Гледано напоследък...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Sep 24, 2005 4:45 pm

Ай, този филм откога го искам, тенкс, Амос :)
Само че ми сваля с 20к и някой ще умре :twisted:
This is it. Ground zero.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sat Sep 24, 2005 4:47 pm

Риспект, друже. :D Кил 'ем ол! :twisted:
:shark:
Feel the summer!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Sep 24, 2005 4:49 pm

А, ще си го свия от Жоро тогава :twisted: :oops:.
DC++ ми звучи страшно.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sat Sep 24, 2005 4:52 pm

Мен пък ми звучи мързеливо - така и не хванах да видя ко е туй, яде ли съ, пий ли съ... :P Нищо, важното е, че ще има хепиенд - всички ще гледат филма, ще се обичат и няма да има повече войни по света. :D
Feel the summer!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Sep 24, 2005 4:54 pm

Хех, позна, не ми се занимава с разучаване на програмката :oops:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sat Sep 24, 2005 4:55 pm

Аз за мене си казвам, ама явно и ти си така. :wink:
Spoiler: show
Ludwig van Beethoven: The manner in which you thump out the notes without the slightest thought as to their meaning is unforgivable. And your lack of passion is unforgivable. I shall have to beat you.
[she offers her hand for punishment, rolling her eyes. He gives her a hard, painful slap]
Feel the summer!

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Sep 24, 2005 6:39 pm

DC++ e ужасно елементарна за ползване програма, особено за да сваляш филми от find-bg.com. :D
Инструкции:
http://forums.find-bg.com/index.php?showtopic=7256

За въпроси обръщайте се към мен, що филми съм свалил от там така... 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Sep 27, 2005 11:31 am

Поправих един свой пропуск - онази вечер гледах Dirty dancing :) Много сладко филмче, напомня ми за Хубава жена, остави същото топло чувство в мен.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Sep 27, 2005 1:53 pm

Demandred wrote:DC++ e ужасно елементарна за ползване програма, особено за да сваляш филми от find-bg.com. :D
Инструкции:
http://forums.find-bg.com/index.php?showtopic=7256

За въпроси обръщайте се към мен, що филми съм свалил от там така... 8-)

а тамъм се чудех как ли ше се бачка с нея тия дни, ше я дръпна после :twisted:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu Sep 29, 2005 1:17 am

Image

:arrow: I.Q.

Много любим филм! :D Той е по-скоро за темата "Гледано напоследък за n-ти път", ама поне няма такава и хайде тука... :P Та така - Тим Робинс, Мег Райън и Уолтър Матау в ролята на Албърт Айнщайн. Лек, увлекателен и ултразабавен филм. Идеален за повдигане на настроението. Горещо ви го препоръчвам! :D
Feel the summer!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Sat Oct 01, 2005 5:48 pm

Morgana wrote:Аз гледах The Merchant of Venice с Ал Пачино, Джеръми Айрънс, Джозеф Файнс. Не знам защо са избрали за филмиране тази толкова трудна Шекспирова пиеса. Все още не мога да преценя дали са се справили, но поне филмът е ситуиран в правилната епоха, а не като Хамлет или Ромео и Жулиета. Невероятно изпълнение на Ал Пачино, но той пък кога е играл зле. Този човек е Актьор, толкова емоции предава само с изражението на лицето си, без да казва и една дума. И пак - краят. Какво искаха да кажат с този край, с лодката и стоящата на брега Джесика? Някой да е гледал филма?
Съжалявам за късния коментар, ама този път реших да се направя на интересен и да гледам филма чак когато го пуснаха по кината :) това в кръга на шегата, разбира се.

Ами честно казано, останах със смесени чувства. Първо, самата пиеса е трудна за поставяне, още повече че тематика е горе-долу противоречива (т.е. антисемитизъм). В общи линии, адаптацията ми заприлича доста на телевизионен театър, главно заради стила на заснемане. Това не означава, че филмът е лош, просто очаквах малко повече интерпретация (макар и не толкова колкото в "Romeo+Juliet", но може би нещо като "Richard III" на Ричард Лонкрейн, да кажем). Интересно ми е дали в англоговорящите страни е имало субтитри, обаче, защото все пак е запазен оригиналния език на пиесата ...

Колкото до актьорите, Ал Пачино както обикновено е брилянтен, на него просто му е като втора кожа да играе Шекспир. Все пак, мисля си че беше далеч по-добър като Ричард III в "Looking for Richard", но това е доста субективно. Колкото до останалите, Джеръми Айрънс, от когото се възхищавам, ми беше някак си малко безличен, същото важи и за Джоузеф Файнс. А, и беше доста забавно изборът на Крис Маршъл за Грациано (за тези които се чудят, този образ играеше Колин в "Love Actually" :lol: )

За сметка на това, много добро впечатление ми направи Лин Колинс (Порция) - мисля че тя е находка, освен това видях че вече е играла Шекспир в театъра (Офелия и Жулиета). Между другото, Лин е второто и име, а първото е Виола ... :wink:

Абе в общи линии ми хареса, макар че според мен можеше малко повече свобода в адаптацията, все повечето актьори бяха на добро ниво, и можеше да се постигне повече, но и така не съжелявам за 6-те лева :)
This signature is not yet rated

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Mon Oct 03, 2005 2:58 am

Image

:arrow: Galaxy Quest

Вероятно най-забавната пародия на фантастичните сериали (най-вече на Стар Трек), на която някога съм попадал. Първия път като го гледах ме заболя корема от смях. Следващите няколко пъти също. Високо препоръчителен! :D
Feel the summer!

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Mon Oct 03, 2005 11:26 am

Galaxy Quest наистина е приятна пародия и има някои много добри попадения, но слабите моменти също са доста. Онези дебилни извънземни направо ме дразнеха. Освен това ми се стори глупаво да се вкарват някакви сериозни поуки - това само разваля идеята и вместо пародия се получава нещо като семеен филм на Дисни. Като цяло ми беше забавен, но не бих го гледал втори път.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Mon Oct 03, 2005 11:29 am

Ами дебилните извънземни нарочно са направени дебилни - нали е пародия. :wink: А без хепиенд с поука също не можеше да мине - тва да не ти е арт-филм. Просто едно страхотно забавление беше, поне за мен... :D
Feel the summer!

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Mon Oct 03, 2005 9:53 pm

Разбирам ако бяха дебилни и смешни, но те са си просто дебилни. Сори, въпрос на вкус.
А да се вкара сериозна тема в смешен филм, и то така, че да не навреди на хумора, е изключително трудно и се отдава само на малцина. Конкретно за пародиите съм убеден, че без поука всъщност са много по-добри - виж филмите на Мел Брукс!