A Dance With Dragons [СПОЙЛЕРИ до 4-та книга вкл.]

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Thu Dec 29, 2011 6:12 pm

Ex 100 странички са готови, но има още 900 да сътвори поне. Голямо смучене на пръсти ще падне, дано не са му любими средните ...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Dec 29, 2011 6:42 pm

Чаптърът кърти бтв. За пръв път да ме кефне
Spoiler: show
Станис
This is it. Ground zero.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Dec 29, 2011 8:02 pm

Ооо, доста е яка главата и мен ме кефи :D
Станис винаги си е бил готин :D
But goddamn,
you got me in love again

Feather
Smallfolk

Post by Feather » Fri Jan 27, 2012 8:57 pm

Мартин май пак ще ни мъчи. След десетина години може и да прочетем 6-тата. Тва стана като някъв тъп сериал. Докато съм жив ще излизат някви книги.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Feb 09, 2012 1:25 am

Попаднах на някакъв списък на най-малоумните теории за разни неща от поредицата:
“there is no jojen reed” — apparently, howland reed learned how to de-age himself
“franken gregor will kill cersei” — qyburn kept jaime’s hand, attaches it to gregor’s reanimated corpse, and that’s what kills cersei
“mance raydar is working with littlefinger” — that’s it, that’s the theory
“aegon targaryen was not really murdered, and is one of the following people: hot pie, samwell tarly, gendry” — there were other names, but those are the only ones that matter
“eddard stark is alive” — the man beheaded on the steps was a faceless man or a lookalike found by littlefinger
“jaqen h’gar is arya from the future”
“varys is several children standing on each other’s shoulders”

“tysha is taena merryweather”
“rickon will kill littlefinger”
“daenerys will marry tommen”
“jaime will take the black” — where he’ll become jon snow’s mentor
“rhaegar wasn’t in love with lyanna” — he was in love with robert, and stole lyanna out of jealousy
But goddamn,
you got me in love again

dido_demirov
Merchant

Post by dido_demirov » Thu Feb 09, 2012 8:35 am

Dr. Horrible wrote:Попаднах на някакъв списък на най-малоумните теории за разни неща от поредицата:
“there is no jojen reed” — apparently, howland reed learned how to de-age himself
“franken gregor will kill cersei” — qyburn kept jaime’s hand, attaches it to gregor’s reanimated corpse, and that’s what kills cersei
“mance raydar is working with littlefinger” — that’s it, that’s the theory
“aegon targaryen was not really murdered, and is one of the following people: hot pie, samwell tarly, gendry” — there were other names, but those are the only ones that matter
“eddard stark is alive” — the man beheaded on the steps was a faceless man or a lookalike found by littlefinger
“jaqen h’gar is arya from the future”
“varys is several children standing on each other’s shoulders”

“tysha is taena merryweather”
“rickon will kill littlefinger”
“daenerys will marry tommen”
“jaime will take the black” — where he’ll become jon snow’s mentor
“rhaegar wasn’t in love with lyanna” — he was in love with robert, and stole lyanna out of jealousy
От тези теории единствено теорията за Грегър и Церсей ми се струва евентуално възможна. Така предсказанието на Маги жабата би се изпълнило. Теорията за Регар и Робърт е направо изби рибата.

Томек
Scholar

Post by Томек » Thu Mar 15, 2012 11:52 am

Доста плява поех покрай няколкото зърна действие в Танца. Особено главите в Даруджистан, пардон Миринистан със зверски тромавата игра на тронове. То бяха едни подмолни планове, едни оплетени интриги и изпепеляващи, но все пак плътски ориентирани любови... не си е работа. Да не говорим за флешбековете през страница свързани с: 1. децата на Регар облени в кръв; 2. кенефната смърт на лорд тивин; 3. рандъм подбран персонаж с развети коси и искрящи очи.
А, и нещо любопитно: на Стената всеки си има име, което ни се съобщава, дори ако само премине около мястото на (без)действие. Кракените също са доста индивидуални.
Накратко - кофти тенденцията от четвърта книга продължава и лично за мен поредицата се превръща в нещо като Star wars - предварително знам, че ще го намразя след като го гледам и предварително се мразя за това , че ще гледам следващия епизод.

Искам: Джайм лорд командир, Бран - крал на Севера и Получовекът в Кингс Лендинг. Повече битки и слава и по-малко Денерис, Церсей и Югът като цяло, който в случая ми е скучен до немай къде.
Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем, ни в ясно време, ни в буря. Идем да убиваме под слънце и луна. Какво зората?

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Mar 15, 2012 1:08 pm

Кой е тоя получовек? Джайм вече си е лорд-командир още от трета книга насам ;р
This is it. Ground zero.

Томек
Scholar

Post by Томек » Thu Mar 15, 2012 1:34 pm

Тирион е Получовекът. Доколкото си спомням така го приветстваха войниците по време на сражението при Кингс Лендинг. За Джайм имах предвид Вала
там наскоро се оваканти челно място
Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем, ни в ясно време, ни в буря. Идем да убиваме под слънце и луна. Какво зората?

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Thu Mar 15, 2012 3:26 pm

Може би да, а може би не. Ще разберем след окло 8 години ...

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Mar 24, 2012 7:51 pm

The Dragon wrote:
portugal wrote:В амазон са доста колебливи мненията (меко казано)
:D
Книгата най общо е втория малазан - наполовина най якото нещо което си чел, наполовина Денерис и Тирион ...
На 300-та страница съм и само да питам защо това е лошо? :)
Много ми е гадно за Смрад, герой който да ме дразни толкова едва ли е имало в тази поредица, но и той не заслужава такова нещо. Трябва да се измисли псувня или проклятие свързано с Рамзи Болтън.
Томек wrote: Искам: Джайм лорд командир, Бран - крал на Севера и Получовекът в Кингс Лендинг. Повече битки и слава и по-малко Денерис, Церсей и Югът като цяло, който в случая ми е скучен до немай къде.
като гледам тия мнения и се чудя, само аз ли искам повече магия, по дяволите? :shock:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Томек
Scholar

Post by Томек » Mon Mar 26, 2012 9:55 am

Магия се намира достатъчно в пета част, а и преди това си имаше от време на време. Освен ако нямаш предвид огнени топки :)
Теон е един от най-реалистично описаните герои, като действия и мотивация. Лесно е да ти стане неприятен, но и много лесно може да му съчувстваш, докато не се сетиш, че си заслужава повечето мизерия. Лично за мен това е от най-интересните персонажи.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Mar 26, 2012 11:16 am

А и неговите глави най-малко влачеха.
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Mar 26, 2012 1:37 pm

Claymore47_Fen wrote:
The Dragon wrote:
portugal wrote:В амазон са доста колебливи мненията (меко казано)
:D
Книгата най общо е втория малазан - наполовина най якото нещо което си чел, наполовина Денерис и Тирион ...
На 300-та страница съм и само да питам защо това е лошо? :)
Ами защото главите с Денерис са ужасно бавни и значително по слаби от северните с Рийк и Джон Сноу. Горе долу тийн драмите са и на нивото на Glee. А тирионските са просто наникъде. Но северните неща къртят мивки. Бтв - Гледай като стигнеш до the north remembers. Ще се счупиш от смях.

А паралела с втория малазан е - там е супер яка часта с колтейн. Но Фелисин просто не можеш да я дишаш от самото начало. Както и Хеборик.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Mar 26, 2012 8:39 pm

Остават ми 40 страници до финала и всъщност сте прави. Но преди това...
Джордж ГРР Мартин, МАЙНАТА ТИ! :x :dash: Why the fuckity fuck fuck fuck умряха
Куентин и Джон
?! Защо, просто искам да знам защо?
Куентин
добре, позагуби ни времето, но не ми хареса кой знае колко и не беше толкова интересен като герой. Но
Джон
защо? :roll: Честно, в момента искам тоя човек да умре и хич не ми пука дали ще остави поредицата недовършена. :neutral:
Та като цяло наистина след началото постепенно главите на Тирион се разреждаха, докато накрая се получи философският камък на бозиците. На Денерис верно бяха супер безпътни и тъпи интригите, но съм приятно изненадан от главите на Теон и Селми. На Бран бяха прекалено малко главите, тъкмо когато започна интересното, на Джайм главата освен за да ни информира по най - банален начин ,
че Бриен е жива
за какво беше сложена? Унижението на Церсей обаче си струваше. На Джон главите бяха също доста яки, наистина този път нямаше мърдане откъм трудни решения. Като цяло съм по - скоро доволен... но не съвсем. :?
Last edited by Claymore on Mon Mar 26, 2012 8:48 pm, edited 2 times in total.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata