Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
Преписвам част от материал в днешния пловдивски ежедневник ("Марица")... на какво се попадало, ако поразлистиш малко учебници... Гледам и не вярвам на ушите си:
Учебник по музика, 3 клас:
Отдолу иде джип "Мицубиши", със яка броня, прозорци скришни. Всички по пътя той изпреваря. На кого е? Кой ли го кара? Вълчо го кара. Свири и гази. А във колата коя е тази? Лиска е вътре. И много иска на мис-конкурса да стане миска. Давай, Вълчо, и наддавай златна пара звънка - мис да стане твойта Лиска, гиздава и тънка!
Учебник по музика, 5 клас:
Кон излезе на ливада, вдъхна въздух и умря. Възкачи се на небето и какво ли не видя. Две кебапчета крилати пазят рая с автомати.
Задача от урок за "Отечество любезно":
Докажете, че България е описана и хоризонтално, и вертикално.
има още, но нямам сили...
Учебник по музика, 3 клас:
Отдолу иде джип "Мицубиши", със яка броня, прозорци скришни. Всички по пътя той изпреваря. На кого е? Кой ли го кара? Вълчо го кара. Свири и гази. А във колата коя е тази? Лиска е вътре. И много иска на мис-конкурса да стане миска. Давай, Вълчо, и наддавай златна пара звънка - мис да стане твойта Лиска, гиздава и тънка!
Учебник по музика, 5 клас:
Кон излезе на ливада, вдъхна въздух и умря. Възкачи се на небето и какво ли не видя. Две кебапчета крилати пазят рая с автомати.
Задача от урок за "Отечество любезно":
Докажете, че България е описана и хоризонтално, и вертикално.
има още, но нямам сили...
ААААААААА, велико!!!
И тъжно, разбира се. Дечицата ще прилапат тия простотии без да знаят, че са такива.
Интересно ми е не е ли имало родителска реакция по въпроса. Ако не - това е дори по-страшно.
Обаче това за двете кебапчета крилати ако не е от прочутата песничка те па на!
Спойлър, че е леко гнусничка.

И тъжно, разбира се. Дечицата ще прилапат тия простотии без да знаят, че са такива.

Интересно ми е не е ли имало родителска реакция по въпроса. Ако не - това е дори по-страшно.
Обаче това за двете кебапчета крилати ако не е от прочутата песничка те па на!
Спойлър, че е леко гнусничка.
- Spoiler: show
В интерес на истината познавам авторите на учебника, включил песничката с кебапчетата. Това е един от най-забавните учебници по музика, излизал по нашите ширини въобще. Дечицата не са задължени да учат песничката за кебапчетата, но се забавляват зверски, докато я пеят. Тя е в незадължителния материал, тоест тоя, дето се използва за разтоварване. И това е учебникът за пети клас, в който най-много е застъпена класиката. Куплетът със сопола не фигурира в предложения текст, и кебапчетата не пазеха рая с автомати, но не се сещам точно как го бяха адаптирали текста. По-тъжен е учебникът на Анубис за същата възрастова група, който е бъкан до козирката с абсолютно неверни факти и кашони натоварваща информация. Но как да е.
Last edited by Marfa on Thu Mar 04, 2010 8:32 pm, edited 1 time in total.
Това е класикаКон излезе на ливада, вдъхна въздух и умря. Възкачи се на небето и какво ли не видя. Две кебапчета крилати пазят рая с автомати.

passer-by, тя е, но явно търпи изменения с времето.
- Interpreter
- Forsaken
Е то си беше дисидентско бреZee wrote:Това е класикаКон излезе на ливада, вдъхна въздух и умря. Възкачи се на небето и какво ли не видя. Две кебапчета крилати пазят рая с автомати.. Фолклор още от времената на соца, като бях малка, леля ми ме научи да я пея
, но съм забравила текста.
passer-by, тя е, но явно търпи изменения с времето.

edit: мелодиите мога само устно да ги възпроизведа, но за да сме точни, първото е в ритъма на туист, а второто вече си беше рокендролИстанбул се надул като чушка във фасул...
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Interpreter
- Forsaken
Хах, покрай цялата тая дандания за кебапчетата и аз зех че питах гуглето... ей туй ми изплю, много весела песничка
http://vbox7.com/play:6d087218
Добавено: А покрай търсенето на горното ето на какво попаднах
:
http://kurtenkov.blogspot.com/2008/09/t ... mathy.html

http://vbox7.com/play:6d087218
Добавено: А покрай търсенето на горното ето на какво попаднах

http://kurtenkov.blogspot.com/2008/09/t ... mathy.html

- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Бе какъв Гугъл беееее
Основополагащата песен за кебапчетата се знае наизуст и се тананика наум поне десетина пъти годишно и на глас поне три, ей така, за настроение
И, да, с оригиналния текст (или поне един от оригиналните
), който Минувача си пусна още в първия отговор (ма кой ли чете спойлери в наши дни...), не с поопростения и поочовечен текст, който "Врабчетата" популяризираха наскоро (то вероятно затова е влязъл и в учебника по музика).

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- tigermaster
- Elder God
Примерно че авторът на музиката на "Властелинът на пръстените" е Джон Уилямс. Това може и да беше учебникът за шести клас, де, обаче доста ме вбеси, когато го видях. Помня, че забраних на сестра ми да учи по него заради това.Marfa wrote:По-тъжен е учебникът на Анубис за същата възрастова група, който е бъкан до козирката с абсолютно неверни факти и кашони натоварваща информация. Но как да е.
Редакция:
За минувача:
- Spoiler: show
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.