Преди няколко часа се върнахме с наште и сестра ми от Родопите. Едновременно със страхотни и ужасни впечатления. Добрите ясно от какво са, обаче това, което се прави с планината е
ужасяващо. Не само, че сравнително приятното преди Пампорово се опитват (успешно) да го превърнат във втори Слънчев Бряг, то гнусната лакомия почва да обхваща почти цялата планина

Иначе видяхме Перперикон, не успяхме да отидем до Вулвата(тва, пещерата), защото мили хорица ни упътиха в обратната посока и беше късно да се връщаме

, хижа Млечино, (бившето) село Дядовци(настоящо място, където крави ти изкарват акъла), Момчиловата крепост, крепостта Моняк, село Стойките, Триградското ждрело, Ягодинската пещера и пещерното жилище, Дяволското гърло (без пак да влизаме вътре), Широка лъка, Малък Перелик и околностите(леле, колко боровинки) и Асеновата крепост. И щото никога не може да минем без проблеми с кола,спукахме гума 2 пъти в един ден, вторият насред нищото, на черен път,в 7 часа вечерта, без обхват на телефоните. И един кон щеше да ни влезе в стаята докато вечеряхме. Изобщо готино беше

Ще пусна и аз снимки като ги прегледаме утре.
Искам да живея в крепост.
И изобщо не съм оценявала достатъчно стария ситроен и възможността му да се вдига и да става като джип, лека му ламарина. Това волвото не е за планина.
едит: А, да и на Бачковския манастир спряхме. Продължава да бъде единственият манастир, който съм видяла, който изобщо не ми харесва. То бива, бива комерсализация, ама... Няма и помен от това, което лъха от другите манастири.
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*