Гледано напоследък, Part IV
Moderator: Moridin
Аз като го гледах, доста се учудих защо се води за някаква голяма класика при толкова малоумния през голяма част от времето сюжет. Иначе визуално е доста добър, но не чак толкова, че да компенсира сюжета.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Гледахме Repo Men и Valhalla Rising. Някой ако е гледал ще ми е интересно да обменим мнения 
Valhalla Rising - нещо различно от стандартните филми и дори само заради това си струва да се гледа. Ако можете да го понесете обаче, защото е доста жесток. Почва с едни брутални причинявания на смърт и тежки телесни повреди, но това трае кратко и нататък се продължава с духовни мъчения. В късните си части напомня малко на "Агире, гневът Божи", само че Агире е по-жизнерадостен
Repo Men беше за утеха след горния - смятайте колко е тежък наистина, че да се утешавам с история за изтръгване на органи от живи хора
Личи си, че авторите на филма са се постарали да не залитат в захарността и им се радвам за това, също така не залитат в излишна стандартна антиутопичност и за това също им се радвам. Имаше една много красива сцена със сексуално нарязване на живи тела накрая; Джуд Лоу си отмъщава на бившата за проблемите в реалния живот; Форест Уитакър е стопил теглото на един възрастен човек от себе си от момента, в който го бях виждала последно и си е все така добър; Лив Шрайбър е много готин като гнусен специалист по продажбите - изобщо филмът бива 

Valhalla Rising - нещо различно от стандартните филми и дори само заради това си струва да се гледа. Ако можете да го понесете обаче, защото е доста жесток. Почва с едни брутални причинявания на смърт и тежки телесни повреди, но това трае кратко и нататък се продължава с духовни мъчения. В късните си части напомня малко на "Агире, гневът Божи", само че Агире е по-жизнерадостен

Repo Men беше за утеха след горния - смятайте колко е тежък наистина, че да се утешавам с история за изтръгване на органи от живи хора

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- tigermaster
- Elder God
"Valhalla Rising" го спрях след една твърде гнусна сцена, в която
А за "Repo Men" чета предимно хубави неща. Ще взема да го гледам в скоро време. Разправят, че бил по-кървав от "Суини Тод". Това вярно ли е?
- Spoiler: show
А за "Repo Men" чета предимно хубави неща. Ще взема да го гледам в скоро време. Разправят, че бил по-кървав от "Суини Тод". Това вярно ли е?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Не знам, не съм гледала "Суийни Тод". Но според мен не беше много кървав.
За спойлера - това май беше последното твърде гнусно нещо от физическите жестокости във филма, като се замисля. Ако събереш сили може да пробваш нататък. Там вече е духовната болка.
За спойлера - това май беше последното твърде гнусно нещо от физическите жестокости във филма, като се замисля. Ако събереш сили може да пробваш нататък. Там вече е духовната болка.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
- TheGrimReaper
- Sorcerer
Успях да погледам малко филми преди да почна работа отново
Repo Мen - добра фантастика, изчистена визия и малко повече кървища, но ми дойде сравнително освежаващо в тази суша откъм приятни заглавия
И туиста беше доста умел - и неочакван
http://www.imdb.com/title/tt1053424/
8/10
А-Теам - много добър екшън - отдавна не бях попадал на такъв представител, върна ме към 80-те, когато Рамбо и компания счупваха всичко живо
Лиъм Нийсън си прави тежкарската роля, но и останалите не отстъпваха (особено откачалката-пилот). Преди много време бях гледал сериала по който е правен и имам някакви смътни спомени, но този филм определено си заслужава да се гледа що се отнася до графата "екшън"
Сега още повече се надъхах за "The Expendables"
http://www.imdb.com/title/tt0429493/
9/10
Just another pandora's box - пародия на всички по-известни китайски филми излезли в близките години - като се почне от "House of Flying Daggers" се мине през "Kung Fu Hustle" и се стигне до "Red Cliff" - на места съм се давел от смях, отдавна не бях гледал такава адска простотия - е, онези които гледат повече martial arts movies ще оценят подобаващо бъзиците, но останалите ще трябва да намерят забавление другаде
http://www.imdb.com/title/tt1612143/
10/10

Repo Мen - добра фантастика, изчистена визия и малко повече кървища, но ми дойде сравнително освежаващо в тази суша откъм приятни заглавия

И туиста беше доста умел - и неочакван

http://www.imdb.com/title/tt1053424/
8/10
А-Теам - много добър екшън - отдавна не бях попадал на такъв представител, върна ме към 80-те, когато Рамбо и компания счупваха всичко живо

Лиъм Нийсън си прави тежкарската роля, но и останалите не отстъпваха (особено откачалката-пилот). Преди много време бях гледал сериала по който е правен и имам някакви смътни спомени, но този филм определено си заслужава да се гледа що се отнася до графата "екшън"

Сега още повече се надъхах за "The Expendables"

http://www.imdb.com/title/tt0429493/
9/10
Just another pandora's box - пародия на всички по-известни китайски филми излезли в близките години - като се почне от "House of Flying Daggers" се мине през "Kung Fu Hustle" и се стигне до "Red Cliff" - на места съм се давел от смях, отдавна не бях гледал такава адска простотия - е, онези които гледат повече martial arts movies ще оценят подобаващо бъзиците, но останалите ще трябва да намерят забавление другаде

http://www.imdb.com/title/tt1612143/
10/10
Аз на Valhalla -та не му се израдвах особено, предимно защото не ме хвана в настроение, а и не е моят сорт за разказване на филм. Иначе оценявам факта, че е 'различен'. За гнусен, да, но така или иначе не мога да кажа, че ми беше ЗОМГ-отврат.
Repo-то е добре направен и ужасно забавен с изключително яко темпо и свеж сценарий откъм реплики. Просто текстът е жизнен по много приятен начин. Шрайбър ме дразни, защото това е обичайното му амплоа и вече почва да ми блудкавее по начина, по който Питър Сарсгард ми блудкавее последните филми (те са взаимозаменими де...).
Ениуей, изгледах The Sorcerer's Apprentice...ми...недейте, хора. Не е чак толкоз зле като Еърбендъра, ама недейте!
Repo-то е добре направен и ужасно забавен с изключително яко темпо и свеж сценарий откъм реплики. Просто текстът е жизнен по много приятен начин. Шрайбър ме дразни, защото това е обичайното му амплоа и вече почва да ми блудкавее по начина, по който Питър Сарсгард ми блудкавее последните филми (те са взаимозаменими де...).
Ениуей, изгледах The Sorcerer's Apprentice...ми...недейте, хора. Не е чак толкоз зле като Еърбендъра, ама недейте!
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Днес с жената гледахме Easy Rider. Много як и много друсан филм, който има какво да каже, нищо че го казва прекалено директно. Лафа за свободата беше особено добро попадение:
Кътването на сцените беше опит за добавяне на още друсаност, ама не съвсем сполучлив такъв.
Кътването на сцените беше опит за добавяне на още друсаност, ама не съвсем сполучлив такъв.
- Spoiler: show