A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Wed Jun 06, 2012 4:45 pm

Roland wrote:Спойлер за трета книга:
Spoiler: show
Смешно ми е как ше извъртят нещата с Баристан. Като четеш книга, могат да минат метър и да не ти кажат, че е той, ама като го виждаш актьора в кадър, как ще го крият от нас цял сезон?
Според мен изобщо няма нужда да го крият- Баристан е някъв дядо, който се е появил за три минути в първи сезон. В книгите от всякакви герои чуваме какъв страхотен войн е Баристан и колко яки са рицарите от Кралската гвардия и тъй нататък. Хората, които само гледат сериала, надали знаят какво е кралската гвардия камо ли да помнят кой е Баристан Селми.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jun 06, 2012 6:42 pm

Ъъ, това е фактологически грешно.
And you can't dance with a devil on your back...

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Wed Jun 06, 2012 7:42 pm

Коя част? Иначе познавам само няколко човека, които следят сериала и не са чели книгите. (спойлер от трета книга)
Те не знаят какво е the Kingsguard и Баристан Селми нищо не им говори.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jun 06, 2012 7:51 pm

Добрия стар аргумент с познатите и приятелите които се оказват статистика и мерило за всички :)

Лошата новина е че тези приятели вероятно са гледали твърде по диагонала сериала за да не знаят един от важните герои с отличителна външност.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jun 06, 2012 8:27 pm

Жоре, отказвам да чета безкрайни поредици от фентъзи библии, които са забравили накъде са тръгнали, само за да видя кво е казал някъв си персонаж там. Ще поровя из нета да си намеря инфо. :lol:

Баристан оня супер достолепния старец ли беше? Имаше го в първи сезон, мисля. Не си спомням изобщо как изглеждаше обаче, така че няма да го позная ениуей.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Wed Jun 06, 2012 9:25 pm

RRSunknown wrote:Добрия стар аргумент с познатите и приятелите които се оказват статистика и мерило за всички :)

Лошата новина е че тези приятели вероятно са гледали твърде по диагонала сериала за да не знаят един от важните герои с отличителна външност.
Не казвам, че никой няма да го познае, а че повечето хора няма да помнят случаен персонаж от преди две години. В книгите също беше очевидно кой е още с появяването си, така че криенето на самоличността му не е чак толкова важна.

Обаче важен герой? Отличителна външност? Има една единствено сцена като централна фигура, а и аз като Амелия вече не помня как изглеждаше. Ако под гледане по диагонал имаш предвид всеки епизод да се гледа само по веднъж, си прав.

Амелия, ето кратко описание на главата. Няма някакви спойлещи интерпретации на виденията.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jun 06, 2012 11:09 pm

Одма се сещам за три важни сцени с него в първи сезон. И дори някой В МОМЕНТА да не се сеща, в мига, в който го види, ще го познае. Абсурд е да се твърди обратното.

Иначе аз нямах идея, че е той, докато не го разкриха.
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jun 06, 2012 11:47 pm

Изгледах епизода. Почти целият беше страхотен, с изключение на Денерис и на Вала, които ми бяха доста мех, а Денерис - откровено смешна, особено
в сцената с драконите, където "ефектите" събудиха потреса ми
всичко друго беше МУЛТИ гениално, като започнем от речта на Теон, минем през доста яката сцена със сватбата, изключително точно уловената динамика Бриен-Джейми, и стигнем до магнум опусите в тоя епизод - Джакен-Аря, сцената в тронната зала и всички сцени с Варис, особено Варис-Рос.

Обожавам Марджъри и искам да й родя деца! Гениална е!

Изобщо в крайна сметка тоя сериал ще го запомня главно с празнещо добрите избори на актьори и изпълненията на повечето от тях. още!
бтв много ме изкефи как го извъртяха със сватбата, ПРИ наличието на Кейтлин. това ме чудеше как ще го направят и защо тя няма да го спре :)
@Рол - не съм сигурен какво точно имаш предвид за Денерис. Аз не мисля, че ситуацията сетъпва историята за нещо различно от оригинала.... бтв сцената с Дрого беше добра, а и малко фенсървис за фенките,

но пък това на края си е непростимо толкова тъпо да ни кажат в очите: "не ни се плаща вече за рандъм супер секси мацки"
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jun 06, 2012 11:52 pm

Moridin wrote:(1) доста яката сцена със сватбата

(2) но пък това на края си е непростимо толкова тъпо да ни кажат в очите: "не ни се плаща вече за рандъм супер секси мацки"
(1) Тайната сватба между Анакин и кралица Амидала - грандиозно оВТФкан завършек на наложената от сценаристите ВТФ промяна, която опропасти тотално персонажа на Роб. В книгата поне имаше малко по-смислено оправдание за тъпата му постъпка с Джейни Уестърлинг. :roll:

(2) А може просто актрисата да има други ангажименти вече? Не би била единствен случай (Планината отиде да снима "Хобитът", а Ракаро - "World War Z").
Или просто се е скарала с продуцентите, случва се. :mrgreen:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jun 07, 2012 7:19 am

Да, не са могли да си я разделят :mrgreen:

иначе аз не коментирам арка с Талиса като цяло, който за мен смучеше. Коментирам само сцената, която беше много яко направена, макар и тотално сюжетно омотана (новите богове.... сириъзли?)

две положителни неща са следните:
1. Талиса е УБЕР хот
2. В книгата също НЯМА оправдание за глупостите на Роб. Завъртяно е пак около честта му с бремеността, но това по никой начин не е достатъчно, естествено.
This is it. Ground zero.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jun 07, 2012 7:49 am

secondly, related to winterfell, i didn't realize it until talking with a few non-book readers, but it really doesn't make sense that bran and company leave winterfell for the north given that it's never explained to them what happened in winterfell. in the book, they know that ramsey burned it down and is aware that they're still alive so they're really in danger. but here, the viewer, as well as bran and co. are under the impression that the iron-islanders are the ones who burned down winterfell, but they're gone now, so there is no threat still in winterfell, so why run away?
Доста добър въпрос, изобщо не се замислих.

А все пак различно изглеждащите Други?

И доста яка тема, която обяснява защо трябваше да променят хаус ъф ди ъндайинг - http://asoiaf.westeros.org/index.php/to ... or-me-but/

макар че (за мен) не оправдава отсъствието на сцената с Регар
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jun 07, 2012 5:00 pm

Moridin wrote:2. В книгата също НЯМА оправдание за глупостите на Роб. Завъртяно е пак около честта му с бремеността, но това по никой начин не е достатъчно, естествено.
Съгласен, но в книгата малко повече се ядваше - пак тъпо, да, но все пак по-разбираемо от гледна точка на чувството му за чест (СПОЙЛЪР КАК Е В КНИГАТА)
да не зареже забременена благородничка, в чийто дом се е натресъл неканен като военен предводител по време на война.
В сериала си е ВТФ от-до според мен. В него медсестрата спокойно можеше да му остане любовница, а ако не ще - у лево, има си дадено обещание за брак между два благороднически рода.

За опожаряването на Уинтърфел и аз попаднах на множество объркани хора, но сценаристите така и така са в небрано лозе, понеже (СПОЙЛЪР ТРЕТА КНИГА, МАЙ)
Копелето на Болтън още не е кастнат, та очевидно го оставят за трети сезон.
Плюс това ако отсега се разбере, че родът Болтън е опожарил Уинтърфел, ще има неудобни въпроси как става тоя номер, защото още не се знае, че са предатели.

Челите книгата викаха, че майстер Лувин можеше да ги предупреди да се пазят от северняци, вместо да си припомня носталгично как ги бил изродил. :mrgreen: Това го приемам на майтап, де, защото пак не става да се разбере отсега, че има предатели северняци.

Рамзи плюс това в трета книга не знае, че са живи Бран и Рикон, уточнение в по-долния спойлър.

Битката при опожаряването също я подминаха, а ми се щеше да я видя. Ама им свикнах вече.
(СПОЙЛЪР ПЕТА КНИГА)
Рамзи не мисля, че е в течение, че са живи, поне в пета книга Теон си трае все още.
Затова и Болтънови залагат на брак с "Аря" - освен нея, само Санса се води жива от Старките.
Ако знаеха, че Бран и Рикон са живи, нямаше да се занимават с тоя брак, защото така и така нямаше да им върши работа докато има жив мъжки наследник на Едард Старк.

Moridin wrote:И доста яка тема, която обяснява защо трябваше да променят хаус ъф ди ъндайинг - http://asoiaf.westeros.org/index.php/to ... or-me-but/
Добра тема, но да отбележа и аз, че е фрашкана със спойлъри (някой може да не обърне внимание на заглавието), та който не е чел книгите, да не я отваря. Иначе да, логично е, че визуалният медиум тук би бил проблем и затова са внесли промени. :wink:

Това ми хареса в темата:
(СПОЙЛЪР ДО ПЕТА КНИГА ВКЛЮЧИТЕЛНО)
Too many times I've had a non-reader ask when Dany is going to land on Westeros and I just have to stare and refuse to say anything. "I'll let you know when I find out" goes through my head :P
:lol: :lol: :lol:
The Best of Mozart

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Thu Jun 07, 2012 5:46 pm

passer-by wrote:(СПОЙЛЪР ПЕТА КНИГА)
Рамзи не мисля, че е в течение, че са живи, поне в пета книга Теон си трае все още.
Затова и Болтънови залагат на брак с "Аря" - освен нея, само Санса се води жива от Старките.
Ако знаеха, че Бран и Рикон са живи, нямаше да се занимават с тоя брак, защото така и така нямаше да им върши работа докато има жив мъжки наследник на Едард Старк.
(пета книга)
Рамзи Сняг в книгите измисля плана, убива синовете на мелничаря и ги покрива с катран. Цялата роля на Теон е да се съгласи с идеята. Рамзи и Руз са съвсем наясно, че синовете на Старк са избягали и в пета книга ги търсят активно.

За сватбата- до тогава не е останал кой да ги познае и никой не би ги подкрепил срещу Руз Болтън така или иначе.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jun 07, 2012 5:49 pm

Е, това е, като съм забравил трета книга. :(

Ще си я припомня, видяло се е. :mrgreen:

Баси как ме заблудиха сериалът и пета книга. :shock: :lol:

Макар че за разпозваването (СПОЙЛЪР ПЕТА КНИГА)
лорд Мандърли казва на Давос да намери Рикон, а вълчището му Рошльо ще докаже, че това е син на Едард Старк.
The Best of Mozart

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Jun 07, 2012 6:05 pm

Мен ме съмнява едно нещо и ще е брутално, ако стане така:
"Дагмер" е Рамзи Сняг. Това с "going home" и отвличането на Теон особено ме наведе на тая мисъл. Да не говорим, че Рууз и "Дагмер" имат един и същи глас почти, че и си приличат.
А епизодът наистина ми хареса повече от девети, най-вече защото по страхотен начин направи всичко, което сериалът прави най-добре.

Страхотни актьорски моменти: Санса като се ухили, ако и закратко, не можах да си сдържа усмивката и аз, въпреки че знам какво става с нея нататък, а и Петир хубаво й обясни. Тирион като си позволи и той да се разчувства. Пайсел в сцената с Тирион като си беше свалил маската на сгърчения дедо. Майстер Люин в сцената с малките. Лекото уважително накланяне на главата на Марджъри към Санса. Теон и в двете сцени. Джейми и Бриен, особено той като тръгна да се прави на селтак и реакцията му, когато тя ги накла. Станис. Денерис и Дрого.

Също така имаше много фентъзи в епизода, при това много яко направено, от Джакен, през Дани с виденията (аз пък не видях никакви бутафорщини с ефектите там) и накрая финала, който беше лудницата.

Разцепиха с тоя епизод.