Абе всъщност не е прав... ама не можаха и тоя път да го докажат, това е всичко

Moderator: Moridin
И разбира ти имаш веднага обяснение защо гравитацията отсъства на микрониво което е значително по интересния проблем.dellusion wrote:Einstein Theories Confirmed by NASA Gravity Probe
Не че съм на мястото на Роум, но с той май се опитваше да каже, че ако 3+2=5 и 12-7=5 и ние използваме първото уравнение за да постигнем резултата, това не значи че е правилноdellusion wrote:Нямам. Все пак доста явления от Нютоновата физика ги хваща липсата на субатомно ниво. Айнщайн определено не е измислил теорията на всичко, ние за това ли спорим?
с квантовата физика сме малко скарани, но все пак уча биология, та да питам: какви са тия медни ензими? И какво е практическото приложение на тоя метод? И могат ли тия от биологичният отдел да сметнат рибозомите като строеж?Amelia wrote:![]()
Пускам истинска QM/MM сметка за пръв път в живота си. Тук QM/MM означава quantum mechanics/molecular mechanics, което ще рече, че си описвам част от системата с апарата на квантовата механика, а останалата част - с класическа физика. Това е често използван метод при сметки на големи биологични молекули като тия медни ензими, които боря. Досега съм се бъзикала само с QM сметки на модели на активните им центрове, ама сега решихме с шефа да включим и останалата част от протеина в картинката.
И хоп, системата ми нарасна от 80 на 30000 атома.![]()
ЗОМФГ!![]()
Това с чукурнайсет хиляди водни молекули в гюлмето, щото съм сложила нещото в сферична кутия с вода.
Бах маа му. В културен шок съм. Квантовите химици рядко си имат вземане-даване с такива големи системища.
Забавлявам се с приготвянето на оперативните си файлове от миналия вторник. Научих много нови неща. Припомних си от добрата стара биология още повече неща. Обичам това, което правя. Мисля за постдок да ида в някоя група, която се занимава с молекулна динамика, понеже това е най-близката до биологията теоретична химия, която съществува в момента. Пичовете с молекулната динамика работят с още по-гигантейши модели - някои амбициозни лица смятат цели части от клетки...
Утре ще пусна моя мастодонт да го претакат клъстерите. Дано се сметне преди да дойде 22ри век.
Users browsing this forum: No registered users and 20 guests