RPG Reloaded ;)

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Feb 05, 2005 9:24 pm

Drizzt Do`Urden wrote:за РС говорех, ма тва няма значение сега.
Та, идеята е такава, че за да ме грабне една игра едно от нещата, които трябва да притежава е именно атмосфера. И те "грабване" и "атмосфера" си вървят едно до друго. Както и история, геймплей и в някаква степен- графика.
А, предполагам, спориш, щото си заядлив :Р
7 друже по никъв начин не е излизало през 2000 година
иначе щеше да е много странно как така го имам от 1998-ма.

Виж 8 излезе в края на 99-та или началото на 2000-та но това е друга тема.

За ПС тва :lol:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Sat Feb 05, 2005 9:24 pm

Edit: Ма ти щом не си превърта Плейнскейпа, къде изобщо търсиш друго?! Тая игра толкова ме кефи, че си я имам и оригинална даже
Тфа съм го изпуснал :Р я кажи в бързината преди колко време си я купи и колко е пари, щото ако не е много и аз ще си я взема, ако не задруго щото оригинлана игра имам ли не мога да я оставя непревъртяна (още повече че за Плейнскеп говорим ;))
А как ми се играе само нещо в лъскава опаковка! :Р
едит: не бях видял поста на Ян като писах тоя- мда, прав си 8 излезе началото на 2000-та аз се бъркам ;Р
ама както и да е, това няма никакво значение.
А относно поста на Дем- значи, именно в това се крие тайната на Диабло- можеш да седнеш да си я играеш по всяко време, не е "ангажираща" като сериозните(истин ските) РПГ-та като Д&Д, да речем. Icewind Dale именно затова ми харесва толкова- нещо средно, хем не е обиклновено Хак&Слаш РПГ, хем си е Д&Д ;Р

едит 2: и вижте ко стаа с тия цитати, че нещо не ми работят

Едит 3 от Ян: Как да ти бачка квото и да е от кода на форума, като си му дал отметка на Disable BBcode in this post?
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 05, 2005 9:36 pm

44 кинта. Преди около 4 години. Сори, тва е. А и беше в комплект с романа :)
And you can't dance with a devil on your back...

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Sat Feb 05, 2005 9:38 pm

роман? я раздуй малко зако иде реч ;)
ама лошото е, че цените на Д&Д не падат мноо бързо ;(
ся или ще е към 30, или няма да я има вече по магазините ;/
ама ти пак обясни, де ;Р
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 05, 2005 9:42 pm

Естествено, че няма да я има, баси, тва е преди 4 години! Книжката е евтин преразказ на играта. Доста повърхностна, но приятна.

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Sat Feb 05, 2005 9:49 pm

Ще се включа и аз в дискусията, защото от всички жанрове при игрите RPG-тата са ми най-любими. Искам в началото да уточня, че Syberia не е RPG, а си е чист Quest. LOK също не спада към този жанр, а към Action/Adventure, но наистина има страхотна история, атмосфера и неповторими герои, любимата ми поредица евър.
Да се върнем на RPG-тата. FF8 е най-зле от цялата поредица FF, а FF7 е тази с най-силната и завладяваща история, графиката я забрави, играта е правена ’97. Като казвам, че FF8 е зле имам предвид откъм геймплей – първо начина на събиране на магии, неограниченото използване на GForce (можеш да си се изтегнеш спокойно в креслото и да си ги викаш до забрава във всеки бой), цялата система за джънкшън е ненужно усложнена. Иначе като история е много добра, а Squall е моят любим герой от цялата поредица FF. Като цяло най-много ми хареса FF10 – добра история с невероятен край, просто не можех да повярвам на това, което виждах, че става – толкова силен край, нямам думи, наистина. Преигравала съм я 2-3 пъти, но никога самия край, не искам. А саундтрака на цялата поредица е незабравим, ако мога да си го намеря отнякъде в оригинал готова съм да платя висока цена, това е направо колекторско бижу. И тук е мястото да запитам защо пък никой не погледна поста ми в темата Саундтрак, имах едно въпросче там, никой ли не може да ми отговори?
Baldur’s Gate2 нещо не успя да ми легне на сърцето. По начало не обичам отборните RPG-та, същото се отнася и за Dungeon Siege. BG2 си е красива игра, макар и старичка вече, с хубава история, постигната много добра атмосфера и цветност на околната среда – градовете кипят от живот, търговците се провикнат оттук-оттам, лаят кучета и т.н., с две думи – пълнокръвен живот. Нещо, от липсата на което, страда пък Morrowind, друго много добро RPG. Огромно е, с добре разработен свят, разнообразие на герои, купища куестове, може да се преиграва многократно. Dungeon Siege дори няма и да го коментирам, само че е триизмерна и красива с друго не съм я запомнила.
Да се върна малко пак на FF. Следя развитието на новата част от поредицата – 12. Оф, не съм оптимистка. След FF8 главните герои стават все по-нежни, абе направо на гейове бият. А този, новият, Ван, хм ... ооооще по-зле е. И няма ли вече да направят някоя FF в по-готическа и мрачна обстановка, някакъв разрушен и полумъртъв свят? Добре би се отразило на поредицата една такава промяна, смятам аз. Ама то японските геймърчета като си предпочитат герои тип Ван и Тайдъс. :?
pulled out

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Sat Feb 05, 2005 10:03 pm

Ще се включа и аз в дискусията, защото от всички жанрове при игрите RPG-тата са ми най-любими. Искам в началото да уточня, че Syberia не е RPG, а си е чист Quest. LOK също не спада към този жанр, а към Action/Adventure, но наистина има страхотна история, атмосфера и неповторими герои, любимата ми поредица евър.
ади бе, майтап си правиш!
ко ма изкара, че 2 от може би най-любимите ми игри не ги знам какъв жанр са ли?
И може *малко* страннно да ви прозвучи, ма аз признавам едно РПГ само ако действието се гледа от горе.. нали се сещтате, като Д&Д, Диабло и тем подобни ;Р
Освен това не обичам 3Д-то ;))
Не знам защо, сигурно, защото първите ми досеги си тримерно РПГ са били пълен провал, и от тогава не ги обичам много :Р

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 05, 2005 10:13 pm

Моргана, ти си бая по-хард от мене :)

Сега започвам 7-цата точно, друго не съм играл, макар че ги следя много изкъсо всичките. А за полумъртвия свят - Advent Children ми изглежда така, макар че то е филм. От друга страна и игра ще правят, разбрах, ма се носят слухове, че ще е екшън, а не рпг...

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Sat Feb 05, 2005 10:38 pm

Drizzt Do`Urden wrote: ади бе, майтап си правиш!
ко ма изкара, че 2 от може би най-любимите ми игри не ги знам какъв жанр са ли?
Ам не съм те изкарала аз, че не знаеш, ти сам се изкара такъв. Вземи което и да е българско, дори, геймсписание, но не РС Мания, РС Клуб или Уъркшоп - по-стават, и прочети какво пише за тези игри, особено в полето "жанр". Или, ако и на тях не вярваш, виж какво пише специализирания сайт GameSpy за Syberia, Defiance или Soul Reaver2. Поне срещу Genre можеш да разбереш какво пише.

Roland, much more harder, much more. lol

P.S. Забравих да кажа за Advent Children. Филмът изглежда страхотно и доколкото знам е бил удължен поради големия интерес, първоначалната версия е била 72 мин. Ха сега да видим един отрицателен Cloud. За играта нищо не знам, тц, тц, професионална немарливост, ама отде време за всичко. :(
pulled out

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 05, 2005 10:48 pm

Бе интересното е, че и аз го чух тоя слух за отрицателния Клауд, а в трейлърите НИЩО такова няма, абс положителен изглежда, само стандартно непетимен да спасява света.

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Sat Feb 05, 2005 10:55 pm

Аз, честно казано, не съм съвсем в час с последните новости около AC, но Клауд Е отрицателен герой, или поне преди 3-4 месеца беше замислен като такъв. Положителния не се сещам сега как се казваше, но беше нов, не присъства във FF7, в един от трейлърите е в двубой с Клауд. Сефирот е на линия също. Ае, супер готин злодей е този. :)
pulled out

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 05, 2005 11:25 pm

Никъв шанс вече :) Знам на изуст и 5-те трейлъра (4-те официални и оня от Е3) и героите там са Тифа, Барет, Клауд, Сефирот, некво хлапе (малкото на Барет?), Винсент Валънтайн и тримата нови, които СА откровено лоши персонажи с тия змийски очи и т.н. От тях този със средно дългата коса е лидерът и непрекъснато го показват да се бие с Клауд. От друга страна Тифа си лафи доста мило с него и т.н. Изгледай всички трейлъри, ако още не си, мисля, че е стара информация тва с отрицателността. По-скоро концепцията май ще е "Нещата пак се омазват, Клауд не ще, сдухан е, ама ще му се наложи отново да спасява света"...

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Sun Feb 06, 2005 11:42 am

Моргана, много добре си знам, че не са РПГ-та, дадох ги като примери за игри с атмосфера и история ;)
Аз wrote:А ако искаш история.. еми, сигурно се сещаш за коя поредица си мисля сега ;)
жалко само, че си е обикновен adventure, не РПГ.. ;/
За ЛоК става дума ;)

ерм.. Ян, мне, нищо не съм изключвал, нещо шмекерий праи phpBB-то ;)

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Thu Feb 10, 2005 10:00 am

@ Roland
Право казваш, сай, тъй ще да е. :)

@Drizzt Do`Urden
Ми като знаеш, че не са РПГ-та защо ги даваш за пример в тема за РПТ-та, която ти си пуснал? :? Дай пример за РПГ с атмосфера, не вярвам да няма някое, което да ти е допаднало като атмосфера. Защото сега се получава малко като аз да пусна тема в Кино за филми на ужасите, примерно, и когато някой ми каже колко добър филм е The eye, пак примерно, аз да му отговоря "Да, ама не може да постигне атмосферата на "Властелина на пръстените". :roll: Ако ме разбираш.
pulled out

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Feb 10, 2005 10:13 am

Ами ако си говорим за атмосфера и същевременно добро RPG, бих сложил Star Wars: Knights of the Old Republic на челните места, от RPG-тата, които са излизали напоследък. Не съм кой-знае какъв геймър, пък и по принцип не си падам по RPG (предпочитам куестовете), но тази игра ми промени мнението за жанра. Доколкото чувам, двете игри от поредицата Vampire: The Masquarade (направени по World of Darkness вселената) също били доста добри, въпреки че са някаква смеска от екшън и RPG.

Иначе нещо ми се струва, че като че ли във фентъзи RPG-тата не се е появявало нещо ама наистина ново и различно, освен World of Warcraft. Поне за последната четох в GameSpot, и там твърдяха, че се харесала на всички в екипа, което май си е постижение. Единствения ми проблем с такива игри е, че отнемат адски много време. Друго си е класиката като PacMan например :)
This signature is not yet rated