Гледано напоследък...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Sep 24, 2005 4:45 pm

Ай, този филм откога го искам, тенкс, Амос :)
Само че ми сваля с 20к и някой ще умре :twisted:
This is it. Ground zero.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sat Sep 24, 2005 4:47 pm

Риспект, друже. :D Кил 'ем ол! :twisted:
:shark:
Feel the summer!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Sep 24, 2005 4:49 pm

А, ще си го свия от Жоро тогава :twisted: :oops:.
DC++ ми звучи страшно.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sat Sep 24, 2005 4:52 pm

Мен пък ми звучи мързеливо - така и не хванах да видя ко е туй, яде ли съ, пий ли съ... :P Нищо, важното е, че ще има хепиенд - всички ще гледат филма, ще се обичат и няма да има повече войни по света. :D
Feel the summer!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Sep 24, 2005 4:54 pm

Хех, позна, не ми се занимава с разучаване на програмката :oops:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sat Sep 24, 2005 4:55 pm

Аз за мене си казвам, ама явно и ти си така. :wink:
Spoiler: show
Ludwig van Beethoven: The manner in which you thump out the notes without the slightest thought as to their meaning is unforgivable. And your lack of passion is unforgivable. I shall have to beat you.
[she offers her hand for punishment, rolling her eyes. He gives her a hard, painful slap]
Feel the summer!

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Sep 24, 2005 6:39 pm

DC++ e ужасно елементарна за ползване програма, особено за да сваляш филми от find-bg.com. :D
Инструкции:
http://forums.find-bg.com/index.php?showtopic=7256

За въпроси обръщайте се към мен, що филми съм свалил от там така... 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Sep 27, 2005 11:31 am

Поправих един свой пропуск - онази вечер гледах Dirty dancing :) Много сладко филмче, напомня ми за Хубава жена, остави същото топло чувство в мен.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Sep 27, 2005 1:53 pm

Demandred wrote:DC++ e ужасно елементарна за ползване програма, особено за да сваляш филми от find-bg.com. :D
Инструкции:
http://forums.find-bg.com/index.php?showtopic=7256

За въпроси обръщайте се към мен, що филми съм свалил от там така... 8-)

а тамъм се чудех как ли ше се бачка с нея тия дни, ше я дръпна после :twisted:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu Sep 29, 2005 1:17 am

Image

:arrow: I.Q.

Много любим филм! :D Той е по-скоро за темата "Гледано напоследък за n-ти път", ама поне няма такава и хайде тука... :P Та така - Тим Робинс, Мег Райън и Уолтър Матау в ролята на Албърт Айнщайн. Лек, увлекателен и ултразабавен филм. Идеален за повдигане на настроението. Горещо ви го препоръчвам! :D
Feel the summer!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Sat Oct 01, 2005 5:48 pm

Morgana wrote:Аз гледах The Merchant of Venice с Ал Пачино, Джеръми Айрънс, Джозеф Файнс. Не знам защо са избрали за филмиране тази толкова трудна Шекспирова пиеса. Все още не мога да преценя дали са се справили, но поне филмът е ситуиран в правилната епоха, а не като Хамлет или Ромео и Жулиета. Невероятно изпълнение на Ал Пачино, но той пък кога е играл зле. Този човек е Актьор, толкова емоции предава само с изражението на лицето си, без да казва и една дума. И пак - краят. Какво искаха да кажат с този край, с лодката и стоящата на брега Джесика? Някой да е гледал филма?
Съжалявам за късния коментар, ама този път реших да се направя на интересен и да гледам филма чак когато го пуснаха по кината :) това в кръга на шегата, разбира се.

Ами честно казано, останах със смесени чувства. Първо, самата пиеса е трудна за поставяне, още повече че тематика е горе-долу противоречива (т.е. антисемитизъм). В общи линии, адаптацията ми заприлича доста на телевизионен театър, главно заради стила на заснемане. Това не означава, че филмът е лош, просто очаквах малко повече интерпретация (макар и не толкова колкото в "Romeo+Juliet", но може би нещо като "Richard III" на Ричард Лонкрейн, да кажем). Интересно ми е дали в англоговорящите страни е имало субтитри, обаче, защото все пак е запазен оригиналния език на пиесата ...

Колкото до актьорите, Ал Пачино както обикновено е брилянтен, на него просто му е като втора кожа да играе Шекспир. Все пак, мисля си че беше далеч по-добър като Ричард III в "Looking for Richard", но това е доста субективно. Колкото до останалите, Джеръми Айрънс, от когото се възхищавам, ми беше някак си малко безличен, същото важи и за Джоузеф Файнс. А, и беше доста забавно изборът на Крис Маршъл за Грациано (за тези които се чудят, този образ играеше Колин в "Love Actually" :lol: )

За сметка на това, много добро впечатление ми направи Лин Колинс (Порция) - мисля че тя е находка, освен това видях че вече е играла Шекспир в театъра (Офелия и Жулиета). Между другото, Лин е второто и име, а първото е Виола ... :wink:

Абе в общи линии ми хареса, макар че според мен можеше малко повече свобода в адаптацията, все повечето актьори бяха на добро ниво, и можеше да се постигне повече, но и така не съжелявам за 6-те лева :)
This signature is not yet rated

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Mon Oct 03, 2005 2:58 am

Image

:arrow: Galaxy Quest

Вероятно най-забавната пародия на фантастичните сериали (най-вече на Стар Трек), на която някога съм попадал. Първия път като го гледах ме заболя корема от смях. Следващите няколко пъти също. Високо препоръчителен! :D
Feel the summer!

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Mon Oct 03, 2005 11:26 am

Galaxy Quest наистина е приятна пародия и има някои много добри попадения, но слабите моменти също са доста. Онези дебилни извънземни направо ме дразнеха. Освен това ми се стори глупаво да се вкарват някакви сериозни поуки - това само разваля идеята и вместо пародия се получава нещо като семеен филм на Дисни. Като цяло ми беше забавен, но не бих го гледал втори път.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Mon Oct 03, 2005 11:29 am

Ами дебилните извънземни нарочно са направени дебилни - нали е пародия. :wink: А без хепиенд с поука също не можеше да мине - тва да не ти е арт-филм. Просто едно страхотно забавление беше, поне за мен... :D
Feel the summer!

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Mon Oct 03, 2005 9:53 pm

Разбирам ако бяха дебилни и смешни, но те са си просто дебилни. Сори, въпрос на вкус.
А да се вкара сериозна тема в смешен филм, и то така, че да не навреди на хумора, е изключително трудно и се отдава само на малцина. Конкретно за пародиите съм убеден, че без поука всъщност са много по-добри - виж филмите на Мел Брукс!