RPG Reloaded ;)
Moderator: AlDim
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
RPG Reloaded ;)
замря нещо Games форума, и си викам да зема да възродя един стар спор за РПГ-тата ;)
демек, какво търсите в едно *истинско* рпг, кой рпг-та за вас са такива, кой игри напразно са си я присвоили тая титла... ;)
за мене всички hack&slash игрички от сорта на Nox, Diablo и Silver нямат нищо общо с жанра, въпреки че си имате персонаж, които развивате, трупате уменя и т.н., ама пък реално погледнато всички игри без стратегиите и спортните имат главно действащо лице, така че РПГ е много неточно и неясно определение....
ерм, така де, давайте вие :P
демек, какво търсите в едно *истинско* рпг, кой рпг-та за вас са такива, кой игри напразно са си я присвоили тая титла... ;)
за мене всички hack&slash игрички от сорта на Nox, Diablo и Silver нямат нищо общо с жанра, въпреки че си имате персонаж, които развивате, трупате уменя и т.н., ама пък реално погледнато всички игри без стратегиите и спортните имат главно действащо лице, така че РПГ е много неточно и неясно определение....
ерм, така де, давайте вие :P
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
Як аватар бтв, позадръж го 
Ми аз във всяка *игра* изобщо търся главно сюжета и атмосферата. Респективно Диабло ми е куха, но пък Силвър беше чудна откъм атмосфера. Иначе ми е важно системата да е разбираема и да ми е кеф като кача ниво, а не да знам, че тва е един от 908-те пъти, когато това се случва, както при Диабло.
Иначе в момента се зарибявам прогресивно по японските RPGІта от Final Fantasy тип
Е те тва е сюжет 

Ми аз във всяка *игра* изобщо търся главно сюжета и атмосферата. Респективно Диабло ми е куха, но пък Силвър беше чудна откъм атмосфера. Иначе ми е важно системата да е разбираема и да ми е кеф като кача ниво, а не да знам, че тва е един от 908-те пъти, когато това се случва, както при Диабло.
Иначе в момента се зарибявам прогресивно по японските RPGІта от Final Fantasy тип

And you can't dance with a devil on your back...
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
той аватара е от галерията ;)
а, мне, не мисля, на японските им липсва атмосфера ;)
и са прекалено сложни.
А ако искаш история.. еми, сигурно се сещаш за коя поредица си мисля сега ;)
жалко само, че си е обикновен adventure, не РПГ.. ;/
edit: а Силвър ми беше крайно по-безинтересна от Нокса ;)
а, мне, не мисля, на японските им липсва атмосфера ;)
и са прекалено сложни.
А ако искаш история.. еми, сигурно се сещаш за коя поредица си мисля сега ;)
жалко само, че си е обикновен adventure, не РПГ.. ;/
edit: а Силвър ми беше крайно по-безинтересна от Нокса ;)
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
бе, има атмосфера, ма.. как да го обясня.. не мога да се потопя в играта както, да речем, стана в Syberia или LoK или Planescape (която, за жалост, не успях да играя поради скапване на HDD и после просто не ми се почваше пак от начало ;/)
А атмосфера има и Diablo, ама като цяло е замислена за олигофрени тая игра, няма я частта с мислованта дейност, пак да направя сравнение с Nox- въпреки, че в Нох левелите се вдигат автоматично играта ми е мноого по-интересна от Diablo.
Та, Рол, я прати един shot от японско РПГ да вивим за кфа атмосфера иде реч, щото аз съм я изпуснал тая част ;P
и се включвайте и останалите, ади ;)
А атмосфера има и Diablo, ама като цяло е замислена за олигофрени тая игра, няма я частта с мислованта дейност, пак да направя сравнение с Nox- въпреки, че в Нох левелите се вдигат автоматично играта ми е мноого по-интересна от Diablo.
Та, Рол, я прати един shot от японско РПГ да вивим за кфа атмосфера иде реч, щото аз съм я изпуснал тая част ;P
и се включвайте и останалите, ади ;)
Бе аз къвто съм върл геймър малко трудно да се включа бът стил...
Ами присъединявам се към Рол - за мен най-важни са историята, атмосферата, детайлът. Балдурът си е разкошен откъм това. Айсуинда пък съответно не ме грабна собено, доста е елементарен, а и няма готови ПЦ-та. Плейнскейпа само го почнах, но ми хареса от видяното. Силвърър също ми беше много любим, такъв един весел. Може и да се дължи на факта, че го играх в шести клас, знам ли. Диаблото и производните му съответно ги мразя турбо-яко, твърде зомбифициращи и плоски са ми.
Рол, я кажи някакво заглавие от японските, което ти е харесало много, че напоследък нищо не ме хваща за повече от половин час, пък ми се е доиграло нещо.
Ами присъединявам се към Рол - за мен най-важни са историята, атмосферата, детайлът. Балдурът си е разкошен откъм това. Айсуинда пък съответно не ме грабна собено, доста е елементарен, а и няма готови ПЦ-та. Плейнскейпа само го почнах, но ми хареса от видяното. Силвърър също ми беше много любим, такъв един весел. Може и да се дължи на факта, че го играх в шести клас, знам ли. Диаблото и производните му съответно ги мразя турбо-яко, твърде зомбифициращи и плоски са ми.
Рол, я кажи някакво заглавие от японските, което ти е харесало много, че напоследък нищо не ме хваща за повече от половин час, пък ми се е доиграло нещо.
Е аз не съм играл почти нищо, те повечето са конзолни. Яка атмосфера има Final Fantasy VIII, но тя е бая грозна като изключим убийствените анимации и доста некадърно портната за компютър... Сега играя Final Fantasy VII, но човек прашинка претенция за външен вид да има, няма да я изтрае и 5 минути. Иначе кефи, ма съм много в началото.
Edit: Ма ти щом не си превърта Плейнскейпа, къде изобщо търсиш друго?! Тая игра толкова ме кефи, че си я имам и оригинална даже
Edit: Ма ти щом не си превърта Плейнскейпа, къде изобщо търсиш друго?! Тая игра толкова ме кефи, че си я имам и оригинална даже

- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
[quote]Ъъ, и викаш от един шот усещаш атмосферата? Баба Ванга пасти да яде, мир на праха й, такава врчака кат теб не бях виждал още...
[/quote]
ем, не, Рол, трябва да мина цялата игра за да усетя атмосферата и ли?
Щото, нз за тебе ма мене игрите, които са ми харесали са ми харесали или след произволни няколко шота в списания/и-net или в 1-те моменти след стартирането им. И не ми се оправдавай, давай тука щове и аз да се зарибя, щото от скоро старата ми страст към игрите зе да се завръща и мноо ми се играят хубави игри, ама не се сещам ся за такива, останали непревъртяни ;P
[/quote]
ем, не, Рол, трябва да мина цялата игра за да усетя атмосферата и ли?
Щото, нз за тебе ма мене игрите, които са ми харесали са ми харесали или след произволни няколко шота в списания/и-net или в 1-те моменти след стартирането им. И не ми се оправдавай, давай тука щове и аз да се зарибя, щото от скоро старата ми страст към игрите зе да се завръща и мноо ми се играят хубави игри, ама не се сещам ся за такива, останали непревъртяни ;P
Не се оправдавам, горджъс, просто от шотовете моеш да видиш графиката и стила, но атмосферата на една игра се усеща, когато се потопиш дълбоко в нея, което става след минимум 10-тина часа игра. А кви шотове искаш от примерно двете Файнъл Фентъзите, които са излизали за комп, като те са от 97-ма и 99-та? Има си нет ениуей.
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
*всъщност* седем излезе 2000-та ;P малко след нокс, if memory serves, някъде април ;P
и, не, не са 10 часа, дори 10 мин би било по-точно казано.
Щото, ако не друго една игра ако не ме е фанала след малко време игра, малко е вероятно да продължа да я играя, щото, евентуално след 10-я час ше ми стане интересна.
А, някое по-ново такова РПГ няма ли?
edit:http://www.shadowtech.net/images/Wall%2 ... I%2004.jpg
нз за атмосфера ма една такава шарена картинка определено ми фаща окото ;Р
от ФФ 7 е картинката :Р
и, не, не са 10 часа, дори 10 мин би било по-точно казано.
Щото, ако не друго една игра ако не ме е фанала след малко време игра, малко е вероятно да продължа да я играя, щото, евентуално след 10-я час ше ми стане интересна.
А, някое по-ново такова РПГ няма ли?
edit:http://www.shadowtech.net/images/Wall%2 ... I%2004.jpg
нз за атмосфера ма една такава шарена картинка определено ми фаща окото ;Р
от ФФ 7 е картинката :Р
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
за РС говорех, ма тва няма значение сега.
Та, идеята е такава, че за да ме грабне една игра едно от нещата, които трябва да притежава е именно атмосфера. И те "грабване" и "атмосфера" си вървят едно до друго. Както и история, геймплей и в някаква степен- графика.
А, предполагам, спориш, щото си заядлив :Р
Та, идеята е такава, че за да ме грабне една игра едно от нещата, които трябва да притежава е именно атмосфера. И те "грабване" и "атмосфера" си вървят едно до друго. Както и история, геймплей и в някаква степен- графика.
А, предполагам, спориш, щото си заядлив :Р
Аз пък си обичам и Диаблотата, и Балдурс Гейт/Fallout РПГ-та. Diablo си е мания, мародерското настървение за търсене на предмети в него си е уникално. А мен понеже общо взето не ме е грижа много за сюжета в една игра, мио стига чистия fun и отпускащо забавление на Диабло-то. Разбира се, от време на време попадам в период, в който ден и нощ играя все на BG/Fallout и напълно се изгубвам в игралния свят, прекрасни моменти. Вместо да се чудя какво да правя като пусна компа, веднага пускам зарибилата ме игра и така седмици наред.
Но напоследък все по-рядко ми се случва, почти напълно зарязах гейминга.

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!