Тенис

За най-важните акценти в кърлинга и турнирите по спортно оригване!

Moderator: Moridin

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Sep 03, 2008 4:19 pm

Ами да окачествявам ги, като чифути и това ми е нормална първа реакция. :) Започвам по първобитния начин разговора. И ти да свикнеш да разговаряш по-този начин в повечето спортни форуми и на теб такава ще ти е реакцията. Както виждаш, видях какъв е тона и типа на писане, на хората тук и нагодих своя спрямо вашия. :wink:

Едит: Няма да се повтори :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Sep 03, 2008 4:26 pm

Малко връзка от специалист.
Показвам това на един мой много добър приятел в момента един от водачите в ранклистата при аматьорската серия Загорка. Веселин Буров се казва - ако напишете в гугъла името му ще ви излезът някакви резултати с турнири.

Та така: човека казва
1- В момента Федерер и Надал са изключително напред с материала и сравнението им със стари величия е смешно. Сегашните са много по добри. точка.
2- женския тенис сравнен с мъжкия е УЛТРА зле- моя човек е бил Пиронкова в Пловдив и то не един път а тя уж се води най- добрата ни в момента. И тя самата е казвала че жените са далеч от мъжете и затова се дели на женски и мъжки тенис.
3.
Борг, Лейвър, Макенроу, Сампрас са все по-добри тенисисти, отколкото Федерер ще бъде някога.
ХАХАХАХАХА

който твърди друго показва само че не разбира достатъчно от тенис и че е навътре в нещата.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Sep 03, 2008 4:38 pm

Не можах да разбера нищо от последния коментар... Не знаех, че жените би трябвало да могат да бият мъжете?! :? Нали затова са разделени.

Нищо не схвашам :roll:

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Sep 03, 2008 4:45 pm

То не трябва да си какъвто и да е специалист, за да забележиш, че Федерер и Надал са много по-напред с материала от тенистите от деветдесетте. Аз си оставам фен на Сампрас, но няма какво да си кривим душата. Чакам Nheela да ме светне в кои точно елементи Сампрас е бил по-добър от Федерер.
2- женския тенис сравнен с мъжкия е УЛТРА зле- моя човек е бил Пиронкова в Пловдив и то не един път а тя уж се води най- добрата ни в момента. И тя самата е казвала че жените са далеч от мъжете и затова се дели на женски и мъжки тенис.
То това и децата го знаят, но идеята на Nheela беше за конкуренцията там, а не дали жените могат да бият мъжете.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Sep 03, 2008 4:46 pm

Ще попилеят те Laughing
При жените е както винаги забавно. Дамите постоянно продуцират нови и нови таланти Rolling Eyes Smile Даже и ние си имаме 2-3 20-тина годишни момичета, които са уникални таланти и с голямо бъдеще. Пък и Цветето Пиронкова е и доста красива Very Happy
Аз ти казах защо стават изненадите при жените, ама слуша ли ме някой. Самият факт, че тенисистки, които си нямат и бегла представа от тактика и блъскат всяка топка от всяко положение печелят редовно титли от Големия Шлем е показателен. И въобще наличието на конкуренция на върха нищо не значи само по себе си, по тая логика примерно Висшата Лига на Англия е била по-силна през да речем шейсетте, отколкото сега.
При жените е забавно, главно защото 98% от тенисистките само знаят да блъскат и нямат резервен план когато не им влизат мощните удари. Затова има постоянно изненади. Миналата година когато Енен имаше по-малко загуби и от Федерер ти сигурно би казал, че Енен е надцененена в сравнение с Катето Малее
А ти нима ми казваш, че разбираш повече от тенис, отколкото професионалните тенисистки? Има истина в това, което казваш. Тениса, а и не само започна да става твърде силов, но аз друго посочвам. В женския тенис постоянно излизат нови таланти. И тази една година на победи на Енен е нищо. Хегемония в женския тенис не е имало от времето на Щефи Граф
аз давам мнението на човек който може да се нарече полу-професионален.
вече би трябвало да разбереш.

Едит:
Аз си оставам фен на Сампрас, но няма какво да си кривим душата. Чакам Nheela да ме светне в кои точно елементи Сампрас е бил по-добър от Федерер.
и ние сме фенове на Сампрас :)
но едва ли Нийл ще може да докаже нещо по въпроса.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Sep 03, 2008 4:57 pm

Ок, аз му вярвам на твоя полу-про приятел. Щом той казва аз от днес нататък на всички ще казвам, че Надал и Федерер са най-великите тенесисти на всички времена... :lol:

Matrim, сега пък и начина им на игра ли ще анализираме? :wink: Аман, почва да ме боли тиквата вече :roll:

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Sep 03, 2008 5:37 pm

Е аз си мислех, че спорим с някакви аргументи, а той било кой на кого е фенбой. :lol:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Sep 03, 2008 5:46 pm

Ама вий сте ненаситни :wink:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Sep 03, 2008 6:15 pm

Nheela wrote:Ами да окачествявам ги, като чифути и това ми е нормална първа реакция. :) Започвам по първобитния начин разговора. И ти да свикнеш да разговаряш по-този начин в повечето спортни форуми и на теб такава ще ти е реакцията. Както виждаш, видях какъв е тона и типа на писане, на хората тук и нагодих своя спрямо вашия. :wink:

Едит: Няма да се повтори :lol:
Не че е съвсем нормална първа реакция, но за останалата част от поста си си прав (освен дето упорстваш да признаеш грешката си де - доколкото има такава при лично мнение, да го наречем по-скоро изхвърляне) и като цяло добре се получи :)
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Sep 03, 2008 11:34 pm

Ок, нека вземем пример от спортните форуми, където солидна част от присъствието са скинари, които тайно ходят да хвърлят бомбички в кафенето за явка на противниковия отбор. Предлагам пък за музикални форум да вземем пример от този на Планета Пайнер, а за книжния - от стария на Бард.

Да окачествиш някого като чифут, защото играе добре, но незапомнящо се, е първо изхвърляне за по-голяма тежест и второ тотална липса на логика, доколкото няма нищо общо. Това, че са чифути не е лично мнение, доколкото може да се докаже, че не е вярно.
Ако разговорите ще са от ранга на "тоя е чифут, а оня е педераст", язък въобще, че се създаде такъв форум.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Sep 03, 2008 11:55 pm

Морви, какво от написаното от човека не разбра? Подходил е по опит от други форуми. Този форум се е оказал по-човешки от тях, ето защо човекът си е сменил подхода (съвсем логично и адаптивно).

Т.е. не, очевидно няма разговорите ни тук да са на ниво "чифути" (кво толкоз се фана за тая дума..), нито пък сега са.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Sep 04, 2008 12:08 am

Ми имам няква свръхчувствителност към еврейския въпрос, кво...
I don't wanna die

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Sep 04, 2008 1:48 am

Приеми моите извинения!

Image

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Sep 04, 2008 9:28 am

И все пак никой не се опита да отговори на началния въпрос :roll:
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Sep 04, 2008 10:43 am

Приемам ги, явно понякога не успяваме да се разберем. А и цветята винаги помагат, благодаря :D
I don't wanna die