За или против притежаването на лично оръжие
Moderator: Moridin
Аз съм за правото на самозащита и за закони, които не са в полза на престъпниците. Не знам дали искам всеки да може да има по един склад оръжие вкъщи, не ми се струва добра идея да е неограничено право.
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.
- The Dragon
- Elder God
Бърз въпрос - петата поправка кой я ползва - виновните или невинните?raylight wrote:Аз съм за правото на самозащита и за закони, които не са в полза на престъпниците. Не знам дали искам всеки да може да има по един склад оръжие вкъщи, не ми се струва добра идея да е неограничено право.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Въпросът е, че когато имаме единични примери на поделение, ако това стане масово, ще имаме единични примери във всеки блок, на всяка улица и т.н. А е ясно, че и без оръжие можеш да направиш ужаси - въпросът е, че с оръжие е мноооого по-лесно и дори без да направиш усилие. В това е проблемът - щом ти хрумне имаш лесен и мигновен начин да излееш емоциите си. Към себе си или към някой друг.RRSunknown wrote:Чесали сме го това - пак ли почваме с единични примери.
Естествено че рандъм пияница ще пука на нова година - той ще пука и без оръжия , или със самоделки бомби, или ще се качи в колата да сгази някой.
И естествено че цялата маса войници ще се намерят неколцина да не издържат психически- дали ще имат оръжие под ръка или не в случая няма значение.
b.t.w. Ако знаете колко много хора реално си ходят с легално оръжие и нищо не са направили
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- RRSunknown
- Elder God
- The Dragon
- Elder God
Ето отново единичен случайМасово убийство заради недобре приготвени яйца
Поредна кървава драма шокира САЩ, този път предизвикана от битов скандал, предаде Асошиейтед прес
Четиридесет и седем годишен мъж застреля петима души и после се самоуби на паркинг за каравани в град Джаксън, в американския щат Кентъки.
До кървавата развръзка се стигнало, след като Станли Нийс се скарал със съпругата си относно това как тя е приготвила ястие от пържени яйца за закуска. На Станли яденето не се понравило и той започнал да се кара на жена си. Тя избягала от семейната каравана и се скрила при съседите, но Станли я последвал и я застрелял. После убил и доведената си дъщеря, която също била в караваната на съседите. След това Станли застрелял и тримата души, намиращи се там и станали очевидци на кървавата драма.
Преди да се самоубие, мъжът разрешил на намиращо се там момиче да избяга. После се застрелял.
Не се уточнява с какво оръжие е извършено масовото убийство.

Проблема е как да дадем оръжие само на тези които не са тригър хепи.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- RRSunknown
- Elder God
Ми сатърът като минимум не е далекобойно оръжие и хората по-лесно могат да избягат или дори да му се противопоставят. Виж, то човек сигурно може и да убие като прегризе нечия сънна артерия. Но ще му е много по трудно и ще се замисли дали бърканите яйца си заслужават усилето.
I don't wanna die
- RRSunknown
- Elder God
- tigermaster
- Elder God
Според мен по-скоро твърди, че при битов афект на убиеца ще му е много по-лесно да убие с огнестрелното оръжие, което му е под ръка, отколкото със сатъра.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Именно. Бтв, не знам защо реши, че всички с оръжие непременно имат и каси, в които го държат. И дори да е така, когато имаш пистолет, ти автоматино се сещаш първо за него при агресия. Няма какво да се оглеждаш има ли сатър, ножът дали не е в миялната и т.н. Имаш си пищов, първо се хващаш за него. Бтв, явно на човека с лошо сготвените яйца му е било най-лесно да вземе пистолета, откъдето и да е било.
I don't wanna die
- RRSunknown
- Elder God
В казармата може и да няма. Иначе, естествено, че не го държиш под 5 ключа в мазето. Взел си го ако някой ти влезе в къщата да можеш да се защитиш (или поне това е официалната версия). Съответно си го държиш на лесно място. Може би не чак на масичката, но зад лека кутия в шкафа. Бтв, хайде да не споменавам за хората, които и си ги разнасят насам-натам - имаше няколко случая на засреляни в дискотеки...
I don't wanna die
А ти откъде знаеш?RRSunknown wrote:Личи си че говорите незапознато :) - няма човек който си държи пищова на колана или на масичката зареден.
Аз като видях на най-неочаквано и леснодостъпно място пистолет (не съм го оглеждал и нямаше как да преценя дали е истински, но като имам предвид човека, най-вероятно беше истински), от това да тръгна ли да правя изводи, че никой не си държи личното оръжие под ключ?
А и "зареден" е достатъчно разтегливо - примерно с патрон в патронника, с патрон(и) в пълнителя, с изваден зареден пълнител до пистолета.
Както казваше Уди Алън, за какво ми е да държа вкъщи незаредена пушка?RRSunknown wrote:Личи си че говорите незапознато- няма човек който си държи пищова на колана или на масичката зареден.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- RRSunknown
- Elder God
@bsb Сигурно знам защото познавам поне 50 човека с оръжие.
@Ghibli - смешно е да си мислиш
че всички ловджии, полицаи, военни и охранители им трябва оръжие в къщи.
б.т.в. Докато пиша това по телевизията показаха случая с със пържените яйца и веднага след това казаха за убита жена в България с брадва.
@Ghibli - смешно е да си мислиш

б.т.в. Докато пиша това по телевизията показаха случая с със пържените яйца и веднага след това казаха за убита жена в България с брадва.