нямаха възможността да НЕ си изберат г-н Сакскобурготски за премиер, ако имах навършени 18 години и аз имах намерението да гласувам за тях.
Anyway, ако му "верваме", а пък ние го правим, тогава аз не съм българин, не трябва да плащам данъци/здравни осигуровки и тем подобни, и понеже и така и така съм в постоянно живящ в чужбина, мога съвсем съвестно да подам молба за немско гражданство още сега, вместо да се тормозя догодина дали ще ми пуснат още година - две удължение на визата.
ПС - напълно одобрявам намерението на Любимец да гласува за ВМРО. На последните избори, когато някои от нас нямаха възможността да НЕ си изберат г-н Сакскобурготски за премиер, ако имах навършени 18 години и аз имах намерението да гласувам за тях.
-
- Paragon
Абе, съгласен съм с Марфа, че и фикусът й отговаря на условията, въпреки че се чувствам длъжен да попитам: Марф, а не си ли го водила на психолог? Че с такъв интелект може и да е бавноразвиващ се... пу-пу-пу, да не му е уроки!!!
Така или иначе, аз съм естествено рус, и датова ще питам пак, с надеждата някой да ми отговори на въпроса. След като нямам премиер, защо плащам данъци? И трябва ли въобще, ама изобщо, или пък може и не, не съвсем?
Така или иначе, аз съм естествено рус, и датова ще питам пак, с надеждата някой да ми отговори на въпроса. След като нямам премиер, защо плащам данъци? И трябва ли въобще, ама изобщо, или пък може и не, не съвсем?
Да, аз общо взето съм съгласна с Рол - не бива да се избива на самоцелно критикарстване и генерализиране, обаче Симеончо не го бива и толкова.JaimeLannister wrote:Изцепил се е типа. Не му е за пръв път.
И, между другото, такова изказване означава, че си скаран с основните принципи на политиката и държавността, това е все едно някой историк да обясни влиянието на инките върху Римската империя примерно.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
-
- Paragon
ъх, бе чувам аз чат пат, че некаф дебил бил примиер тука, ма тва го чувам отдавна и за всеки... и навсякъде. Въщност, нали тука тва е България? Щото аз само минавам де, не ми се занимава с местните политически бананови проблеми. Туризъм да има. И Банананово дайкиро.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Какво искате от човека, че сте го нападнали така? Той си е монарх в изгнание и на отговорност към народа не е научен. И като всички монарси смята, че тука всичко си е негово и може да си прави каквото му се прииска и всички са длъжни да стоят мирно и да го гледат в очите. Нищо чудно и да живее с идеята, че сме го прибрали обратно с цел възстановяване на монархията.
К'во пък: "Да живее Велико царство България!"
Хубаво щеше да бъде все пак царя ни да е българин...
К'во пък: "Да живее Велико царство България!"
Хубаво щеше да бъде все пак царя ни да е българин...
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
- Lubimetz13
- Mistborn
Регса, след като има седем милиона души на разположение за целта, не виждам защо и аз трябва да нападам Негово Величество. Стига да не ми пречи, се старая да не се засичаме сутрин в кухнята, един вид. Така или иначе, скоро ще сме част от Европа, както се спекулира иззад всеки ъгъл напоследък ( Е, не е ли просто животно това българинът? Ние сме в Европа от средата на ІV век, направо не ми го побира умът как така и не се намери някой да го сподели с драскачите от "24 часа". ) и нито Симеон, нито Сергей, най-малко пък някой Станислав, Стоян или Стамен ще успее да помрачи този триумф на българската империя. Скоро след който, забележете, няма да има никакво значение кой олигофрен е премиер, защото, забележете отново, Европейският Съюз отдавна си е изготвил пъклен план за постепенно изземване на националния суверенитет на страните-членки в полза на централизацията на управлението, напълно одобрен от моя милост.
Всъщност, голямата трагедия на Симо е, че знае перфектно всички езици, освен българския. Като изключим това, той нищо не ми е направил. Та той дори не ми е министър-председател, както сам си призна. Ми не, нямаме връзка. Реално погледнато, аз не го нападам. Реално погледнато, хич не ми пука, ако ще да си проходи на ушите - той просто не може да се изразява на български ( но иначе английската, арабската, френската, испанската и не-знам-си-още-коята му граматика била безупречна, викат ), а тъй като не ми се удават много възможности да си общувам с него на други езици, комуникацията ни от известно време е под нулата.
Реално погледнато, това ме устройва :) Май наистина ме устройва.
Всъщност, голямата трагедия на Симо е, че знае перфектно всички езици, освен българския. Като изключим това, той нищо не ми е направил. Та той дори не ми е министър-председател, както сам си призна. Ми не, нямаме връзка. Реално погледнато, аз не го нападам. Реално погледнато, хич не ми пука, ако ще да си проходи на ушите - той просто не може да се изразява на български ( но иначе английската, арабската, френската, испанската и не-знам-си-още-коята му граматика била безупречна, викат ), а тъй като не ми се удават много възможности да си общувам с него на други езици, комуникацията ни от известно време е под нулата.
Реално погледнато, това ме устройва :) Май наистина ме устройва.
Бе относно знаенето му на други езици... Имах възможност да послушам как се изразява на испански. С огромно прискърбие и с ръка на сърцето твърдя, щото го говори точно както и българския - с мънкане, хъмкане, паузи от по три минути между думите и несвързани изречения. Туй по испанската телевизия преди време, когато даваха документален филм за България и просто нямаше глас зад кадър, който на фона на отварящия устата си като шаранче премиер да казва: "Премиерът обясни, че...". Тъй че човечецът просто толкова ис може, какво да правим сега?
В интерес на истината гледах едно негово интервю в студио по ВВС и ми направи впечатление колко добре говореше (на английски) - без никакви запъвания и даже смислено. Признавам, нямам обяснение, просто го изтъквам като факт.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.